SportNews.hr

prava sportska priča

Za Kustošiju ima nade! Šušković Jakopac, M. Babić i Jurčec među najboljima u pobjedi nad Dugopoljem koje je sada u opasnoj zoni. Gosti bez šestorice. Opatija je u najtežoj situaciji, Solin i Sesvete također strahuju od ispadanja

KUSTOŠIJA - DUGOPOLJE 4:2 ( 2:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 7. Pomoćni suci: Balen (Rijeka) i Geller (Zelina). Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). 
 
STRIJELCI: 1:0 - Pavković (22), 2:0 - Grgić (30), 2:1 - Brnić, 3:1 - Jurčec (61), 3:2 -  Kovačević (89), 4:2 - Kiš (90+3).
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 7, Lagundžić  7 (od 46. Zorica 7), Šušković Jakopac 8, Pavković 7,5, Gogić 7, Ivanković 7, Nikpalj 7, R. Babić 7,5 (od 85. Dunić -), Grgić 7 (od 67. Klarić 7), Jurčec 7,5, Šaronja 7 (od 85. Kiš 7). Trener Ferenčina 7,5.
 
DUGOPOLJE: Lukač 5,5, Kurtović 6, Pervan 6, Karabatić 6, Mikulić 6  (od 38. Javorčić 6), Jerković 6 (od 68. Zoko 5,5), Kovačević 7, Čengić 6, Rodić 6, Brnić 7 (od 79. Crnički -). Trener Butić 6. 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Šušković Jakopac (Kustošija).
 
Kustošijin stadion je u prvom poluvremenu "plivao", a u drugom je predstavljao pravo klizalište. Ali to nije umanjilo, nego još više poboljšalo sjajan dojam o utakmici. Igralo se vro borbeno, zanimljivo, s efektnim golovima i s takvom izmjenom rezultata koja je dodatno pogodovala neizvjesnosti. Kustošiji je bila neophodna pobjeda, što se kaže po svaku cijenu, trebala je nadvisiti sve proljetne rezultate i, naravno, izvedbe. Poplavljen i sklizak teren mogao je biti dvosjekli mač: neuobičajene putanje lopte znaju donijeti neočekivane prednosti, ali i nezaslužene kazne. Kustošija je igrala bez standardnih Šimunića i Smolje, a Dugopolje čak bez sedmorice. Velike je posljedice donijela prošlotjedna utakmica s Interom: zbog crvenih ili žutih kartona u kombinaciji nije bilo šest igrača: Mornar, Balić, Silić, Bašić, Čerina i Rapaić. Nije bilo ni Ivana Ćubelića. Novi trener Josip Butić koji je u zimi zamijenio Harija Vukasa u osam proljetnih kola osvojio je sedam bodova, u posljednja četiri kola samo dva boda, tako da se i Dugopolje našlo u opasnoj zoni.
Kustošiju je pobjeda digla iz "mrtvih", Opatije izgleda porazom od Osijeka II "umire", a poraz od Rudeša na domaćem terenu opet je uvrstio i Solin među kandidate za ispadanje. U teškoj situaciji su Sesvete kojih je raspored utakmica u nastavku prvenstva grozan. Iako, moglo bi se dogoditi da svi zagrebački klubovi ostanu i odu u tu toliko očekivanu "ligu 12".
U Kustošijinoj pobjedi bilo je nekoliko vrlo istaknutih pojedinaca. Prvi put nakon dolaska odlično je odigrao vezni Mario Babić kojega je prodor pri trećem golu domaćih (strijelac Jurčec) bio neočekivan i izvanredan. Nametnula se  dvojba je li igrač utakmice on ili Šušković Jakopac, stoper koji je poslije teške operacije opet u izvrsnoj formi. Ipak je to Šušković Jakopac koji je bio borac, a ne samo igrač poteza. Jurčec je zabio gol i asistirao Šaronji za pogodak što ga je upisalo među najzapaženije.
Alpas