SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je pobijedio Dinamo II u ljepotici prvenstva, kao u Bišćanovo doba. Od 2018. i Rudešova prvoligaškog plasmana nije bila tako dojmljive utakmice. Gudelj je zabio dva gola, a odlučio je stoper Pavlek. Dinamo opet ima talentiranu mladost

RUDEŠ-DINAMO II 3:2 (1:0)
Zagreb - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Čalić (Marčana) 7. Pomoćni suci: Stolnik i Hantak (Varaždin). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegat: Poljak (Zagreb). Kontrolor sudaca: Ljubičić (Osijek).
 
STRIJELCI:  1:0 - Gudelj (1), 2:0 - Gudelj (48), 2:1 - Daničić (71) 11 m, 2:2 - Vukotić (73), 3:2 - Pavlek (88).
 
RUDEŠ: Mustapić 7, B. Brajković 8, R. Ćosić 7,5, Pavlek 8, Boršić 7,5, Borovac 7 (od 61. l. Marković 7), Sekulić 8 (od 73. R. Brajković -), Gudelj 8 (od 90+4 Kamga -), Majić 7 (od 73. sastri  -). Trener Landeka 8.
 
DINAMO II: Čavlina 6, Hrvoj 7, Braun 7, Daničić 7, Brekalo 6,5 (od 61. Kanižaj 6,5), Soldo 6,5, Tomek 7,5, Šaranić 7 (od 61. Sučić 7), Rukavina 7 (od 82. Mamić -), Ćuže 6,5 (od 61. Vukotić 7,5), Laća 6 (od 82. Čavara -). Trener Krznar 7.
 
Ocjena utakmice: 8.
Igrač dvoboja: Gudelj (Rudeš)
 
Ako je  Rudeš ikada  zaslužio zasjesti na prvo mjesto onda je to bilo danas. Ako je i jedna utakmica dosadašnjeg tijeka prvenstva, po zanimljivosti i kvaliteti, zaslužila vijenac iznimnosti, onda je to također ova danas. Rudeš i Dinamo II  izveli su vrhunsku predstavu, nikada bolje i nikad ljepše od 2018. godine kada je Igor Bišćan, i danas nazočan, uvodio Rudeš u Prvu HNL. Bišćan je došao pozdraviti svoje prijatelje: "Miku" Mikića na asistentskoj klupi Dinama i "Maru" Marića u ulozi sportskog direktora Rudeša. U prošlom kolu Varaždin je pobijeđen od Dinama II u Maksimiru, u ovom je svladao Solin minimalno, u petoj minuti sudačkog dodatka. Ako je Dinamo II mjerilo trenutačne vrijednosti svojih suparnika, a on to kvalitetom svojih mladih igrača sigurno jest, onda je Rudeš više od Varaždina zaslužio, u ovom trenutku, biti prvi. No, prvenstvo ide dalje.
Kako je počelo činilo se da će utakmicu dobiti Dinamo II. Njegova igra vrvjela je od stalne promjenjivosti sustava  i brzine dodavanja, tako da su Rudešani, u prvih 15 minuta, bili ošamućeni, no nisu primili gol. U gostujućoj momčadi blistali su Tomek, Braun i Hrvoj, ali s obzirom da Dinamo II nije zabio, do izražaja je počelo dolaziti Rudešovo iskustvo. Odjednom dogodio se preokret: na desnoj strani izvanredno su surađivali Sekulić i B. Brajković, u sredini je gospodario Jakov Bašić. Robert Ćosić i Pavlek bili su su siguran stoperski  bedem. Dinamovi mladići od kojih su devetorica bili mlađi od 21 godine, počeli su popuštati. Događaji su htjeli da Rudeš vrlo brzo, već u 17. minuti povede preko Gudelja i taj, kao i njegov drugi pogodak stvorili su novu situaciju i na vrhu ljestvice strijelaca: 8 golova: Gudelj i Sekulić (Rudeš) i Dujmović (Jarun).
Već na početku drugog poluvremena Gudelj je zabio za 2:0 i tada se učinilo da Rudeš ovo sigurno dobiva. Ali su opet događaji htjeli drukčije. Dinamo II je ponovno otplesao svoj tango s početka susreta. Od brzine dodavanja vrtjelo se u glavi. Naravno više igračima Rudeša nego publici. Tako se došlo do 2:2. Milan Vukotić je postigao fantastičan pogodak, s 20 m u rašlje. Bilo je i iskrica, igralo se maksimalno borbeno, do posljednje kapi.  
U samoj završnici na noge je opet stao Rudeš. Trener Landeka je sjajno mijenjao. Igrači koji su ušli dali su novi zamah. Igrač odluke bio je 21-godišnji stoper Dominik Pavlek koji je u ljetu došao iz Trnja, a prije toga je proveo pripreme s drugom momčadi Plavih.
Dinamo II opet ima sjajne mlade igrače i oni u nekom smislu oplemenjuju postojeće drugoligaško natjecanje, ali ih neće biti u sljedećoj nogometnoj godini u "ligi 12". Činjenica da se ni oni, ni Osijek II, ipak ne bore za plasman koji bi o nečemu odlučivao, čini prvenstvo donekle neregularnim. Jedino da igraju izvan konkurencije, ponedjeljkom kao nekad Srebrićev "Dinamo II - mali Ajax", ali to njima nije izazovno.