SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Klinci Igora Cvitanoviće bez respekta prema Rudešu. Rudeš je razočarao, Mustapić obranom neopravdano dosuđenog kaznenog udarca spasio mu bod.

DINAMO II - RUDEŠ 0:0 (0:0)

ZAGREB - Nogometni stadion Zagreb. Gledatelja: 120. Glavni sudac: Vučković (Zagreb) . Pomoćni suci: Vuković i Kolarević (Zagreb). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegat: Lukšić (Velika Gorica). Kontrolor suđenja: Antolović Vercingetoriks (Našice).

DINAMO II: Čavlina, Mamić, Palić (od 73 Brekalo), Milić, Katinić, Duvnjak, Crnac (od 87 Gyamfi), Tomek, Laća (od 65 Barišić), Vukotić (od 65 Charniak) Rukavina (od 65 Rozić)
Trener Igor Cvitanović

RUDEŠ: Mustapić, Tepšić, Srbljinović, Kamaga, Majić, Latković (od 65 Škrijelj), Ćosić, Brajković B. (od 65 Barić), Brajković R. (od 46 Sekulić), Borovac (od 46 Matteoni) Boršić (od 71 Pavlek)
Trener: Ivica Landeka

Dinamo je uveo praksu prošle sezone da njegovu drugu momčad koja igra drugu ligu igraju mladi igrači. Goce Sedloski i Ivan Prelec nisu se snašli i morali su odstupiti jer rezultati su bili ispod renomea kluba iz Maksimira, prijetilo je ispadanje iz lige. Kao spasitelj angažiran je Igor Cvitanović, Dinamova golgeterska legenda, Dinamo II je ostao u ligi, a s njime i Cvitanović na klupi. Ponovo je formirana potpuno nova momčad, golobradi mladići koji su do jučer igrali juniorsku ligu preko noći su bačeni u drugoligaško grotlo. U proteklih 6 odigranih kola zabilježili su 4 neodlučena rezultata te po jedan poraz i pobjedu što im je donijelo 7 bodova. S ovakvim skorom dočekali su danas Rudeš koji čelo tablice dijeli s Jarunom i koji ozbiljno najavljuje pohod na vrh i povratak među prvoligaško društvo.
Golobradi klinci Igora Cvitanovića bez respekta su ušli u utakmicu, na nekoliko čvršćih startova iskusnijih i starijih suparnika odgovorili su istom mjerom što je unijelo nervozu u redove Ivice Landeke i Maria Jurića nerazdvojnog sindikalnog dvojca Daria Šimića. Naučili smo gledajući i prateći utakmice kada momčadi koja slovi kao apsolutni favorit na terenu ne ide kako su planirali, onda se redovno javljaju nervozne reakcije njenih igrača najčešće usmjerene prema sucu. U takvoj se situaciji danas našao sudac prvoligaškog pedigrea Ivan Vučković, a i sam je tome doprinio nekim svojim odlukama., a dosuđeni kazneni udarac u 30' za korist modrih dosegao je kulminaciju. Boršića je lopta udarila u ruku koju je čvrsto držao uz tijelo, Vučković je pokazao na "kreč" i Boršiću dodijelio žuti karton. Mustapić je fantastičnom reakcijom obranio udarac Laće i tako kako se pokazalo na kraju donio bod Rudešu.
U drugom poluvremenu Landeka je mijenjao što mu nije donijelo rezultat, jalova igra njegove momčadi bila je očigledna, nikako njegovi igrači nisu mogli pronaći način kako ozbiljnije pritisnuti modre klince, oni su nevjerojatnom mirnoćom izvršavali naputke trenera Cvitanovića. Najveća prilika ukazala se Rudešu preko Kamge koji izbija sam pred Čavlinu koji beskompromisno uklizuje prema njemu i spašava svoju mrežu.
Pred sam kraj utakmice mogao je Vučković vratiti Rudešu i dosuditi kazneni udarac kada je netko od igrača Rudeša u kaznenom prostoru Dinama u duelu s njegovom obranom pao. Možda je tako i bolje jer konačni rezultat je na kraju ipak najpravedniji, a eventualna pobjeda Rudeša iz tog kaznenog udarca samo bi odgodila spoznaju da ovakvom igrom Rudešova kandidatura za ulazak među deset najboljih Hrvatskih klubova je pusta želja i zabluda.
Opravdanje će sigurno Rudešani tražiti u suđenju što su nagovijestili burnim protestima nakon završetka utakmice, ali kada bi davali ocjene za suđenje i igru Rudeša one bi bile podjednake, niti je suđenje bilo blistavo, a ni igra Rudeša nije bila na razini da je sudački kriterij krivac za neodlučen rezultat.

 

 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku