SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija ne samo da je ostala nego je i peta. Dok je Babić tamo, živjet će i Kustošija. Ferenčina se dokazao. Krznar najintelektualniji igrač svoje generacije Dinama, potišten neizvjestan i zaboravan. Ali mogao bi Inter vratiti u elitni rang

KUSTOŠIJA - DINAMO II 3:2 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Turčin (Trsteno, Tuhelj) 7.5. Pomoćni suci: Fajfarić (Varaždin) i Zobec (Strahoninec, Čakovec)). Četvrti sudac: Kolarić (Strahoninec, Čakovec). Delegat: Šimunić (Čakovec), Kontrolor sudaca: Trampus (Osijek).
 
STRIJELCI: 1:0 - Šaronja (32), 1:1 - Šaranić (51) 11 m, 1:2 - Barišić (65) 11 m, 2:2 - Šimunić (75), 3:2 - Jurčec (89).
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 7, Lagundžić 7,5, Šušković Jakopac 7, Smoljo 7, Šimunić 7,5, Ivanković 7 (od 78. Dunić -), Nikpalj 6,5 (od 60. Vukelić 7), M. Babić 7, Jurčec 7,5 (od 90+1 Koret -), Grgić 6,5 (od 60. Zorica 7), Šaronja 7 (od 78. Kiš -). Trener Ferenčina 7,5.
 
DINAMO II: Zadro 6, Hrvloj 6, Gyamfi 6, Braun 6 (od 46. Palić 6), Duvnjak 6 (od 61. Sučić 6), Krizmanić 6 (od 74. Soldo 6), Šaranić 6,5,  M. Mamić 6 (od 82. Jordan Moran -), Rukavina 7, Laća 6 (od 61. B. Barišić 6,5). Trener Krznar 6.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrača dvoboja: Jurčec (Kustošija).
 
Vlado Babić, predsjednik Kustošije, dijelio je poslije utakmice majice s natpisom: "NK Kustošija prva liga". Dao si je oduška u svom iznimnom raspoloženju. Na početku proljetnog nastavka prvenstva činilo se kako će Kustošija ispasti, a na kraju ona je peta i siguran sudionik te nove, vjerojatno spektakularne "lige 12". Jedno je sigurno: Kustošija će živjeti dok je Vlado Babić tu.
Utakmica je bila dramatična, kao uostalom i cijelo posljednje kolo. Na poluvremenu ispadalo je i Dugopolje, od 76. minute Croatia i tako je na kraju ostalo: Opatija, Sesvete i Croatia prelaze u novu jedinstvenu  treću ligu, po nazivu Drugu HNL, koja bi po značenju i sadržaju također trebala biti izuzetno zanimljiva.
Kustošija je odigrala maksimalno borbeno, u pojedinim trenucima bilo je i kriza, Dinamo II je oba pogotka postigao poslije dosuđenih kaznenih udaraca. Sudac Turčin pokazao je na 11-erce za izjednačenje i vodstvo Dinama II, ali su odluke bile na mjestu. Trener Roy Ferenčina u proljetnom slijedu dokazao se kao trener.
Damir Krznar (49) u karijeri kojega se u posljednje dvije godine dogodilo više nego u tijeku čitave prethodne, bio je ugodan sugovornik, ali ipak posve drukčiji od one 1995. kada je iz  nogometnog Varteksa došao u Maksimir. Krznar je susjed iz okolice Zaboka, intelektualan više nego i jedan drugi igrač Dinama svoje generacije, još u mladosti znalac engleskog jezika, ali danas je djelovao potišteno, neizvjesno i zaboravno. Njegova duga druženja s Mamićima kao da su ostavila traga. Mamići posjeduju tu nelogičnu dvojnost: dugo pamte, ali i brzo zaboravljaju! Krznar nije potvrdio, ali ni demantirao kako će od ljeta on i "Mika" Mikić (Mika iz Gornje Bistre o kojem je kao mladiću direktor Intera Laljak vodio računa) preseliti u Zaprešić da uz pomoć Dinama vrati, također svoj negdašnji klub, u elitni razred. Krznar se još nada da će Upravni sud prihvatiti žalbu Dinama II i ostaviti ga, vjerojatno u "ligi 13". Kad smo izrazili nevjericu Krznar se povukao, te izvukao dugi argument: "Kažete elitni rang? Ali, ako tamo i dođemo bit će to 2003. i 2004. godišta." Želio je reći: premladi za tako visok cilj. No, kako su danas igrali upravo takvi: Šaranić i osobito Rukavina, Inter će se iduće sezone boriti za prvo mjesto i vjerojatno ga osvojiti.