SportNews.hr

prava sportska priča

Inter neće biti prvak, ali ima 20-godišnjeg Banovca iz Ponikvi koji bi mogao biti iznenađenje prvenstva. Kustošija izgubila zbog pogreške zadnje linije od koje se najviše očekuje

KUSTOŠIJA - INTER 0:1 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište u Blatu na prirodnoj travi.. Gledatelja: 20. Suci: Firm, Radić i Kurevija.
Strijelac: 0:1 - Pejić (6).
 
KUSTOŠIJA: Šušković, Šušković Jakopac, Smoljo, Šimunić, Lagundžić, Ivanković Dunić, Vukelić, Gogić, Šaronja, Jurčec. (Jerolimov, Nikpalj, Grgić, Kiš, Pavković, Burić, Alghoul, Janušić). Trener Ferenčina.
 
INTER: Lukić, L. Uzelac, Jelenić, Dumančić, Vukasović, Mazalović, Marasović, M. Uzelac, Pejić, Banovec, Rešetar. (Nekić, Gamarra, Jajalo). Trener Gondžić.
 
 
"Jao, jao", viknuo je trener Kustošije Roy Ferenčina u 6. minuti kad  je njegova momčad "popila" gol, pogreškom onoga dijela momčadi od kojeg se, inače, najviše očekuje. To su trojica u zadnjoj liniji: Šušković, Jakopac, Smoljo i Šimunić, te vratar Šušković. Bio je to jedini pogodak na utakmici i minimalna pobjeda Zaprešićana, iako je i Kustošija mogla zabiti, osobito na početku drugog dijela kada se opet oglasio trener Ferenčina: "Neće nas i neće".
Bila je ovo posljednja proba oba sastava uoči početka proljetnog dijela prvenstva. Kustošija ulazi s uvjerenjem da neće ispati, a Inter s ambicijom plasmana u "ligu 12" i što boljim položajem na ljestvici. Nema značajnijih novosti u obje momčadi. To su uglavnom jesenski sastavi, unutar sebe izjednačeni i bez pojedinaca koji bi izrazito odskakali. Kustošiji će najjači dio momčadi biti obrana, nešto pozitivnog donio je lijevi bočni Jakov Gogić, ali neće imati snagu preokreta. Ako Jan Jurčec i Andrej Šaronja neće postići veću efikasnost, teško će ići. To se odnosi i na one koji bi im trebali dodati. Njih je malo. Kustošija već u subotu igra vrlo važnu utakmicu u Solinu protiv pretposljednjeg i za bod slabijeg domaćina. Nastavak prvenstva bit će izuzetno neizvjestan.
Inter se čini kompaktnijim, ali ne i za vrh ljestvice. Ako netko u klubu ili među navijačima nešto takvo očekuje, to su iluzije. Varaždin će se vjerojatno "prošetati" do Prve HNL, ako ne bi, to bi bilo prvorazredno iznenađenje. Rudeš ima širok izbor, premda mu je Slaven Belupo uzeo i 19-godišnjeg stopera Novaka Tepšića rođenog u Beogradu. Već je vratio s posudbe i Luku Liklina. Trener Intera Borimir Perković je bolestan, pa je momčad vodio Tomislav Gondžić: "Teren je bio iznimno loš. Mi smo dobro pripremljeni. Zadovoljan sam zalaganjem i borbenošću", kazao je Gondžić.
Jedan od onih od koji se u Interu očekuje uzlet, možda i najveće iznenađenje prvenstva, je 20-godišnji Luka Banovec, napadač, do ove nogometne godine igrač trećeligaša Ponikvi.
Dečko je samouvjeren i voli se šaliti.
Da ste ostali u Ponikvama, njima sada ne bi prijetilo ispadanje?
"Ne samo da ne bi, nego bismo se borili za prvo mjesto!"
Banovec ne govori bez argumeneta. S njim u prošlom prvenstvu Ponikve su u jednom trenutku to i činile.
U jesen Banovec je igrao na lijevom krilu, ali je danas u Blatu, bio u ulozi devetke.
"Rak je ozlijeđen i trener me isprobava na njegovoj poziciji u vrhu napada."
Kakav plasman očekujete?
"Mislim da ćemo na kraju biti četvrti (sada smo 11.), iako neki ovdje misle da ćemo biti prvi."
Alpas