SportNews.hr

prava sportska priča

Darko Janečić Žica: Leko je najzaslužniji za naše rezultate, ima veliki autoritet među igračima koji su njime zadovoljni i ispunjavaju njegove zamisli

Nakon pobjede Jaruna nad jesenskim prvakom Orijentom Darko Janječić Žica zadovoljan je nastavkom prvenstva.

- Nakon tri odigrana kola na šestom smo mjestu. Odradili smo dobro pripreme, sedmodnevni boravak u Medulinu dosta je doprinio na zajedništvu momčadi. Zadovoljni smo uvodom u nastavak prvenstva, liga je izjednačena i svaki bod je jako važan. Imamo mladu momčad, jednu od najmlađih u ligi. S vremenom ćemo se još bolje posložiti s čime će doći i bolji rezultati. Nogomet je takav ponekad rezultat ode na jednu, a ponekad na drugu stranu, zato je i toliko popularan zbog nepredvidivosti.

Kako ste zadovoljni prinovama?

- Geljić iskusni napadač te dvojac na posudbi iz Lokomotive, Dajčer i Raul Florucz brzo su se adaptirali, a napreduju Horvat, Međimorec i Marušić. Jerko Leko naš trener najzaslužniji je za to, pored toga što ga krase izuzetne ljudske osobine, strpljivo i marljivo radi, svaku utakmicu detaljno analizira,uvijek je dostupan i spreman na razgovor.
Zadovoljni ste suradnjom s Lokomotivom?

- Jesam, prvenstveno zbog trenera Leke, a potom i igračkom posudbom. Leko nam je donio jednu dimenziju više, među igračima ima veliki autoritet, zadovoljni su njegovim pristupom treninzima, prate ga i trude se provesti njegove zamisli na terenu. Željeli bi da Leko što duže ostane na našoj klupi, ali smo svjesni toga da će jednog dana otići i preuzeti veliki klub, vidi se po svemu da je predodređen za veliku trenersku karijeru ravnu onoj igračkoj.

Sljedeće kolo idete u Vinkovce?

- Putovat ćemo u petak po želji trenera, kako bi u subotu što spremniji i odmorniji ušli u utakmicu.

Koji je cilj Jaruna u nastupnoj sezoni 2.HNL?

- Cilj smo si postavili još u ljeto da budemo u vrhu 2. lige među prvih 5-6 momčadi, imamo veliko povjerenje u naše igrače, trenera Leku i njegov stručni stožer da će ga ostvariti. On je ostvariv jer imamo punu potporu našeg predsjednika i sponzora Grge Jolića.

Alpas