SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija nije bez izgleda, ali je situacija teška. U borbi do posljednjeg atoma snage pobijeđen je Orijent. Šaronja je zabio krajnje neobičan gol i to je presudilo, iako Kustošija nije zabila s 11 m

KUSTOŠIJA - ORIJENT 1919 2:1 (0:0)
 
 ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Čužić (Velika Gorica) 6,5. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Vuzem (Pribiševci). Četvrti sudac: Cindrić (Nova Kapela). Delegat: Tadić Šutra (Otok). Kontrolor sudaca: Pavlešić (Duga Resa).
 
STRIJELCI: 1:0 Jurčec (49), 1:1 - Fatić (62), 2:1 - Šaronja (69).
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 6, Lagundžić 7, Šušković Jakopac 6 (od 83. Pavković -), Šimunić 6,5, Gogić 6, Ivanković 6,5, Nikpalj 6, M. Babić 6,5, Jurčec 7 (od 69. F. Vukelić 6,5), Klarić 6,5, Grgić 6 (od 59. Šaronja 7). Trener Ferenčina 6.
 
ORIJENT 1919: Mohorović 7, Stefanović 6, Mulac 6, Macolić 6, Zulliani 6 (od 88. Jelić -), Putnik 6, Fatić 7, Jadrić 6 (od 73. Delibegović -), Biškupić 6 (od 64. Dukađin 6), Srzentić 6 (od 73. Zrilić -), Durdov 6. Trener Flego 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šaronja (Kustošija).
 
Porazom Rudeša od Opatije, čini se da je pitanje prvaka odlučeno, ali borba za ostanak, odnosno plasman u "ligu 12" poprima dramatične razmjere. Sinoć u Zaprešiću, treneri su prognozirali da bi se još i Opatija mogla spasiti, a danas je poslije poraza u Kustošiji, predsjednik Orijenta,  Saša Matijaš rekao kako ni oni još nisu sigurni, premda imaju 34 boda. To je upravo na tragu onoga kako su sinoć u Zaprešiću predviđali: da će o jednom od ispadajućem odlučivati susret posljednjeg kola između Orijenta i Opatije.
Kustošija je pobijedila Orijent u iscrpljujućem, tvrdom i do kraja neizvjesnom susretu. Pobjedonosni gol postigao je Andrej Šaronja, 21 godinu star, koji je došao iz Maksimira, a bio je i junior Lokomotive. Šaronja dominira snagom i postoji stalna nada da će se pretvoriti u istaknutog strijelca. Njegov gol bio je krajnje neobičan: u desnu stativu, pa je lopta išla po liniji do lijevog kuta. Ali to je bio njegov prodor i njegov šut i to je zasluživalo da ga suigrači na ramenima odnesu do svlačionice! No, u žaru slavlja to su zaboravili. U prvom poluvremenu Kustošija nije iskoristila jedanaesterac. U 13. minuti Mohorović je obranio udarac Nikpalja.
Kustošija sada ima izglede za ostanak, ali je njezin raspored težak, gori od Sesvetina koje dvije posljednje utakmice igraju u Zagrebu s Rudešom i Jarunom.
Orijent u proljeće igra slabo, ali je ova i već prošla utakmica s Interom pokazala da se ipak situacija konsolidira. Na kontu su 34 boda, još tri ili četiri bit će dovoljno, možda se osjećaji primire već u subotu protiv BSK-a.
Alpas