SportNews.hr

prava sportska priča

Fućak je već zabio za Osijek, u prvoj utakmici s BSK-om. Koljanin: "Fućaka je prije godinu dana otkrio Bule na pripremama." Orijent sprema još jednog za tržište: 22-godišnjeg stopera Mulca. Drugi daju izjave, Orijent radi

Kristijan Fućak (23) dobro je zagrijao prijelazni rok. Već činjenica da iz jesenskog drugoligaškog prvaka Orijenta nije prešao u redove susjednog prvoligaša s Rujevice, nego se zaputio u njemu izravnog konkurenta Osijeka, u borbi za naslov prvaka u Prvoj HNL. To nije baš svagdašnja pojava. I da iznimnost bude kompletna, već u prvom nastupu za Osijek u subotu u podne, protiv BSK-a iz Bijelog Brda (2:0), Fućak je zabio prvi gol u 64. minuti. Nije moglo biti boljeg početka.
Odmah po svršetku utakmice nazvali smo dopredsjednika Orijenta 1919 Marinka Koljanina. Jeste li na internetu gledali Fućakov debi?
"Nisam, ali sam siguran da je bio dobar. To je druga dimenzija igrača, od ovih koje kod nas poznajemo. Visok 194 cm, a tako pokretljiv. Ako im dođe Lovrić, to nije isti tip igrača. Lovrić dodaje, a Fućak probija. Neće si izravno konkurirati", tvrdi Koljanin.
Bjelica je čini se napravio jako dobar posao. Tko je Osječanima dojavio da Fućak postoji?
"Osijek promatra Fućaka već godinu dana. Njega je otkrio trener Bule na pripremama u Poreču".
Kako se dogodilo da Fućak kao slobodan igrač dođe iz Grobničana u Orijent, iako je prije toga bio u Varaždinu?
"Varaždin ga je otpustio".
Nama izgleda da će to za Varaždin biti dobra škola i da vam neće tako olako prepustiti prvo mjesto i plasman u Prvu HNL?
"Pa gledajte, tko kaže da bismo i s Fućakom mi bili prvi? Ali isto tako, zašo i bez njega to ne bismo bili? Ne brinite, drugi daju izjave, mi radimo. Žao mi je što u Koprivnici nisu prepoznali Matea Monjca. Reći ću i to: mi pripremamo još jednog igrača za tržište: 22-godišnjeg stopera Dominik Mulca."
Zar Mulac nije Rijekin igrač?
"Nije. Bio je. Druga četvorica su to."
Ali, zar nije i malo neobično? Rijeka vam pomaže posudbama, a vi svoje prodajete za "čvrstu" valutu?
"Naš odnos s Rijekom je vrlo korektan. Posuđeni igrači su izvanredno napredovali u drugoligaškoj konkurenciji i sada vrijede više nego kad su dolazili."
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room