SportNews.hr

prava sportska priča

Polovanec pokrenuo Sesvete! Otišli su Crnov i Sunagić, vraća se u jesen ozlijeđen Fintić. Prava provjera na Paraćevu memorijalu u Dubravi

Iako su se prije pet godina vodile prepirke o prezimenu, Kristijan Polovanec (43) novi trener drugoligaša Sesveta ne može biti drugo nego - domaći! Zadnji put u ovim NK Sesvetama bio je 2012. kao igrač, premda je njegovo izravno igračko podrijetlo u susjednoj, ali danas "pokojnoj" Croatiji, kamo se vraćao više puta. Kruna Polovančeve karijere je nekoliko godina provedenih u Dinamu. Posljednje što je bio je asistentska uloga u NK Jarunu, gdje je surađivao s Jerkom Lekom. Sada je odlučio da on bude glavni. Pomagat će mu Mario Ćorić, donedavno u Dinamovoj omladinskoj školi. Sportski direktor je Kristijan Antunović.
Posljednjih šest mjeseci u sesvetskom drugoligašu nije bila tako mirno kao prethodnih nogometnih sezona. Sesvete su uvijek bile gore, ali nikad na samom vrhu. Bez obzira što su Sesvete trenirali sve vrhunski treneri: Barišić, Bezer, Jakirović...  Predsjednik Pero Karatović je najviši cilj ostavljao za doba kada bude izgrađen 
 novi stadion, prvoligaške razine, o čemu projekt postoji od 2016. U sesvetske ambicije izuzetno bio je ugrađen, u veljači preminuli, gradonačelnik Milan Bandić. Zbog toga je prilično iznenađenje predstavljala izjava predsjednika Karatovića u lipnju, na početku priprema za 2021./22. nogometnu godinu, kako će Sesvete ići prema najvišem plasmanu, a u tom sklopu bila je poduzeta i velika rekonstrukcija seniorskog sastava. No, već prvi dojmovi nakon rekonstrukcije nisu bili ohrabrujući. Tko god je je pravi izbor igrača, nije se proslavio. Bilo je i peha: ozljeda novaka iz Dubrave, Matije Fintića (24) koji je trebao biti glavni vezni igrač, konstruktor igre i dodavač zadnjeg pasa. Prva žrtva bio je trener Dino Babić (43) koji je smijenjen nakon trećeg kola. Potom je došao Branko Karačić (61) poznat kao nogometaš i trener visoke vrijednosti. Bilo je realno nadati se njegovim potezima koji bi podizali razinu  kvalitete, sadržaja igre i sukladno tome rezultatima. Ali toga nije bilo. Na kraju jesenske sezone Sesvete su završile na nimalo spokojnom 13. mjestu, a suradnja s Karačićem je raskinuta.
Kristijan Polovanec je poslije prvog treninga bio dosta optimističan, premda za to, po viđenom u jesen i nema puno razloga. Otišli su Crnov i Sunagić, trener se nada uspješnom povratku Fintića.
"Također vjerujem da ćemo angažirati tri, četiri kvalitetna igrača koji će nam dati sigurnost", nada se Polovanec.
Svi se nadaju, ali na tržištu će biti malo slobodnih igrača s ispisnicama, jer prijelaznog roka praktički i nema. Osim toga vodit će se grčevita borba za "ligu 12" koja obećava veću kvalitetu i više novaca. Sigurno će ispasti tri kluba plus dvije druge momčadi prvoligaša koje zbog toga sigurno neće "puštati". Primjerice, loš plasman Dinama II već je koštao mjesta trenera Igora Cvitanovića.
Sesvete će prvu pokusnu utakmicu odigrati 15. siječnja protiv Lučkog. Glavnu provjeru predstavljat će sudjelovanje na Paraćevu memorijalu od 22. do 29. siječnja  u Dubravi. U sedam dana igrat će s: Dubravom TK, Kustošijom i Opatijom.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room