SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun je osvojio bod u Kustošiji i vjerojatno osigurao status, ali je Kustošija pred ponorom, a i Sesvete nisu daleko. Kako Dinamo II ispada po liniji propisa, moglo bi se dogoditi da ZNS izgubi čak tri drugoligaša

 
KUSTOŠIJA- JARUN 1:1 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Terzić (Split) 7. Pomoćni suci: Pavić (Split) i Kuduz (Vrlika). Četvrti sudac: Lacić (Split). Delegat: Furač (Karlovac). Kontrolor sudac: Pristovnik (Zagreb).
 
STRIJELCI: 0:1 - Florucz Raul (38), 1:1 - Grgić (45).
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 6,5, Lagundžić 6,5, Šušković Jakopac 6,5, Smoljo 6,5, Šimunić 6, Ivanković 6, M. Babić 5,5, Vukelić 6 (od 59. Dunić 6), Klarić 7 (od 78. Zorica -), Grgić 6,5, Šaronja 5,5 (od 73. Kiš 5,5). Trener Ferenčina 6. 
 
JARUN: Spudić 6,5, Blaževski 6, Karamatić 6, Međimorec 6, Dajčer 6, Jugović 6, Ačkar 6 (od 88. Marušić -), Dobrić 6, Dujmović 5,5, Florucz Raul 6,5 (od 81. Marinaj -), Geljić 5,5 (od 65. Groznica 5,5). Trener Leko 6.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Klarić (Kustošija).
 
Počelo je ovako: pitamo predsjednika Kustošije Vladu Babića: zašto ne igra Jurčec. "Ima koronu", odgovara predsjednik. Trener Jaruna Jerko Leko izveo je uglavnom standardni sastav, ali se po pozicijama igrača uočavalo sljedeće: Dajčer je bek, a ne stoper. Na stopera je uvršten Međimorec. Vezna linija bila je ona poznata, jesenska, izvrsna: Jugović, Ačkar, Dobrić. Poslije 93 minute dvoboja taj zaključak nije potvrđen. Dečki su bili daleko od izvrsnosti. Kao i 20-godišnji Austrijanac Alexander Florucz Raul, na posudbi iz Lokomotive, koji je doduše zabio gol, ali ga po deset minuta nije bilo u igri! Nejasno je što se događa s Filipom Dujmovićem. Njega nije za prepoznati u odnosu na jesenski početak. Ni Mihovil Geljić se nije pokazao kao pojačanje.
Ali konačan 1:1 rezultat ide u prilog Jarunu. Kustošija je dala sve od sebe, no to je i dalje premalo. Sve je manje šansi za ostanak. To se odnosi i na Opatiju. Traži se treći koji će također ispasti. Sesvete imaju šest bodova više od Kustošije i u petak igraju međusobnu utakmicu. Moglo bi se dogoditi čak da ispadnu i dva zagrebačka kluba. Ako se uzme u obzir kako će otići i Dinamo II "po liniji propisa", zagrebačka nazočnost u budućoj "ligi 12" mogla bi naglo presušiti.
Alpas