SportNews.hr

prava sportska priča

Vrlo neobičan rasplet: Vinkovčani nisu trebali izgubiti. Dopredsjednik Dubrave Topčić: Cibalia je zaslužila bod, ako ne i pobjedu. Dubrava jedva prosječna, ali Cibalia osim Bubnjara i Pušića nema kvalitete, pa joj uzalud i današnja Dubrava

DUBRAVA TK - CIBALIA 3:2 (1:2)
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Terzić (Split) 5,5. Pomoćni suci: Čatipović (Split) i Sarić (Prugovo, Klis). Četvrti sudac: Titlić (Hrvace). Delegat: Markota (Imotski). Kontrolor sudaca: Kovačić (Križevci).
 
STRIJELCI: 1:0 - Babin (21), 1:1 - Bubnjar (30), 1:2 - Dogan (45), 2:2 - I. Ljubanović (78) 11 m, 3:2 - I. Ljubanović  (87).
 
DUBRAVA TK: Ilinčić 6,5, Radić 6,5 (od 21. Bilić 6, od 90+1 Petriško -)), T. Ljubanović 6,5, Korca 7, Čoko 6,5, Ivanović 6 (od 46. B. Petrović 5,5), Babin 7 (od 72. Marton 6,5), Šarić 6,5, Vajdovčić 6,5 I. Ljubanović 7,5, Ibiši 6 (od 90+1 Prpić Bosanac -). Trener Šušnić 6,5.
 
CIBALIA: Kovačević 5,5, Išasegi 6, Oršolić 5,5, Sopić 5,5, Mešanović 6, Osmić 5,5 (od 84. Pavlak -), Pušić 6, Smajić 6, Dogan 6,5 (od 74. Jelić -), Bubnjar 7, Miljanić 6. Trener Jozinović 5,5.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: I. Ljubanović (Dubrava TK).
 
Svu neobičnost sadržaja i raspleta utakmice između Dubrave TK i Cibalie, na svoj način je objasnio, Ivan Topčić dopredsjednik Dubrave TK: "Vinkovčani su najbolja momčad s kojom smo u ovom prvenstvu igrali. Zaslužili su najmanje bod, ako ne i pobjedu. Mi smo imali više sreće, ništa drugo. Dubrava je dobra momčad, ali nije ujednačena u svim linijama." Topčić je danas poznat kao izvrstan poduzetnik, vlasnik jako uspješne tvrtke i sponzor kluba, no za one u godinama i dobrog pamćenje, također je i vrlo uspješan igrač Dubrave, početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Topčić je nosio desetku, a to su u ono doba mogli samo pravi znalci. Zbog toga njegova ocjena o utakmici ima maksimalnu težinu i posebno je vrijedna jer dolazi od dopredsjednika kluba i domaćina koji je pobijedio, a uzdiže goste!
Cibalia je dominirala većim dijelom susreta, a osobito u prvom poluvremenu. Već kod rezultata 0:0, u prvih 20 minuta, nije zabila dvije dobre šanse. Pri kraju poluvremena bila je apsolutno bolja i povela je. Vječni Ilija Lončarević koji je trenirao više od 15 klubova, otišao je poslije prvog poluvremena uvjeren da bodovi idu u Vinkovce. Ali to je bio samo privid. Što se utakmica dalje odvijala uočavale su se znatne slabosti u sastavu gostiju. Prijeloman je bio kazneni udarac za domaće koji vjerojatno nije postojao i iz kojeg je Ivor Ljubanović izjednačio omjer. No, to je tako. Suci ponekad odlučuju. Slično je bilo dosuđeno za Orijent protiv Dubrave u prošlom kolu. Lopta ipak na kraju izravna sve račune.
Dubrava je imala poslovično upornog Ivora Ljubanovića koji je zabio za 3:2. Ali, Dubrava nije igrala dobro. Ono što dopredsjednik Točić kaže: neujednačenost. Vezna linija je slabija od one u jesen kada je igrao Alghoul. Osim toga danas nije bilo ni Turanjanina. Osjeća se da je Vajdovčić bio ozlijeđen. Ibiši kao da je u padu forme. Ni u Vrapču za Kup nije se iskazao. S obzirom da je brzina urođena, Borna Petrović nikada neće biti brz!
Osim svega navedenog moglo bi se reći i drukčije: Cibalia je bila dobra samo zato što je Dubrava bila slaba. Istina je, po razvoju događaja gosti su trebali uzeti najmanje bod, no valja istaknuti i ovo: ako uzmemo u obzir i nedavno gostovanje u Rudešu i ovu današnju utakmicu, mislimo da nikada posljednjih godina, nismo gledali slabiju Cibaliu u Zagrebu, kao ovo proljeće. Ako izuzmemo Andriju Bubnjara i donekle Domagoja Pušića Vinkovčani nemaju igrača na razini Druge HNL. To je činjenica. Dok smo poslije utakmice razgovarali s Bubnjarom priskočio je sportski direktor Dubrave Šantek i Bubnjaru rekao: "Mi te zovemo dođi, ako ne odeš u Prvu HNL." 24-godišnji napadač koji je promijenio već dosta klubova nije odgovorio, ali je o Cibalijinim izgledina, da ne ispadne, izjavio: "Imamo pred sobom još osam kola i sve je u našim rukama."
Alpas