SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dubrava je vodeća, četvrta pobjeda u nizu, od 24. listopada nije primila gol. Hoće li predsjednik Ivanović Vajdovčića odvesti Hajduk?

DUBRAVA TK - OPATIJA  1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Terzić (Split) 7. Pomoćni suci: Pavić (Split) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Jurić (Split). Delegat: Jelavić (Split). Kontrolor sudaca: Petrović (Valpovo).
STRIJELAC: 1:0 - Alghoul (18).
DUBRAVA TK: Ilinčić 7, Cerovec 7 (od 88. Prpić Bosanac -), Korca 7, Maglica 7,5, Domić 7, Turanjanin 7,5, Alghoul 8, Ivor Ljubanović 6,5 (od 62. Kapitanović 7),  Vajdovčić 8,  Marton 7 (od 78. Vragolović -), Kiš 6,5 (od 62. Ninčević 6). Trener Šušnić 7.5.
OPATIJA: Baždarić 6,5, Malinić 6, Belančić 6, Jakičić x, Ivančić 6 (od 77. Weitzer 7), Klapan 6 (od 63. Glavaš 6), Kožić 6,5, Fumić 6 (od 77. Petrović 5,5), E. Maloku 5,5 (od 63. Bogolin 5,5), Bilobrk 6 (od 46. Grujević -), Bjelanović 5,5. Trener Bogolin 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Alghoul (Dubrava TK).
Izravni crveni karton Grujević (Opatija) u 67.
 
Dubrava je zasjela na čelno mjesto drugoligaške ljestvice poslije četvrte pobjede u nizu. Jednako toliko, od 24. listopada, Dubrava nije primila gol, pa nije samo najbolja brojem osvojenih bodova nego i najmanjim brojem primljenih pogodaka. Vratar Nikola Ilinčić (rođen 1994. u Borovu) u dosadašnjem tijeku najbolji je čuvar mreže. Istina, Orijent 1919 ima utakmicu zaostatka protiv Dinama II koju bi trebao nadoknaditi 12. prosinca na Krimeji, ali mu predstoji i dvoboj s Opatijom 4. prosinca na Kanatridi. Opatija je danas poslije velike borbe pobijeđena u Sigetu, što je njezin peti poraz za redom, posljednja je na ljestvici, no to nije prava slika vrijednosti. Opatija može više, može pobijediti i zemljopisno najbližeg suparnika. Dubrava će u subotu u Varaždin, protiv glavnog favorita prvenstva, na utakmicu polusezone, pred TV kamerama u izravnom prijenosu. Čak i da Dubrava pobijedi, Orijent 1919 ima više izgleda za jesenski naslov s obzirom na utakmicu manje, ali već i ovaj domašaj Dubrave predstavlja izvanredan uspjeh. Posebice kad se uzmu u obzir ljetne turbulencije, promjene trenera i odlazak velikog broja igrača. Osim toga Dubrava je u neku ruku i stalni gost, jer ne igra na svom stadionu, iako u gradu Zagrebu to i nije najveći hendikep.
Muhamed Alghoul (25), palestinski reprezentativac, zaslužio je "vijenac utakmice" jedinim i pobjedonosnim golom, kao i svojim golemim trkačkim učinkom, ali iz utakmice u utakmicu svoj nesumnjivi talent dokazuje Filip Vajdovčić (21) desnokrilni napadač u ovom trenutku vjerojatno najperspektivniji igrač Druge HNL. Dečko je ljetos pristupio iz Lučkog, sada trećeligaša, prije toga drugoligaša i prvoligaša i za sve one koji gledaju terećeligaške utakmice bilo je jasno kako će Vajdovčić uzletjeti. Otkad ne gleda trećeligaške susrete, nije ga zamijetio ni direktor Intera Branko Laljak, najbliži Lučkom, pa umjesto u Interu završio je u "dalekoj" Dubravi. I Lokomotiva, koje je Vajdovčić junior, kao da je ostala hladna. Šikić, gdje su skauti? Dinamo je zabavljen važnijim problemima. Sada se može dogoditi da predsjednik Dubrave Roko Ivanović koji je svojedobno Juranovića odveo Hajduk, to isto učini i sa Vajdovčićem.
Opatija je proigrala tek kad je u 77. minuti ušao Ivor Weitzer, 33-godišnji znalac lopte, koji ne igra od proljeća kad se teško ozlijedio u Iraku. Čitav problem Opatije je u tome što odavno nema igrača ideje. Opatija ima dobre igrače, trkače, "nabijače", no  bez "stvaralačke fantazije". Jeronim Mihovil Klapan nije definiran. Kada je ušao i još nespremni Weitzer, lopte su krenule i lijevo i desno i u dubinu. Možda je nedostatak pravih lopti  razlog što je Marko Bjelanović (31), izgubio na probojnosti i efikasnosti. Jer to više nije onaj igrač kojeg smo svojedobno gledati u Vinogradaru i Kustošiji. Opatija ne zabija. samo 12 golova, to je ništa! Primili su 19 kao i Orijent 1919 koji će možda biti jesenski prvak.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku