SportNews.hr

prava sportska priča

Bruno Brajković, iako bek, promaknuo se u najboljeg igrača Rudeša, vjeruje da će Rudeš biti prvak i najavljuje već u subotu prijateljski derbi: Jarun točno u podne gostuje u Rudešu. Takve utakmice u Drugoj HNL nema!

Nekom se možda čini nedovoljno promišljenim zaključak kako je Bruno Brajković najbolji igrač Rudeša. Dečko ima 20 godina i igra desnog beka. A to je najnezahvalnija uloga s koje bi se moglo konkurirati za titulu najboljeg u jednoj momčadi. Obično se misli da je pozicija beka najmanje zahtjevna, da to može igrati svatko, pa se kaže "daj ti meni, veznog, daj mi strijelca ili barem golmana, za beka ćemo lako." Naravno da nije tako. U pravoj momčadi bek je iznimno važan, osobito kao značajna poluga kolektivne igre. Primjerice, Matija Kolarić, desni bek, je vjerojatno najbolji igrač Varaždina. Baš u derbiju protiv Rudeša odigrao je vrhunski. Brajković izvrsno prodire, još bolje centrira i zapaženo dodaje, no ako nema suigrače koji bi to prihvaćali onda i dojam o njemu može biti manje uočljiv. Rudeš se mučio s izrazitim strijelcem - iako je puno zabio - ako izuzmemo Aleksu Latkovića u zadnjem jesenkom kolu (tri gola) i mučio se s prednjim veznim, ako izuzmemo Luku Liklina u završnici, ali njega je sada Slaven Belupo vratio u Koprivnicu. Rudeš je pribavio Tomislava Gudelja (23) špicu iz Zmijavaca, što je dobro, jer će mu Brajković centrirati, ali tko će davati zadnji pas, to još nije sasvim jasno.
Bruno Brajković rođen je u Zadru, počeo je u NK Zadru, pa je preko Lokomotive i kratko Zagreba, od 2018. član Rudeša. I njegov mlađi brat Roko(18) povremeno nastupa za prvu momčad. Bruno igra i za U20 reprezentaciju Hrvatske kod Ognjena Vukojevića.
Pretpostavljali smo kako ćete već ove zime u rang više u Prvu HNL?
"Bilo je ponuda, no odlučio sam se ostati. S Rudešom osvojili prvo mjesto i tako otići u prvoligaški nogomet."
Rudeš zaostaje četiri boda za jesenskim prvakom Orijentom. Brzo idete na Krimeju, tamo će se dosta odlučivati. Osim toga Varaždin je favorit. Ne mislimo da Rudeš može osvojiti naslov?
"Smatram da imamo jako dobru momčadi, ne vjerujem da su Orijent i Varaždin bolji od nas", optimist je Brajković.
I odmah dodaje: "Evo već u subotu u 12 sati igramo prijateljsku s Jarunom na našem stadionu (možda na igralištu s umjetnom travom) i taj susret već može biti neki pokazatelj."

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room