SportNews.hr

prava sportska priča

Jesu li Karačić odnosno Kovačević prava rješenja za Sesvete i Varaždin? Rudeš, iako nije ni gradska četvrt, ima takav identitet da se čini nezaustavljiv

SESVETE - VARAŽDIN 2:3 (2:2, 0:1)
 
ZAGREB - Stadion Sv. Josipa Radnika. Gledatelja: 120. Glavni sudac: Burilo (Osijek). Pomoćni suci: Knez (Osijek) i Janić (Ilok). Četvrti sudac: Romić (Osijek). Delegat: Kontrolor suđenja:
 
STRIJELCI: 0:1 - Domjanić (3), 1:1 - Stojanović (75), 2:1 - Geljić (81) 11 m, 2:2 - Igrec (83), 2:3 - Posavec (105).
 
SESVETE: Krkalić, Sabljo (od 58. Mihaljević), Gafaiti, Gavrić, Bičanić, Vujanić (od 46. Muić), Brigić, M. Babić, Italo (od 67. Martinez), Stojanović (od 90. F. Topić), Mijić (od 67. Geljić). Trener Karačić.
 
VARAŽDIN: Zelenika, Kolarić, Karabatić, Pellumbi, Stolnik, Postonjski, Elezi (od 52. Lusavec), Teklić (od 58. Igrec), Herrera (od 58. Posavec), Vugrinec (od 61. Leon Belcar, od 96. Topić), Domjanić (od 46. Šego). Trener Kovačević.
 
Isključen Pelllumbi u 109. zbog drugog žutog kartona.
 
Nije se ponovila utakmica protiv Mladosti iz Petrinje kada su Sesvete 25. kolovoza s Dinom Babićem na trenerskoj klupi, u šesnaestinu finala Kupa prošle na jedanaesterce. Danas protiv Varaždina nisu dospjele do udaraca s bijele točke. Ispale su u pol satnom produžetku. Onako kako su Sesvete primile prvi gol izgledalo je kako je trener Karačić natjeran u očaj.
Sučelila su se dva trenera od koji je Branko Karačić (61) tek četvrti put vodio momčad NK Sesveta, Mario Kovačević (46) činio je to prvi put nakon postavljenja na kormilo NK Varaždina, prije dva dana. Njihova sudbina se prethodno prožimala kroz NK Varaždin. Pozdrav uoči današnjeg susreta bio je srdačan. Kovačević nije u sezoni 2017./2018. uveo Varaždin u Prvu HNL, spotakao se u kvalifikacijama i dobio je otkaz. Karačiću je u sezoni 2018./2019. to uspjelo. Bio je prvak druge HNL, no svejedno dobio je otkaz. Ovo je doba kad se trenere lako otpušta, ali i nanovo prihvaća. Nije sasvim jasno koji su argumenti naveli NK Varaždin da opet angažira Kovačevića, iako njegovi rezultati u međuvremenu nisu bili osobiti i to u nižem rangu. 
Sesvete su, pak, otpustile svog dugogodišnjeg trenera, različitih kategorija, Dinu Babića. Ako je to trebalo učiniti onda na početku nogometne godine, a ne poslije trećeg kola. Novi trener Karačić pauzirao je više od dvije godine.
Ova utakmica Kupa nije dobro "sjela" ni jednom ni drugom treneru, osim ako pobjeda Varaždina ipak neće biti neki zamašnjak, vjetar u leđa, uoči važnih prvenstvenih susreta koji još nisu presudni za konačni plasman, ali mogu biti pouzdani usmjerivači. Sesvete u subotu gostuju u Kustošiji i samo ako pobijede moći će zadržati ambicije prema najvišem plasmanu. Ako izgube, neće još u pitanje doći status, ali će se na dnevnom redu svakako naći pitanja: jesmo li uspjeli u rekonstrukciji momčadi i je li Karačić najbolji izbor? Ako Varaždin želi povratak u prvu HNL, a prema verbalnim najavama želi to, jako je važno pobijediti u nedjelju u Solinu. Inače Rudeš može nedostižno pobjeći. Varaždin ima bolji stadion, iza njega je više navijača, Rudeš nije ni zagrebačka gradska četvrt, ali ima tako snažan identitet da i kad se čini kako se sve ruši, on se uspravlja i ide snažno naprijed. Povlače se nelogični potezi, a onda sve odjednom dolazi na svoje mjesto. To NK Varaždin, kao da nema, ili teže pronalazi, makar iza njega stajao i sam izbornik Zlatko Dalić, odnosno njegov sin. Rudeš je u Bjelovaru pobijedio sa 5:1 i to je njegova četvrta prvenstvena, odnosno Kup pobjeda u nizu.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room