SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Kustošija je posljednja u teškoj situaciji i čini se kako je promjena trenera privremeno jedini izlaz. Dubrava je pogodila s dovođenjem Vajdovčića iz Lučkog. On je bio najbolji u utakmici bez golova

Foto: Dražen PatarčićFoto: Dražen Patarčić
KUSTOŠIJA - DUBRAVA TK 0:0
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Pečarić (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Podrug i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Šimunić (Zaprešić). Kontrolor suđenja: Crnolatac (Petrinja).
 
KUSTOŠIJA: Šušković 6,5, Unušić 6 (od 65. Barada 6), Smoljo 6, Budić 6, Šimunić 6, Plantak 6, Ivanković 6, Kosić 5,5 (od 59. Zenko -, od 65. Klarić -, od 81. Šaronja -), Jurčec 6,5, Raužan 6 (od 59. Kim Gyuhyeong 6), F, Mihaljević 5,5. Trener Tolić 5,5.
 
DUBRAVA TK: Iličić 6, Cerovec 6, Korca 6 (od 77. Šugić -), Maglica 6,5, Domić 6, Turanjanin 6, Alghoul 6,5, Vajdovčić 7, Ibiši 6 (od 77. Vragolović -), I. Ljubanović 6 (od 88. Kiš -), B. Petrović 5 (od 46. Kapitanović 6). Trener Šušnić 6.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Vajdovčić (Dubrava TK).
 
NK Kustošija je u najdelikatnijoj situaciji otkad se u lipnju 2017. plasirala u Drugu HNL. Ne samo da je nakon devet kola posljednja na ljestvici, nego je i momčad sastavljena uglavnom od igrača koji nemaju drugoligaškog iskustva niti je njihova kvalitetna razina takva da bi mogli garantirati drugoligaški status. Sa smo jednim bodom u današnjem susretu s Dubravom na domaćem terenu, izgubljen je priključak s pretposljednjim Interom, a kao što je poznato u buduću jedinstvenu republičku ligu ispadaju tri najlošije plasirana kluba, te druge momčadi Osijeka i Dinama. Premda je do kraja jesenskog dijela prvenstva još pet utakmica i cijela proljetna polusezona, već sada postoji opasnost uvjerljivijeg zaostajanja koje se ne bi moglo nadoknaditi ni s kvalitetnijim i pojačanim sastavom u drugoj dionici natjecanja. U ovom trenutku jedinom mogućnošću da se ovaj sastav, makar donekle probudi iz mrtvila i tromosti, čini se promjena trenera koja, s obzirom na kvalitetu pojedinaca i ne mora donijeti neki čudesni preokret, ali valja pokušati. To ne znači kako je Igor Tolić slab trener, ali su i mnogi trenerski velikani odlazili prije isteka ugovora, kad bi došlo do zamora, jedino je u ovom slučaju otvoreno kako će predsjednik Vlado Babić i trener Tolić riješiti pitanje raskida ugovora.
Dubrava TK gura u ovom prvenstvu i bolje nego se očekivalo i današnji bod ide u prilog toj konstataciji, ali igra nije bila osobita. U 45. minuti desni bočni Vinko Cerovec prišao je treneru Alenu Šušniću  i zamolio ga neka pritisne navalu da malo jače zagrize prema suparničkom golu, jer samo prije pola minute Kustošija je preko Jurčeca ozbiljno ugrozila vratara Ilinčića. Trener je odgovorio: "Mi ništa i ne igramo. Sad ćemo to riješiti u svlačionici". I doista Dubrava je u drugo poluvrijeme ušla odlučnija, Kapitanović je zamijenio neopasnog Bornu Petrovića, stvoreno je dosta polušansi i nešto prigoda. Ipak, gola nije bilo.
Dubrava je u ljetnoj stanci izgubila nekoliko dobrih igrača, ali je i nekoliko dovela, među kojima je 21-godišnji Filip Vajdovčić, desni vezni, dotad igrač Lučkog. On je pokazivao visoku razinu talenta i sigurno da danas nedostaje Lučkom u borbi za mjesto u drugoligaškim kvalifikacijama, ali je Vajdovčić dobio priliku isprobati svoju nadarenost u višem rangu. Iz utakmice u utakmicu igra sve i bolje i danas je bio najbolji igrač dvoboja. Kako doživljava Drugu HNL?
"Igra se čvršće i brže i moraš se odmah rješavati lopte", poručio je Vajdovčić.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku