SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Kustošija jedina bez pobjede: je li to znak za promjenu trenera Tolića i dovođenje Jeličića? Geljić može ljubiti kustošijski travnjak: donio je pobjedu Sesvetama lani i danas

KUSTOŠIJA - SESVETE 1:2 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Vidulin (Kanfanar) 6,5. Pomoćni suci: Balen i Perkov (Rijeka). Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). Delegat: Ivančić (Zabok). Kontrolor suđenja: Conjar (Osijek).
 
STRIJELCI: 0:1 - Baltić (31), 1:1 - Gyuhyeong Kim (73), 1:2 - Geljić (80).
 
KUSTOŠIJA: Šušković 6, Šimunić 6, Budić 6, Pavković 5,5, Unušić 5,5, Zenko 5,5 (od 62. Vukelić 5,5), Ivanković 5,5, Kosić 6 (od 46. Klarić 5,5), Jurčec 6 (od 62. Gyuhyeong Kim 7), Alghoul 5,5 (od 46. Raužan 5,5), Mihaljević 5,5 (od 84. Šaronja -). Trener Tolić 5,5.
 
SESVETE: Krkalić 7, Oreč 6, Baltić 7, Brigić 6,5, Rubić 6, Muić 7, Mijatović 6,5, M. Babić 6 (od 62. Martinez 6), Mihaljević 6 (od 46. Vujanić 6), Crnov 6 (od 84. Stojanović -), Italo 6 (od 62. Geljić 7,5). Trener Karačić 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Geljić (Sesvete).
 
Mihović Geljić, 29-godišnji srednji napadač NK Sesveta ima razloga posebno pamtiti kustošijski travnjak. Prije nešto više od godine dana, 14. kolovoza 2020. u prvom kolu prošle natjecateljske godine također su igrali Kustošija i Sesvete. Poslije prvog poluvremena rezultat je glasio 1:0 za Kustošiju i onda je u drugom poluvremenu trener Dino Babić u igru uveo Geljića koji je donio nezapamćen obrat. Ne samo da je dodavao nego je i osobno zabio dva gola. Potpuno je preporodio u prvom poluvremenu katastrofalne Sesvete i na kraju je rezultat glasio 4:1 za goste. Danas su Sesvete vodile, ali nije to bila nikakva garancija i inače slaba Kustošija je izjednačila sjajnim pogotkom Korejca. Činilo se kako će Sesvete nastaviti seriju loših rezultata. A onda je na scenu stupio Geljić kojeg je Karačić u igru uveo u 62. minuti. Zabio je za pobjedu, ruku na srce, uz pomoć domaćeg vratara, no Geljić je dokazao svoje golgeterske sposobnosti i zapravo je čudno da je i prošlogodišnju i ovu utakmicu počeo na klupi za rezervne igrače.
"Bio sam ozlijeđen", opravdao je svoj izostanak Geljić i osvrnuo se na relativno loš početak njegova kluba: "Stvarno smo u nekoliko utakmica na početku bili katastrofalni. Došlo je puno novih igrača, pa i trener je nov i valja sve to uskladiti." Zanimljivo Geljić se nije ustezao odgovoriti na pitanje mogu li Mijić i on igrati zajedno u špici napada: "Ne, ne možemo. Mi smo ista vrsta igrača."
Pobjedom u Kustošiji Sesvete su vjerojatno uskočile na stazu uspjeha, iako je dosta pitanja i dalje otvoreno: zbog čega Oreč igra slabije nego u Dragovoljcu kad bi upadao, zašto Rubić igra slabije, zbog čega se Crnov zasad čini priličnim promašajem i koji su razlozi dovođenja  Gafaitija Adela Mohameda?
Kustošija je došla u tešku situaciju. Jedina je momčad bez pobjede, premda čak i Inter ima jednu pobjedu. Kustošija nema vodećeg igrača, kao što je bio Brodić, sada je to samo donekle Šimunić, ali on je stoper. Čak je, inače vrlo dobar vratar Šušković, krivac za jedan gol. Jurčec nije ponovio igru kao protiv Jaruna, nema pravog strijelca, Mihaljević to nije. Vukelić zaostaje u razvoju, Kosić je neopravdano zamijenjen. Iako ga se ne može posebno kriviti, moderno je pravilo da prvo trener izgubi svoju poziciju. Igor Tolić bi mogao biti smijenjen, iako predsjednik Vlado Babić to nije potvrdio. U gledalištu je bio i Dinko Jeličić trener prije Tolića koji je ljetos trebao s Ivicom Olićem otići u Moskvu, no kako je Olić dobio otkaz tako i Jeličić nije otišao. Bilo je logično Jeličića pitati: hoćeš li sad ti preuzeti momčad: "Nisam siguran", odgovorio je Jeličić, što može biti višeznačno.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku