SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Dino Babić, najveće iznenađenje prijelaznog roka, nastanio se u Osijeku 20-ak km od Bijelog Brda. Nije posebno poznavao predsjednika Jovu Vukovića. BSK i Sesvete neće ispasti, poručuje Babić

Foto: FB BSK Foto: FB BSK

Dino Babić (43), poslije 15 godina provedenih u NK Sesvetama, kao voditelj škole, trener, juniora, sportski direktor i trener prve momčadi, preselio je u BSK iz Bijelog Brda. Preuzeo je trenersko kormilo kluba koji je na devetom mjestu drugoligaške ljestvice jesenskog razdoblja, posebno upamćen po pet uzastopnih poraza u pet posljednjih jesenskih kola. Do 27. listopada, kada je u Kup susretu pobijeđen od Dinama (2:3), činilo se kako je BSK jedan od kandidata za najviši plasman, a od tog poraza događaji su krenuli potpuno nizbrdo. Cijenu je platio trener Tomislav Steinbruckner, s kojim je klub prekinuo suradnju.
Prelazak Dine Babića iz Sesveta u Bijelo Brdo najveće je iznenađenje u stanci između dva dijela ove prvenstvene godine. Da je prešao u Kustošiju, Zaprešić ili Lučko, da je otišao i u Varaždin nikom ništa, ali otići još dalje od Osijeka, ipak, nije mali pothvat. Čak ni transfer Fućaka iz Orijenta u Osijek nije toliko nevjerojatan. Babić ne misli tako.
"To je sastavnica trenerskog kruha. Po meni ništa neobično."
Gdje stanujete? U Bijelom Brdu?
"Ne, nego u Osijeku, 20-ak minuta autom."
Tko vas je spojio s predsjednikom Jovom Vukovićem? Jeste li se otprije poznavali? Već i to da se nije odlučio za trenera iz Osijeka ili okoline, predstavlja iznenađenje?
"Predsjednika Vukovića nisam poznavao bolje od primjerice predsjednika Kustošije Babića. Bolje sam poznavao sportskog direktora Krstanovića. Jednostavno, dobio sam ponudu, poziv. Smatram to komplimentom i izazovom", objašnjava Dino Babić.
Da li vas plaši ovih pet završnih poraza, kako ćete se s time boriti?
"Mislim da su oni stjecaj okolnosti."
Kakve će se promjene dogoditi u izboru sastava?
"Otišli su inozemci Seibol i Gbane. Dovest ćemo nove igrače."
Možda su predsjednik Vuković i direktor Krstanović prekasno shvatili da Šimičić nije Dabro, te da Dobrijević nije Dalić?
"Ne mislim tako. Znalo se da će Dabru biti teško nadomjestiti. Dobrijević je izvanredno talentiran i razvit će se u dobrog igrača".
Znači BSK može biti siguran u "ligu 12" od iduće natjecateljske godine?
"Siguran sam da BSK i Sesvete neće ispasti", kategoričan je trener Babić.
Kada igrate prvu utakmicu?
"U subotu 8. I protiv Osijeka u Gradskom vrtu."

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room