SportNews.hr

prava sportska priča

Dečko iz Skoplja, junior Vardara, vratio je Dubravu na četvrtu poziciju. Kod Jaruna Geljić je zakazao, a i Dujmović bi morao igrati bolje

IbišiIbiši
DUBRAVA TK - JARUN 1.0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Romić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Knez (Osijek) i Babić (Orahovica). Četvrti sudac: Čulina (Zagreb). Delegat: Margetić (Sv. Ivan Zelina). Kontrolor sudaca: Pavlešić (Duga Resa).
 
Strijelac: 1:0 - Ibiši (27).
 
DUBRAVA TK: Ilinčić 7,5, Radić 6, T. Ljubanović 7, Korca 7, Čoko 7, Šarić 7, Turanjanin 7 (od 90. Prpić Bosanac -), Petriško 7, (od 57. Marton 6), Vajdovčić 7,5 (od 81. Palić -), I. Ljubanović 6,5. Ibiši 7,5 (od 90. B. Petrović -). Trener Šušnić 7.
 
 
JARUN: Takacs 6,5, Horvat 6 (od 46. Međimorac 6), Karamatić 6, Dajčer 6, Vrbanić 6 (od 46. Bamba 6), Jugović 6 (od 79. Kelava -), Dobrić 6 (od 79. Blaževski -), Groznica 6 (od 46. Ačkar 6), Florucz Raul 6, Dujmović 6, Geljić 5,5. Trener Leko 6.
 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Ibiši (Dubrava TK).
 
Nije bilo lako odlučiti se što gledati. Zbog SportNewsa nisu "htjeli" promijeniti termine! Istodobno nudile su se tri vrlo značajne utakmice: gradski derbi na neutralnom stadionu u Sigetu: Dubrava TK - Jarun, susret za ostanak Kustošije protiv Croatie i zaostala trećeligaška utakmica Lučko - Vrapče koja je dosta toga odlučivala. U krajnjoj liniji moglo se na youtubeu  gledati iznimno važno Rudešovo gostovanje na Krimeji. Nećemo ni spominjati prvoligaški ogled Dragovoljca i Hajduka u Kranjčevićevoj. Dragovoljac je dobio na posudbu devet igrača Rijeke koja ih nije dala Orijentu da bi ušao u Prvu HNL. Zbog toga što je Fućak prodan Osijeku, a ne na Rujevicu. To je prava istina!
Kad se u 19 sati podvukla crta bilo je jasno da odlazak u Siget nije bio promašaj. Ne bi to bio ni posjet Kustošijinu stadionu gdje su domaći u posljednjim minutama svladali Croatiu (2:1), niti odlazak u Lučko, gdje su Lučani minimalnom pobjedom (1:0) skočili na treće mjesto i istaknuli kandidaturu teorijski čak i za prvo. Ne bi bio promašaj ni gledati "televizijski prijenos" Gudeljeva gola i minimalnu pobjedu Rudeša nad jesenskim prvakom. Rudeš igra bolje od Varaždina, ali do njihova međusobnog susreta 30. travnja u Zagrebu još će se puno toga dogoditi. Čudne su te relacije. Zagrebački bazen je neiscrpno vrelo, a onda mu riječki posudi devet igrača!
Dubrava je pobijedila Jarun s 1:0 i nakon onog kraha u drugom poluvremenu utakmice u Rudešu, ponovno je četvrta, s bodom manje od Orijenta. Ponovno je nakon ozljede u domaćem dresu zaigrao Filip Vajdovčić i u dosta ranoj fazi utakmice probio se po desnom krilu i dodao Džemalu Ibišiju koji je zabio jedini i pobjedonosni gol. "Vajdovčić nam je prevaga. Još osjeća posljedice ozljede, ali do subote kad i u  Sesvetama idemo na pobjedu, bit će posve spreman", istaknuo je trener Alen Šušnić.
Jedini strijelac dolazi iz Skoplja, junior je Vardara, ima 21 godinu i od 2020. je u Lokomotivi. Kad smo ga pitali za komentar susreta priskočio je jedan čovjek i upitao: da li želite da vam prevedem s albanskog. Nije trebalo, Ibiši jako dobro govori hrvatski. Nismo pitali je li Džemal možda Bošnjak ili Musliman.
Unatoč odlasku trojice bitnih igrača, Dubravaši nisu bez samopouzdanja i vjere u sebe. Dopredsjednik Ivan Topčić tvrdi da ova momčad nije slabija od one jesenske, neospornog iznenađenja prve dionice. Vezni red: Šarić, Turanjanin i Petriško je opet jak, pa kad se povremeno pridoda i Vajdovčić onda je to stvarno "zlatna poluga", a ne samo "zlatna sredina". Desne bek Robert Radić nije u 44. minuti zabio bitnu šansu i to je moglo imati nesagledive posljedice.
Jarunu i dalje nešto fali da bi bio četvrti pa i više. U nekom trenutku javila se pomisao kako je trener Jerko Leko nepotrebno razbio najjaču, jesensku srednju liniju jarunskog kluba: Jugović, Ačkar i Dobrić, s obzirom da je  Ačkar počeo na klupi. No, poslije utakmice Ačkar je odmaknuo takvu pomisao: "Cijeli tjedan bio sam bolestan i danas nikako nisam mogao početi". Čini se da je glavni razlog jarunskog poraza slabija igra: Geljića, Dujmovića i Vrbanića. Zimsko pojačanje Mihovil Geljić nije potvrdio da je to. Filip Dujmović bi morao igrati bolje i osvojiti naslov najboljeg strijelca lige, osobito sada kada su otišli Mrkonjić, Alghoul i Fućak. I možda najvažnije pitanje: je li Luka Dajčer stoper? Florucz  Raul, 20-godišnji Austrijanac na posudbi iz Lokomotive imao je veliku šansu u posljednjoj minuti.
Alpas