SportNews.hr

prava sportska priča

Inter s osvojenim bodom kod Jaruna najuspješnija je momčad proljetnog nastavka. Marko Uzelac teško se ozlijedio. Spudićeve obrane u prvom poluvremenu za zadovoljstvo bodom domaćina.

 Foto: Djuka/ Marko Uzelac teško se ozlijedioFoto: Djuka/ Marko Uzelac teško se ozlijedio

JARUN - INTER 1:1 (1:0)

ZAGREB - Igralište Kustošija. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Terzić (Split). Pomoćni suci: Pavić (Split) i Sarić (Prugovo,Klis). Četvrti sudac: Jurić (Split). Delegat: Rašić (Pula). Kontrolor suđenja: Trampus (Osijek)
STRIJELCI: 1:0 - Jugović (19), 1:1 - Uzelac Luka (58).

JARUN: Spudić, Dajčer, Karamatić, Dujmović (od 89 Adžić), Jugović, Kelava (od 80 Mamić), Florucz Raul, Vrbanić (od 62 Ačkar), Međimorec, Marušić (od 62 Bamba) Dobrić
Trener Leko.

INTER-ZAPREŠIĆ: Lukić, Barišić, Jelenić, Nekić, Banovec, Magdić (od 46 Jajalo), Uzelac Luka, Pejić, Uzelac Marko (od 78 Dumančić), Soldo (od 88 Rudonja), Leyton Gamarra
Trener Perković

S bodom kod Jaruna Inter s deset osvojenih bodova u nastavku prvenstva najbolja je momčad 2.HNL što je svojevrsno iznenađenje. Jarun nakon nesretno izgubljenih bodova u prošlom kolu u Vinkovcima pripremao se za trobod, a po završetku utakmice osvojeni bod je veliki.

Inter već sada ima svoj prepoznatljiv stil igre, mlada momčad s natprosječnom energijom agresivno juriša uz stalni pritisak prema djeliteljima pravde povicima uvijek u višeglasju "prekršaj" , "daj mu žuti", kod duela koje gube s bolnim uzvicima nastoje prekinuti igru suparnika. Danas su im nedostajala četvorica važnih kako govori trener Perković, a i direktor Laljak je posebno istaknuo izostanak Raka, Mazalovića, Rešetara i Marasovića. Strijelac gola za poravnanje bio je Luka Uzelac, dok je njegov brat Blizanac Marko teren napustio na nosilima zbog ozljede zadobivene u duelu s Bambom u 78', najvjerojatnije je stradao ligament zgloba desne noge. Otac ga je odmah odvezao na hitan pregled u bolnicu. Blizanci Uzelac standardni su u momčadi trenera Perkovića.

Jarun može donekle biti zadovoljan igrom u prvom poluvremenu koje je završilo njegovim vodstvom golom Jugovića iz 19 minute, a zasluga za to pripada i standardno dobrom vrataru Spudiću koji je s dvije izvanredne intervencije sačuvao svoju mrežu netaknutom. U drugom poluvremenu Inter je pritisnuo odmah na početku, domaćinu nije uspijevalo iznijeti loptu i organizirati napad. mada se predsjednik Jolić s ovom našom konstatacijom ne bi složio, što zaključujemo po njegovom komentaru na kraju utakmice, a tiče se igre Intera: "Svi ste upozoravali na agresiju i njihov visoki pritisak, a mi smo bez problema izlazili na njihovu polovinu, ja nisam visoki pritisak vidio ".

Činjenica je da današnja utakmica nije od onih u kojoj se može uživati u nogometnim kreacijama, kombinatorici ili individualnom potezu, sve je to izostalo ostalo je ono što u žargonu zovu "galamdžijskom" utakmicom" na "horuk" kako je rekao trener Jarunovih mlađih kategorija Roko. Oba gola nisu postignuta iz izrađene akcije ili kombinacije već su plod slučajnih odbijanaca koje su strijelce dovele u poziciju da poentiraju.

 

 

 

 

Alpas