SportNews.hr

prava sportska priča

Dujmović strijelac i asistent za 2. Jarunov Geljićev gol. Gundel-Takach na golu, Spudić na klupi, je li on žrtva suradnje mađarskog prvoligaša MOL Fehérvára FC i NK Jaruna

JARUN - BSK BIJELO BRDO 2:0 (1:0)
 
SESVETE - Igralište KUSTOŠIJA . Gledatelja: 100. Glavni sudac: Erceg  (Pristeg). Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad) Delegat: Tomačić (Draganić). Kontrolor suđenja: Vučkov (Rijeka)
 
Strijelaci: 1:0 - Dujmović (8). 0:2 - Geljić (49) 
 
JARUN: Gundel-Takach, Blaževski, Karamatić, Dujmović (od 69 Bamaba), Jugović, Kelava (od 75 Groznica), Međimorec, Marušić, Ačkar, Dobrić, Geljić (od 90+2 Brkić) 
Trener: Jerko Leko
 
BSK BIJELO BRDO: Đilas, Gačić, Gbane (od 57 Ilić), Majtanić (od 73 Bernobić), Kašiković, Čikvar (od 73 Lozić), Benić (od 73 Župan), Mihaljević, Žutić, Periša, Mišić
Trener: Dino Babić
 
BSK i Jarun ušli su utakmicu oslabljeni, Jarun bez Dajčera, Vrbanića i pocrvenjelog Florucz Raula, a BSK-u su nedostajali ozlijeđeni Bjelanović, Šimičić, Župan i Nešić dok je zbog kartona pauzirao Dobrijević. Svojevrsni derbi sredine tablice, gosti su imali na kontu 30, a Jarun bod zaostatka. Pobjeda bilo kojeg suparnika vodila bi u sigurnost opstanka.

Nakon duge golgeterske suše Dujmović je doveo Jarun u vodstvo već u osmoj minuti utakmice čime je okrunio bolju igru domaćina. tu bolju igru domaćin nije uspio kapitalizirati uvećanjem vodstva pa se na odmor otišlo s njihovim minimalnim vodstvom.
U nastavku Jarun nastavlja u istom tonu kao i u prethodnom prvom poluvremenu. Dujmović izvrsno s lijeve strane poslužuje Geljića, šalje mu loptu na glavu koju iskusni strijelac glavom prosljeđuje u mrežu nemoćnog Đilasa. Jarun je igrao u formaciji 3-5-2 što je kod mnogih na početku utakmice izazivalo skepsu, ali pokazalo se da je trener Leko dobro procijenio kako nadomjestiti ozlijeđene Dajčera i Vrbanića, Karamatić, Jugović i Međimorec u zadnjoj liniji odigrali su odlično. Uz napadački dvojac Dujmović, Geljić, Dobrić se iskazao sigurnošću, Ačkar je držao sve konca sredine terena.
Na golu Jaruna Spudića je zamijenio Mađar Gundel-Takach, čudan potez u tako bitnoj utakmici, ako uzmemo u obzir činjenicu da je Luka Spudić izvrsno branio nakon što se Mađar ozlijedio i njegovom zaslugom Jarun je upisao važne bodove, pored toga vratara u dobroj formi ne mijenja se bez osobito valjanog razloga. U konačnici Spudić je po našem skromnom sudu bolji vratar, a i bolje "diše" s momčadi. Spudić vjerojatno plaća cijenu dogovorene suradnje između mađarskog prvoligaša MOL Fehérvára FC i NK Jaruna, samo da se ne dogodi da na kraju Jarun ne ostane bez pouzdanog čuvara mreže.
Alpas