SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošiji bodovi nade u Sesvetama, Sucu Domagoju Kurtoviću 2. pomoćnik bio je brat Luka. Polovanec ne uspijeva uglazbiti momčad Sesveta čiji je roster među najboljim u ligi

 
SESVETE - KUSTOŠIJA 0:2 (0:1)
 
SESVETE - Igralište u Sesvete. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Kurtović Domagoj (Osijek). Pomoćni suci: Babić Igor (Orahovica) i Kurtović Luka (Osijek). Četvrti sudac: Romić Oliver (Osijek) Delegat: Šimunić Neven (Zaprešić).
 
Strijelaci: 0:1 - Šaronja (36). 0:2 - Nikpalj (73) KU
 
SESVETE: Picak, Rubić, Zdunić (od 67 Mihaljević), Fintić (od 46 Marijanović), Valentić, Vujanić (od 46 Mijatović), Ivkič, Brigić, Montano, Martinez (od 78 Viduka), Oreč
Trener: Kristijan Polovanec
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov, Lagundžić, Smoljo, Šimunić (od 62 Gogić), Jurčec (od 90+1 Dunić), Babić (od 70  Klarić), Šušković-Jakopec, Ivanković, Šaronja (od 70 Kiš), Grgić (od 90+1 Zorica), Nikpalj
Trener: Roy Ferenčina
 
Derbi začelja između Kustošije i Sesveta završio potpuno zasluženo pobjedom gostiju koji su se približili Sesvetama samo na 3 boda. Poraz je Sesvećane dove u nezavidnu situaciju, alarm zvoni jer su u negativnom nizu koji bi ih ako se nastavi mogao koštati drugoligaškog statusa. Kristijan Polovanec nikako da "uglazbi" momčad iako ima na raspolaganju igrački roster među najboljim u ligi. Problemi Sesveta vuku se još od početka sezone, pokušalo se promjenom trenera Dine Babića s iskusnim Brankom Karačićem. Sesvetska momčad raštimana je zamislima Karačića koje igrači nisu prihvatili, zbog čega je doveden Polovanec za šefa.
Kustošija je danas igrala srčano, zalaganje je bilo na visini, agresivnost borba za svaku loptu rezultirala je vodstvom u prvom poluvremenu golom Šaronje. Sesvete su pritisnule od samog početka nastavka, lopta se često nalazila u kaznenom prostoru gostiju, sijevali su udarci, ali ugroze gola Jerolimova nije bilo. U 59 minuti sudac Kurtović je pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom Šimunića, neki koji su gledali iz bolje pozicije nisu baš sigurni da je bilo ispravno, ali govorili poslije utakmice da je propustio fućkati siguran kazneni udarac par minuta prije napravljen na Martinezu. U žustroj raspravi između igrača obje momčadi sa pomoćnim sucem Babićem Valentić je pokazivao najveću nervozu od svih domaćih igrača i baš on je u otimanju tko će biti izvođač izašao kao pobjednik na njegovu i nesreću Sesveta zapucao je iznad grede. Bio je to ključni trenutak koji je utakmicu odveo u smjeru na koji je završila.

Kustošija je nakon promašaja Valentića s bijele točke uspostavila ravnotežu, a uskoro preuzela i igru pod svoje. Ivkič je prekršajem zaustavio napad Kustošije u svom kaznenom prostoru, Kurtoviću nije preostalo ništa do pokazati na bijelu točku po drugi put. Nikpalj je prevario Picaka poslavši loptu u suprotan kut.
Dugo se je čula pjesma iz gostujuće svlačionice, slavila se velika pobjeda, možda ona koja osigurava ostanak nadaju se Kustošijani.
Alpas