SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je prosječnom igrom svladao doista slabašnu Kustošiju. Trener Ferenčina: Jarun moramo pobijediti po svaku cijenu!

RUDEŠ - KUSTOŠIJA 2:0 (2:0)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo) 7. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Vuzem (Pribiševci). Četvrti sudac: Dadić (Zagreb). Delegatkinja: Marica Kesak (Zlatar). Kontrolor sudaca: Ivanković (Kaštel Kambelovac).
 
Strijelci: 1:0 -  Gudelj (30), 2:0 - J. Bašić (37).
 
RUDEŠ: Mustapić 6,5, Barić 6 (od 74. B. Brajković -), Doljanin 6, Ćosić 6,5, Boršić 6,5, Srbljinović 7, J. Bašić 7, Sekulić 6,5 (od 74. K. Popović -), Shatri 6,5 (od 58. L. Marković 6), Latković 6,5 (od 58. Majić 6), Gudelj 7 (od 83. Stjepanović -). Trener Landeka 6,5.
 
KUSTOŠIJA: Šušković 5,5, Lagundžić 5,5, Smoljo 6, Šimunić 6,5, J. Gogić 5 (od 87. Budić -), Dunić 5,5 (od 46. Zorica 5,5), Nikpalj 5,5 (od 87. Rojka -), Vukelić 5,5 (od 46. Š.Grgić 5), Klarić 5,5 (od 67. Kiš 6,5), Jurčec 5,5, M. Babić 5,5. Trener Ferenčina 5,5. 
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: J. Bašić (Rudeš).
 
Većina je žurila što prije otići kućama da bi na televiziji pratili derbi Hajduk - Dinamo. Jedni od rijetkih koji su ostali bili su direktor Rudeša Stipe Čondrić i legenda kluba Mićo Vujanić. Oni sigurno nisu prebirali po prošlosti jer je Čondrić  "zakašnjelo rođen" da bi se prisjećao Vujanićevih majstorija. Jedino o čemu su mogli razglabati bio je prosječan nogomet na upravo završenoj utakmici. Rudeš je pobijedio i uvjerljivo nadigrao Kustošiju, ali to nije bila predstava s kojom bi mogao na vodećem mjestu ugroziti Varaždin, premda su i Varaždinci, na domaćem terenu, tek poslije isključenja BSK-ovog igrača, uhvatili pun ritam. Ako Rudeš u srijedu u zaostaloj utakmici pobijedi Cibaliu doći će na dva boda zaostatka za Varaždinom, no njegova igra - kako ona prošla u Zaprešiću, tako i ova današnja - ne čini se na razini eventualnog budućeg prvoligaša. Rudeš ima takav izbor igrača da izgleda kako bi oni koji sjede na klupi zapravo trebali biti u prvoj 11-orici, ali odabir trenera je drukčiji. Martin Sekulić se konačno izborio igrati od početka, bio je dobar, ali ne i više od toga. Najbolji bili su Jakov Bašić i Srbljinović, no i kod njih se izmjenjuju serije sjajnih poteza i neobjašnjivih pogrešaka.
Trener Kustošije Roy Ferenčina odlazio je više jadan nego bijesan. Kustošija nema momčad za koju bi se moglo reći  da bez pogovora zaslužuje mjesto u budućoj "ligi 12". Nema istaknutijeg pojedinca - Šimunić i Smoljo su premalo - nema dirigenta ni vođe, a kako danas nisu igrali ni "požutjeli" Ivanković ni Šušković Jakopac, nije bilo izgleda za iznenađenje protiv samo prosječnog izdanja Rudeša.
"Kako je prošao Jarun", pitao je Ferenčina. Jarunčani su naime sljedeći protivnik.
"Protiv njih moramo ići na sve ili ništa. Moramo ih pobijediti po svaku cijenu", poručio je Ferenčina.
Alpas