SportNews.hr

prava sportska priča

Opatija je pala u Zaprešiću. Trener Bogolin je isključen, momčad mu igra slabo, što je rekao o razlozima, a što o Orijentu? Kada će Weitzer, gdje je Matteoni? Što je o utakmici izjavio proslavljeni Kruno Jurčić?

INTER - OPATIJA 1:0 (1:0)
 
ZAPREŠIĆ - Stadion "Ivan Laljak - Ivič". Gledatelja: 150. Glavni sudac: Dadić (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Varivoda i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Kolarić (Strahoninec). Delegat: Raković (Zagreb). Kotrolor sudaca: Petrović (Valpovo).
 
STRIJELAC: 1:0 - Pejić (6).
 
INTER: Lukić 7, L. Uzelac 6,5, Jelenić 7, Nekić 6,5, Gamarra 6, Mazalović 6,5 (od 46. Jajalo 6,5), Marasović 6, Barišić 6, Rešetar 6 (od 90+3 Kanceljak -), M. Uzelac 6, Pejić 7,5 (od 88. Soldo -). Trener B. Perković 7.
 
OPATIJA: Berković 6, Malinić 6 (od 82. V. Bogolin-), Kavčič 6, Bertoša 6, Kukoč-Petraello 5,5, Klapan 7, Lagumdžija 5,5 (od 46. Grujević 5,5), Heteši 5,5 (od 46. Glavaš 5,5), Grbac 5,5 (od 65. Furijan 5,5),  Bilobrk 5,5 (od 46. B. Bogolin 5,5), Junuzović 5,5.  Trener Bogolin 5,5.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Pejić (Inter).
Crveni kartoni: trener Bogolin (76) i Junuzović (76) zbog drugog žutog kartona.
 
Inter bi zapao u velike neprilike da ovu utakmicu nije pobijedio. Kako sada stvari stoje Opatija je ta koja je u najtežoj situaciji - i dalje je posljednja. O njenoj sudbini odlučit će iduća dva okršaja s Kustošijom i BSK-om. Ova utakmica nije bila za uživanje. Kakva suprotnost drugom poluvremenu prošlo subotnjeg susreta prvog proljetnog kola između Rudeša i Dubrave!
Domaći su pobijedili zahvaljujući efektnom pogotku (uskoro) 21-godišnjeg  iIana Pejića koji je prošao Dinamovu i Zagrebovu školu, a u srpnju je preselio u klub iz Zaprešića. Druga špica, Lovro Banovec nije igrao zbog tri žuta kartona. Inter, bio je bolji, ali nije imao puno šansi. Obrana je kvalitetniji dio momčadi. "Utakmica je protekla tvrdo. Opatija je iskusnija momčad", ustvrdio je jedini strijelac Pejić.
Opatija ima karakteristike iz jesenskog dijela natjecanja: sastav bez tehnikalija i finoće, uglavnom u jednom ritmu, praktički bez 100-postotne šanse. Jedini koji donekle igra je zadnji vezni Mihovil Jeronim Klapan. Početkom devedesetih prošlog stoljeća u jednom razdoblju Ćiro Blaževićje bio je vlasnik, predsjednik i trener Dinama. Sada je to otprilike, no ne baš tako, Zoran Bogolin u Opatiji. Po njemu za sve je kriva nervoza. I sam Bogolin je isključen u 76. minuti. Njegova dva sina Baltazar i Val igrali su u drugom poluvremenu. Uvijek je ugodno porazgovarati s tim čovjekom.
Opet vam nema Weitzera. Bez njega ne možete igrati. Nema tko podvaliti loptu, okrenuti stranu, puknuti u dubinu. Bolje da ste kupili jednog pravog, nego puno prosječnih...
"Vidjet ćete nas dobre, vrlo brzo kad zaigraju pojačanja i oporavljenici među ostalima i Weitzer koji je dugo bio ozlijeđen".
Zašto niste uzeli Matteonija? On bi vjerojatno danas bio bolji od ostalih u veznoj liniji, osim Klapana?
"Tako smo procijenili".
Netko je priskočio i rekao: Matteoni će u Uljanik.
Zašto ste pustili Kožića? On već blista u Zagorcu?
"Sam je otišao".
Nismo mogli, a da se ne dotaknemo i susjeda Orijenta. Rudeš dolazi na Krimeju, gosti su sada bolji sastav...
"Rudeš igra bez petorice najboljih. Orijent će pobijediti", iznenadio je odgovorom Bogolin.
Na utakmici bio je i Kruno Jurčić (52), 21 puta hrvatski reprezentativac, trener Dinama, od 2016. trener u Turskoj i Saudiskoj Arabiji. Jurčić je u dva navrata, prije i poslije 1990. igrao u Zaprešiću. Još i pod trenerom Srebrićem.
Odlučio se pogledati utakmicu Druge HNL, prisjetiti se zaprešićkog doba! Razgovarali smo u poluvremenu, a evo dojma, koji bi na kraju vjerojatno bio i lošiji:
"Nema novaca, nema kvalitete".
Alpas