SportNews.hr

prava sportska priča

Nemile scene u Sesvetama, sudac Jelenčić od batina spasio se bijegom, redari su izvukli deblji kraj u srazu s Ultrasima!

SESVETE - CIBALIA 1:1 (0:0)

SESVETE -Stadion: Sv. Josip Radnik. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Jelenčić (Kastav). Pomoćni suci: Kamenarić (Sv. Ivan Zelina) i Mužar (Velika Gorica). Četvrti sudac: Cindrić (Nova Kapela). Delegat: Knežević (Novigrad Dalmatinski). Kontrolor suđenja: Dujela (Zadar)
STRIJELCI: 0:1 - Miljanić (52), 1:1 - Muić (85) 

SESVETE: Krkalić, Baltić, Rubić (od 68 Mihaljević), Gafaiti (od 68 Vujanić), Fintić (od 83 Barišić), Stojanović (od 68 Zdunić), Valentić, Ivkić, Muić, Viduka (od 80 Martinez), Oreč
Trener Polovanec.

CIBALIA: Kovačević, Išasegi (od 45 Nikolić), Miljanić, Sopić, Osmić, Bubnjar, Smajić, Mešanović, Džaja, Pušić, Pavlak
Trener: Jozinović

Gledali smo nemile scene na kraju utakmice, sudac Jelenčić spasio se od batina bijegom u svlačionicu umjesto njega stradali redari, a sve zbog poništenog gola Cibaliji na samom kraju utakmice zbog navodnog zaleđa i nedosuđenog kaznenog udarca u korist gostiju kod njihovog vodstva 1:0.

Gledali smo čvrstu prvenstvenu utakmicu skromne kvalitete. Prvo poluvrijeme i prvih pet minuta drugog pripalo je domaćinima Sesvetama predvođenih oporavljenim Matijom Fintićem i kapetanom Muićem. Svoju dominaciju Sesvete nisu iskoristile posebno se odnosi na furiozan pritisak u nastavku. Pošto Sesvete nisu uspjele zabiti to je uspjelo najboljem igraču utakmice već spomenutom Karlu Miljaniću koji iz brze kontre dovodi goste do vodstva u 52 minuti, nakon čega Cibalia preuzima konce utakmice pod svoje. Sesvete stihijski nastoje poravnati no bez uspjeha, nedostajalo je koncentracije, strpljenja građenja igre. Poslije izvrsno izvedenog udarca iz kuta Vujanića kapetan Muić poravnao je pet minuta prije isteka regularnog dijela.

Posebnu rolu u današnjoj predstavi na prohladnom terenu u Sesvetama odradio je sudac Jelenčić isti onaj zbog kojeg je vaš izvjestitelj prije nekog vremena iziritiran njegovim suđenjem napustio stadion u Sigetu u 75. minuti jer nije mogao više gledati "masakr" Jelenčića nad Solinom u srazu s Hrvatskim dragovoljcem. Jelenčiću se danas dogodilo da je morao bježati pred bijesnim navijačima iz Vinkovaca i spasio se od linča koji su bili ovi spremni učiniti. Naime Jelenčić nije dosudio kazneni udarac za goste nakon prekršaja na Miljaniću kod vodstva gostiju 1:0, a kulminiralo je kada je poništio gol istog igrača prije samog kraja utakmice na označeno zaleđe pomoćnika. Na što su navijači Cibalije Ultrasi doslovno podivljali, nastojali su ući na teren što je redarska služba krajnjim naporima spriječila. Uskoro je uslijedio kraj, a stampedo Ultrasa i njihov ulazak u prostorije gdje se nalaze svlačionice s mučnim izrazom na licu promatrao je Baltić koji je ove sezone upravo iz Cibalije stigao u Sesvete. Redari Sesveta mahom simpatizeri kluba izvukli su najdeblji kraj u kaosu koji su nekako uspjeli umiriti.

Ako se sudac Jelenčić nije proslavio danas, nisu ni navijači iz Vinkovaca, huliganski nasrtaji na stadionsku imovinu, pored ostalog ponašanje i navijanje koje nije primjereno civilizacijskom trenutku ne želimo opisivati, nadamo se da je delegat utakmice nešto čuo i vidio za nazočnost utakmici prima pristojnu naknadu, a i to mu je u opisu zadaća obnašanja dužnosti delegata.

 

Alpas