SportNews.hr

prava sportska priča

Inter je dugo gubio s igračem više, ali je tek buđenjem Raka i pogotkom Rešetara izjednačio, pri samom kraju. Zašto su u Orijentu na klupi ostali Boglić, Durdov i Dukađin? Zašto je doveden Gadže koji je isključen?

Isključeni GadžeIsključeni Gadže

ORIJENT 1919 - INTER 1:1(1:0)

RIJEKA - Stadion na Krimeji. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Čulina (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Kolarević (Zagreb) i Starčević (Bjelovar). Četvrti sudac: Čalić (Marčana). Delegat: Jelavić (Split). Kontrolor sudaca: Trampus (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 - Zrilić (37), 1:1 - Rešetar (89).

ORIJENT 1919: Mohorović 7, Stefanović 6 (od 82. Djibrila Ibrahim -), Mulac 6, Fatić 6,5, Zuliani 6,5, Putnik 6, Jadrić 6 (od 82. Macolić -), Zrilić 7 (od 67. Demirović -), Gadže 5, Biškupović 6 (od 48. Petrović 6), Srzentić 6 (od 67. Durdov 6). Trener Flego 6.

INTER: Lukić 6, L. Uzelac 6 (od 46. Pejić 6), Jelenić 6, Nekić 6, Gamarra 6 (od 67. Vukasović 6,5), Barišić 6, Mazalović 6 (od 60. Soldo 6), Marasović 6 (od 78. Mahbub -), Rešetar 7, Rak 6,5, Banovec 6. Trener Borimir Perković 6.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Mohorović (Orijent 1919).
Izravni crveni karton: Gadže (30).

Već se činilo kako se Inter vratio na razdoblje prije trenera Borimira Perkovića. Orijent je s igračem manje poveo u 37. minuti, a gosti su igrali bez pritiska, ideje i koncentracije. Sve do druge polovice drugog poluvremena, kada je Nikola Rak (34), najiskusniji, s prošlošću igranja i u Prvoj HNL, najzad preuzeo uzde igre i Orijent je bio uguran u svoj šesnaesterac. No, ni to nije bilo za više od izjednačenja rezultata. Iako je bilo šansi. Rak je imao dvije i Dominik Rešetar - koji je izjednačio, prije toga - jednu. Tomislav Mazalović, tri godine mlađi od Raka, mogao je zabiti u prvom poluvremenu. On je zadnji vezni, pa mu to nije glavna zadaća. Bilo je to u 13. minuti kada se utakmica tek počela ugrijavati. Pri objavi sastava, primijećeno je kako Ilan Pejić nije među prvih 11. Njegov premještaj na beka prije tjedan dana, protiv Dubrave, očito nije bio slučajan. Poslije igre na beku završio je na klupi. Inter je, unatoč slabijoj predstavi, nastavio svoj uspješan proljetni niz. U devet utakmica poražen je samo jednom, i to na samom početku, postigao je pet pobjeda i tri neodlučena omjera. Što je posebno značajno, Inter je pobijedio sva tri kluba od prvog do trećeg mjesta: Varaždin, Rudeš i Dubravu.
Orijentu se vjerojatno više neće dogoditi da ostane bez ovako velikog broja kvalitetnih igrača, kao u nedavnoj zimskoj stanci. Ovi što sada igraju u većini ne odgovaraju Orijentovu renomeu. Bili smo malo u čudu kad je u zimi doveden (vraćen) Gojko Gadže (22), kao neki oblik pojačanja, odnosno kompenzacija za otišle Fućaka, Frigana... On je doduše bio u Zrinjskom i Gorici, ali i u Jarunu, tada u 3. ligi, gdje nije pokazao više od prosjeka za taj rang. Danas je već u 30. minuti učinio prekršaj za izravni crveni karton. Na klupi su, nakon 1:5 poraza u Vinkovcima, ostavljeni vratar Kristian Boglić, te napadači Ivan Durdov i Dino Dukađin. Nije to bio pogrešan potez. Dosad rezervni vratar Patrik Mohorović bio je igrač utakmice, iako su to mogli biti i Zrilić i Rešetar. Poslije poraza Opatije u Zaprešiću 18. veljače i neefikasne igre gostiju, pitali smo trenera Zorana Bogolina, zašto nije doveo Dukađina i Durdova nego ih je prepustio Orijentu. Bogolin je odgovorio: "spori su". Iako se ni Bogolin nije usrećio svojim prinovama, ipak, se može zaključiti da je bio u pravu. No, bilo bi pogrešno, ne reći, kako Durdov u 88. minuti nije zabio veliku šansu za Orijent, jednu od dvije domaćih na utakmici.

Alpas