SportNews.hr

prava sportska priča

Nakon kvalifikacija za popunu 2.NL širila bi se na 18, a po nekima i na 20 klubova. Izjava Vučemilovića Šimunovića izazvala je buru. Črnko: Moja je uloga kao dopredsjednika zalagati se za odluke koje je HNS donio i zakonitost njihove provedbe

Danas je održan u prostorijama HNS-a ždrijeb za popunu 2.NL, u bubnju su se našli klubovi trećih liga koji su izborili sportski uspjeh do 6.mjesta i ostale uvjete sukladne propisima za pravo nastupa, to su: NK Trnje 3.HNL Središte osvojeno 3. Mjesto, NK Marsonija 3.HNL Istok osvojeno 4. mjesto, NK Hrvatski vitez 3.HNL Jug osvojeno 3. mjesto i NK Međimurje 3.HNL Sjever osvojeno 5. mjesto. Ždrijeb je odlučio da su parovi Marsonija - Trnje u Slavonskom Brodu i Međimurje - Hrvatski vitez u Čakovcu. Utakmice će se igrati 18.06. s početkom u 18 sati po jednostrukom kup sistemu, a što znači da će pobjednici popuniti 2.NL tj. dobit ćemo 15. i 16. sudionika.

Doznajemo od našeg dobro informiranog izvora da će se nakon toga liga proširiti s dva kluba kao "Klubovia od posebnog interesa za hrvatski nogomet" što proizlazi iz činjenice da su NK Zadar i HNK Karlovac uputile žalbu na uvjete koji su pojedini klubovi dobili u dosadašnjem postupku, a sve povezujući s izjavom dopredsjednika HNS-a Ante Vučemilovića Šimunovića koji je govorio da bi se NK Zadar po tome mogao naći u odabranom društvu. Ako bi se takvo nešto dogodilo u nepravedan, diskriminatorski položaj doveli bi se klubovi gubitnici koji bi digli svoj glas protiv toga principa. Neki su skloni vjerovati da bi se onda u "interesu hrvatskog nogometa" liga proširila na 20 klubova, s time da bi na kraju sljedeće sezone dva posljednja kluba na tablici ispala jer je ionako najavljeno da bi se liga širila na 18 klubova u sezoni 2023/24.

Sve ove špekulacije kolaju nogometnim eterom, pa se tako danas i NK Neretva obratila pismom Nevenu Šprajceru koordinatoru natjecanja HNS-a koji svoj klub vide od "posebnog interesa" navodeći niz igrača i istaknutih zaslužnih osoba poput, Srne, Štimca i ostalih.
Pokušali smo kontaktirati člana natjecateljske komisije Željka Mihalja dugogodišnjeg nogometnog funkcionera da nam prokomentira sve zamršeniju situaciju i špekulacije, ali on kao i bezbroj puta do sada ne javlja se na mobitel. Šprajcer kojeg smo također kontaktirali je odgovorio da će sve biti jedino onako kako treba.

Nenad Črnko dopredsjednik HNS-a bio je rezolutan u svojoj izjavi:

- Moja uloga kao dopredsjednika HNS-a je zalagati se za odluke koje je HNS donio i zakonitost njihovih provedbi. Na tome sam do sada, a i uvijek ću inzistirati.

Nakon ždrijebanja nakratko smo porazgovarali s predsjednicima Trnja Jakovom Sivrićem i predsjednikom Marsonije Dubravkom Galovićem koji su uz piće dogovarali tehničke detalje kvalifikacijske utakmice.

Od gospodina Galovića smo doznali da će se utakmica igrati na terenu Željezničara jer je "njihov stadion" u gradnji, a investitor je Grad Slavonski Brod koji će do završetak radova u sportsku infrastrukturu stadiona i okolnih objekata u konačnici uložiti 70 milijuna kuna.

- Zbog svega toga nam je izuzetno stalo da uspijemo u kvalifikacijama, ako bude drukčije čestitat ćemo suparnicima i ponovo probati sljedeće godine, ali naš je cilj i više od ovoga ranga, rekao je Galović.

Jakov Sivrić isto tako se nada da će njegova momčad biti ta koja će slaviti.

- Idemo se sportski "potući", ove polusezone iz gostiju smo se vraćali slaveći, nadamo se da će se tradicija nastaviti. Mi smo zagrebački klub, Grad Zagreb isto tako puno ulaže u nogometnu infrastrukturu, ima nekoliko stadiona koji su izgrađeni njegovim sredstvima i mi uvijek možemo igrati na nekom od tih stadiona.

Alpas