SportNews.hr

prava sportska priča

Dominik Mihaljević nakon tri godine zamijenio dres ukrajinskog Minaja ponovo Jarunovim

Dominik Mihaljević vratio se starom jatu, zbog rata u Ukrajini Mihaljević je dres FK Minaja premijerligaša koji se borio za ostanak u ligi pristupio Jarunu. Mihaljević je u Jarunu igrao u sezoni 2018/2019 kada je jaru igrao u 3. HNL Zapad. Iz Jaruna je otišao put "dežele" u Iliriju, a nakon Ilirije igrao je za Tabor iz Sežane iz kojega je u veljači uputio se put Ukrajine, registriran je samo dva dana prije ruske invazije 22.02. 2022. Klub Minaj su osnovali 2015. godine umirovljeni carinici, ime su mu dali po predgrađu grada Uzhhoroda smještenom uz rijeku Uzh, na granici sa Slovačkom i blizu granice s Mađarskom, administrativno je središte Zakarpatske oblasti.

Mihaljević podjednako dobro može igrati na poziciji lijevog beka kao i na poziciji veznog igrača, što će zaoštriti konkurenciju i donijeti novu vrijednost momčadi Jerka Leke. U subotu imat ćemo priliku vidjeti Mihaljevića kada se igra 24. kolo 2.HNL u kojem Jarun dočekuje Solin. Pobjedom nad Solinom Jarun ostaje u utrci za sam vrh tablice, a direktno pomaže i Kustošiji na čijem terenu igra domaćinske utakmice u borbi za ostanak u ligi.
- Mihaljević s prvoligaškim iskustvom u Sloveniji pojačanje je za nas, nadam se da situacija s ratnom traumom nije ostavila traga. Poznavajuć ga dat će maksimum i prenijeti svoju energiju na momčad, što bi trebalo rezultirati pobjedom u subotu, govori Darko Janječić Žica.

Alpas