SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš i Jarun, dva susjedna kvarta, nikada nisu međusobno igrali u drugoligaškoj konkurenciji. Rudeš je uvjerljivo pobijedio, Liklin bio je najbolji, a sudac Cestarić oštetio je goste

RUDEŠ - JARUN 3:0 (1.0)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 5,5. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrta sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica).
 
STRIJELCI: 1:0 - Liklin (8), 2:0 - Marković (78), 3:0 - Majić (86).
 
RUDEŠ: Mustapić 6,5, B. Brajković 6,5, Tepšić 7, R. Ćosić 7, Boršić 7, Srbljinović 6,5 (od 80. Borovac -), J. Bašić 6,5 (od 90. Matteoni -), Liklin 7,5, Latković 6 (od 46. Majić 7), Marković 7 (od 80. Šarić -), Škrijelj 6,5 (od 80. Šarić -). Trener Landeka 7,5.
 
JARUN: Spudić 6, Blaževski 5,5, Bošnjak 6, Karamatić 6, Čeliković 5,5 (od 79. Adžić -), Jugović 5,5 (od 68. Groznica 6), Dobrić 6, Ačkar 5,5, Bamba 5,5, Kelava 6 (od 79. Šiško -), Brkić 5,5 (od 89. Večerić -). Trener Leko 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Liklin (Rudeš).
Izravni crveni karton Bambi u 57. minuti.
 
Rudeš je konačno zaigrao s prednjim veznim koji se "razumije" u nogomet, a kad je tako onda padaju golovi, pa makar u špici i nema vrhunskog drugoligaškog strijelca, kakav je, primjerice, u prošloj sezoni bio Abdurahimi. Uporište u zadnjim veznima koji su inače dobri, ali prije svega u sprečavanju suparničkih akcija, nije bila najbolja odluka i to je bio uzrok poraza u najvažnijoj utakmici 31. listopada u Varaždinu. Najbolja kombinacija je oduzimači plus kreator, a tako je protiv Jaruna bilo. Ulogu kreatora imao je 20-godišnji Luka Liklin na posudbi iz Slaven Belupa. On je zabio i prvi gol, te u 69. minuti pogodio vratnicu. Baš zahvaljujući igračima na veznim pozicijama Rudeš je nadigrao susjeda. Jugović, Dobrić, Ačkar i Kelava nisu odigrali dobro, premda je Kelavina lopta u 29. minuti izbačena ispred praznoga gola Rudeša. Iako susjedi, ta dva kluba nikada nisu igrali međusobno u drugoligaškoj konkurenciji. 
Gradski kvartovi naslanjaju se jedan na drugoga barem 500 godina. Već i zbog toga zaslužili su bolje suđenje. Sisački i velikogorički suci danas su najbolje plasirani u Drugoj HNL. Među njima je i Marko Cestarić (32), premda nije sasvim jasno, je li to stvarno realno. U 57. minuti Cestarić je izravnim crvenim kartonom kaznio Bambu, napadača Jaruna, a nije tu sankciju primijenio i prema golmanu domaćih Mustapiću. U toj situaciji Cestarić je oštetio Jarun. Gosti su potom pali do mjere da je poraz mogao biti i veći. Bez obzira na to, Rudeš je bio bolji i konkretniji. Jarun je igrao bez dvojice najboljih, ali ozlijeđenih napadača Dujmovića i Barabana.
Alpas