SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš i Varaždin izgubili su, što otvara i pitanje trenera! Rudeš je poslije Igora Bišćan i ulaska u Prvu HNL, neprestano u trenerskom mraku. Promijenio ih je najmanje deset. Zašto Varaždin ne treniraju Perković ili Toplak? Dino Babić "na konju"!

BSK - RUDEŠ 2:1 (2.0)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Jurčević (Cetingrad) 7. Pomoćni suci: Bučan (Duga Resa) i Radošević (Gospić). Četvrti sudac: Cindrić (Nova Kapela). Delegat: Krleža (Cestica). Kontrolor sudaca: Gerek (Zabok).

Strijelci: 1:0 - Mory Gbane (10), 2:0 - I. Mihaljević (41), 2:1 - B. Brajković (64)

BSK: Đilas 6,5, Majtanić 6,5, Grčić 6, Dobrijević 6,5, Periša 6,5. Mory Gbane 7 (od 66. Bernobić 6,5), Mišić 7, Benić 6,5 (od 88. L. Mihaljević -), I. Mihaljević 7 (od 60. Ilić 6,5), Čikvar 6,5 (od 88. Šimičić -), Kašiković 6,5 (od 60. Bjelanović 6). Trener Dino Babić 7.

RUDEŠ: Mustapić 6, Barić 6 (od 46. B. Brajković 7,5), Doljanin 6, R. Ćosić 6, Boršić 6,5, Popović 6 (od 46. Srbljinović 7), J. Bašić 6, Sekulić 6 (od 67. L. Marković 6), Latković 6 (od 78. R. Brajković -), Majić 6 (od 67. Araujo 6), Gudelj 6. Trener Landeka 6.


Ocjena igre: 6,5.
Igrač dvoboja: Mišić (BSK).

Drugoplasirani Rudeš pobijeđen je u Bijelom Brdu (1:2), ali na njegovu sreću to se dogodilo i vodećem Varaždinu na gostovanju na glavnom terenu maksimirskog stadiona protiv Dinama II (0:1). Time se dokazala teza onih koji tvrde da u ovom drugoligaškom prvenstvu svaki klub može pobijediti svakog, da nema nekog apsolutno premoćnog i da je zbog toga natjecanje osobito zanimljivo, što je točno, ali nije točno kako je zbog toga i kvaliteta na nekoj izrazitoj razini. Varaždin za koji se mislilo da je, s obzirom da imena igrača, izraziti favorit, ne igra dobro, a Rudeš za kojeg se činilo da će poslije preboljene korone i dvije uzastopne uvjerljive pobjede nastaviti u još boljem nizu, nije se istakao na gostovanju u Bijelom Brdu.
Poslije nešto temeljitije analize dolazi se do zaključka da nešto nije u redu u stručnom smislu. Kako, što se trenera tiče, tako i onih koji promišljaju o stručnoj politici, odnosno dovođenju igrača. Varaždin može dovesti tako reći igrača kojeg želi za drugoligaški vrh. Ali to ne bi trebao biti isti tip igrača. Varaždin ne može primijeniti ritam, teško zabija i nije siguran u obrani. Čini se kako tamo netko upravlja, tako da drži i do nekih svojih interesa. Primjerice, sasvim je nelogično da momčad trenira Mario Kovačević koji nije dokazan trener, a donedavni trener Varaždina Borimir Perković, s velikim igračkim i trenerskim iskustvom, pobire toliko aplauza u također drugoligašu, zaprešićkom Interu uskoro i konkurentu Varaždinu. Još je veća nepoznanica, u neku ruku ipak uočljiva netrpeljivost prema stručno dokazanom "domaćem dečku" Samiru Toplaku. Nije vjerojatno da zaprešićki i velikogorički klub moga platiti više od Varaždina.
Što se Rudeša tiče on s trenerima nema sreće još od Igora Bišćana koji je 2017. klub uveo u Prvu HNL. Od onda pa do aktualnog trenera Ivice Landeke promijenjeno je najmanje deset imena, neki i po dvaput: dvojica Španjolaca, Jelikić, Ivković, Labrović, Roguljić, Babić, Adilji, Carević, Šušnić,.. Trener Landeka je utakmicu u Bijelom Brdu počeo s Brunom Brajković i Srbljinovićem na klupi da bi mu po ulasku Brajković sasvim okrenuo igru u korist Rudeša. I kakav je samo gol zabio!
Dino Babić je dolaskom na klupu BSK vratio samopouzdanje klubu iz Bijelog Brda. Poslije odlaska iz Sesveta on opet jaše punim kasom.

Alpas