SportNews.hr

prava sportska priča

Francuska obranila naslov, Italija raspoložena protiv Istre. Plava Laguna morali bi upristojiti igralište, ovako šaljemo lošu sliku što nanosi štetu ugledu Umaga grada sporta

Francuska je po drugi puta osvojila trofej Umag Srella Maris Cup, u finalu slavila je pobjedu nad Slovenijom 8:2. Slovenci koji su prošle godine dobro namučili Francuze izgorjeli su u želji da se revanširaju, a Francuzi dodatno motivirani od samog početka krenuli su odlučno ka golu Lalića. Čvrsto postavljena obrana trikolora predvođena kapetanom Menezom uz izvanrednog Betherya i na vratima nesavladivim Leroyem bila je nepremostiva prepreka za naše susjede. Tek u posljednjoj trećini Slovenija je uspjela zatresti mrežu Francuza kada je već bilo svima jasno da će pobjednički pehar kapetan Menez primiti iz ruku predsjednika Gradskog vijeća Grada Umaga gospodina Ivana Belušića.

- Volimo doći u Hrvatsku i Umag, drago nam je što sa Hrvatskom, Slovenijom i Italijom gradimo obitelj nogometa na pijesku. sada smo mi lokomotiva koja vuče i razvija nogomet na pijesku, znam da Vam nije lako na početku ste puta i mi smo uvijek tu da pomognemo. Strpljivo i korak po korak uz talent koji Vaši igrači pokazuju vrlo brzo ćete doći na razinu najboljih, rekao je Yvon Franzoni trener i alfa i omega pobjedničke momčadi.

FRANCUSKA: Leroy, Bethery, Menez, Ait Ghezzali, Cilia, Chedorge, Robert, Bastos, Franzoni.

SLOVENIJa: Lalić, Perosa J., Perosa M., Mandir, Kapun, Brec, Turudija, Stanić, Kamenčić

Italija i Selekcija Istre odmjerili su snage za treće mjesto, Italija je dominirala i pobjedila sa 9:4. U momčadi Selekcije Istre istaknulo se par igrača koji bi ako se posvete nogometu na pijesku mogli konkurirati za nacionalni hrvatski tim. U Selekciji Istre izostali su Ribić i Prodan naši provjereni reprezentativci zbog privatnih obaveza.

TALIJA: Lorusso, Iannelli, Padovan, D'assaro, Murtas, Francavillese, Oliva, Prunecchi

SELEKCIJA ISTRE: Melon L., Matošević, Doz, Bašić, Zachina, Melon E. Sabanović, Dubac, Damjanić

Turnir je ispunio glavnu ideju organizatora KNP Umag i KNP Fusio, popularizaciju nogometa na pijesku, što se najbolje vidjelo u pauzama između trećina kada su dječaci i djevojčice ulazili u teren kopirajući poteze koje su netom gledali.

Na kraju moramo se osvrnuti i na Plavu Lagunu koncesionara prostora na kojem se nalazi teren nogometa na pijesku, nemar kojim se odnose prema njemu je nerazumljiv, a pitamo se zbog čega Grad Umag koji se naziva Gradom sporta tolerira očitu nebrigu kada je u pitanju ovaj prostor. Nikako lijepu sliku ne šaljemo sa raspadajućim zaštitnim mrežama, nabacanom rashodovanom tenis opremom iza gola koja dodatno pojačava loš dojam. Tako da organizatori ozbiljno razmišljaju da odustanu od organizacije u budućnosti ako se nešto ne pokrene, što bi bilo šteta jer Umag je kolijevka sporta na pijesku. Podsjetimo se da je na ovom terenu 2013. godine održan prvi i jedini UEFA službeni turnir nogometa na pijesku.

 

 

 

Danijel Pranjić: Nisam dovršio posao u Trnju, odbio sam neke ponude i ostajem, to je moja obaveza prema klubu i igračima. Moj pristup je drukčiji, zasnovan na mome poimanju nogometa i uloge trenera.

Nakon razočarenja neuspjehom u kvalifikacijama u NK Trnju nisu dugo tugovali, počeli su pripremati na sve opcije koje se još vrte u ”eteru” kako bi to rekao naš premijer. Sve je zavisilo od odluke trenera Pranjića, a imajući u vidu njegovu sportsku veličinu, karijeru koju je ostvario uprava mu je dala nekoliko dana da u miru odluči hoće li prihvatiti neku drugu soluciju ili će ostati njihov trener. Pranjić se danas sastao s predsjednikom Jakovom Sivrićem i članovima uprave i priopćio da ostaje trener Trnja i da će odmah pristupiti kreiranju momčadi za sljedeću sezonu.

- Nakon analize polusezone u Trnju smatram da smo napravili dobar posao s osvojenim trećim mjestom, kvalifikacije nismo prošli i o njima neću ništa reći, ali smatram da ja nisam dovršio posao s ovom momčadi i imam obavezu prema klubu i igračima. Ponude koje sam dobio stoga sam odbio, ja sam malo drugačiji, ponašam se sukladno mome poimanju nogometa i uloge trenera, rekao nam je Pranjić

Ostaje li i dosadašnji stožer?

- Moj stožer je uz mene, odmah ćemo prionuti poslu.

Reorganizacija natjecanja, problemi koji iz toga proizlaze u mnogome su poremetile uobičajeni organizacijski ritam klubovima, jer uobičajeno je da se do početka priprema koje će većina započeti u sljedeća dva do tri tjedna i pored toga što nije poznato kada lige startaju potrebno je složiti roster što nije nimalo jednostavno.

- Riješili smo najvažnije pitanje za klub, a to je ostanak Pranjića. Jako smo zadovoljni i imamo puno povjerenje u njega, govori Jakov Sivrić.

Pranjić je postupio onako kako to čine sportski velikani, nije čekao da vidi kako će se završiti cijela priča oko 2.NL za koju još postoje špekulacije da prema nekim informacijama rekonstrukcija nije još konačna jer postoje i predstavke koje je u ingerenciji Ministarstva, već je vjernost klubu produžio svjestan da svaki dan kašnjenja s aktivnostima donosi kasnije hendikep u natjecanju.

Danas je sjednica Natjecateljske komisije HNS-a, očekuju se važne odluke nakon odigranih kvalifikacija za popunu 1.NL i 2.NL

Još jednom moramo konstatirati koliko je svaka rekonstrukcija nekog sustava zahtjevna te je za nju potrebna temeljita priprema. Završene su kvalifikacije za popunu 1.NL i 2.NL, a tek po završetku pored očite želje da se reorganizacijom naš nogomet osnaži nameću se brojna pitanja, nastale su polemike, a plasmani kroz ovako osmišljenu popunu kvalifikacijama i kriterijima njihovih sudionika iznjedrio je na vidjelo niz nelogičnosti.

Ideja iz sezone 2019/20 da se od postojeće tri treće lige u novoj sezoni 2020/21 stvori pet trećih liga koje bi u sustavu natjecanja igrale najmanje dvije sezone, a nakon toga bi se one transformirale u jednu koja je u novom sustavu nazvana 2.NL, pokazala se promašajem, umjesto pravednije zastupljenosti klubova kvalitativno i regionalno dogodilo se suprotno. Tako je na kraju ispalo da iz 3.HNL Sjever koja broji 12 klubova četvrtina njih, Mladost Ždralovi, Bjelovar i Međimurje popuni 2.NL, a iz 3.HNL Središte koja je slovila za najjaču i brojila 18 klubova  dva kluba Zagorec i Dugo Selo. Najbolje su u novom ustroju prošli klubovi iz 3. HNL Istok od njenih 18. klubova četiri su otišli u rang više, Vukovar u 1.NL, a Zrinski Jurjevac, Belišće i Marsonija u 2.NL. Iz 3. HNL Jug od 18, klubova Jadran Ploče i Hrvace. Grobničan i Jadran Poreč su iz 3.HNL Zapad novi drugoligaši. Puno bi logičnije bilo da se iz tri išlo na formiranje jedne lige trećeg ranga nego što se od tri išlo na pet od kojih je nastala 2.NL treći rang natjecanja HNS-a.

Od izvorne ideje da se novom jedinstvenom ligom 3. ranga HNS-a dade mogućnost sredinama poput, Siska, Dubrovnika, Zadra, Karlovca, Bjelovara, Slavonskog Broda, Požege što bi u svakom slučaju u njima pobudilo veći interes, a rukovodeći se da su njihovi klubovi nekada zauzimali značajnije mjesto u hrvatskom nogometu pretvorila se u suprotnost. Najveći gubitnici su Karlovac i Zadar koji nisu uspjeli kroz sportski rezultat izboriti niti priliku za rizične kvalifikacije.

Neuspjeh Zagorca i Trnja u kvalifikacijama nateže je pogodio buduću 4. ligu Središte jer se direktno reflektira na njen sastav i Nogometni savez sisačko moslavačke županije koji je teško stradao u potresu, s oštećenom infrastrukturom, a radi se o najsiromašnijom hrvatskoj Županiji čiji je NK Segesta najstariji naš nogometni klub i ostaje bez predstavnika u natjecanjima ranga HNS-a. Segesta i Mladost Petrinja sele se u županijski rang.

Po našim saznanjima HNS intenzivno pokušava pronaći rješenje u novonastaloj situaciji u okviru postojećih zakonskih okvira te se od Komisije za natjecanje koja danas zasjeda očekuje da predloži rješenje nastalog problema. Hrvatski nogomet zbog svoje uspješnosti prezentirane kroz reprezentaciju uživa ogroman svjetski ugled, a kako bi tako ostalo i u budućnosti potrebno je mobilizirati sve sportske čimbenike da kroz organizaciju domaćih liga osiguraju uspješnost našeg nogometa.

Zornjak je tehnički direktor NK Opatije!

Nakon odlaska iz Lučkog Josip Zornjak je postao tehnički direktor Opatije, pomagat će Zoranu Bogolinu u poslovima vezanim za Nogometni savez, skautiranjem mlađih igrača jer se Opatija odlučila na zaokret umjesto starijih preferirat će mlađe igrače.

- Zornjak je osnažio stručni stožer, njegova uloga je uspostaviti kvalitetniji odnos sa savezom, kao i pratiti igrače koje bi mogli angažirati, pogotovo na području Zagreba. Previše ulažemo u igrače koji ulog ne opravdavaju, zaokret je nužan, govori Zoran Bogolin alfa i omega NK Opatije.

Središte Zagreb dominantno nakon što je Središte Rijeka povela, Darojković, Grdenić I Čavar na mlazni pogon. Josip Colarić zamjenio ozljeđenog brata Domagoja i zabio.

NS ZAGREB - NS RIJEKA 3:1 (3:1)

PETRINJA - Gradski stadion. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Matija Presečan Pomoćni suci: Patrik Tkalčević i Ivan Starčević. 4. sudac: Nino Šimatović. Delegat: Mladen Crnojević

STRIJELCI:  0:1 - Tomac (12), 1:1 - Darojković (20), 2:1 - Ćavar (27), 3:1 - Colarić J. (36)

NOGOMETNO SREDIŠTE ZAGREB: Zrinšćak, Deak, Krznar, Kondres, Ćavar, Humeljak (od Grozdek od 58), Pizzitola (od 58 Ćosić), Sedlaček (od 58 Surjan), Colarić D. (od 31 Colarić J.), Darojković (od 81 Šipuš), Grdenić, 

Izbornik: SRETEN ĆUK
Stožer: Mile Buinac, Stjepan Bašić, Franjo Kučko, Igor Gec, Zlatko Šepović, Damir Stipković

NOGOMETNO SREDIŠTE RIJEKA:Curić, Golić (od 61 Žgomba), Grčić (od 46 Brnja), Prizmić, Vidan, Rabar, Bogdanić (od 61 Filipović), Tomac, Prpić, Tarabocchia (od 70 Nikles), Pičuljan (od 46 Vidmar)

Izbornik: Mladen Ivančić

Stožer:Ecio Ivančić, Elvis Brajković, Emol Lazarić, Alen Perušić, Karlo Đivoje, Vedran Jandrić

Središte Zagreb rutinski je prošlo u finale gdje ga čeka Središte Split koje je bilo bolje od Središta Sjever. Na stadionu u Petrinji nije dobro počelo za Zagreb, Rijeka se visoko digla što im se isplatilo u dvanestoj minuti, kada je nespretnost Zrinšćaka Tomac iskoristio za vodstvo. Mile Buinac je zazvao Darojkovića, a ovaj se trgnuo i kod svakog puta kada je lopta bila kod njega osjetila se panika u obrani Riječana. Darojković je i poravnao u dvadesetoj. Dominacija Središta Zagreb Ćavar je okrunio golom u 27', konačan rezultat 3:1 djelo je Josipa Colarića iz 36'. 

U drugom poluvremenu Zagreb je rutinirano kontrolirao utakmicu, s mislima na sutrašnje finale štedeći snagu 

 

 

 

 

Izvanredna atmosfera na utakmici Brezovice i Dinama OO. Na kraju zajedničko slavlje obje momčadi i njihovih navijača.

BREZOVICA - DINAMO ODRANSKI OBREŽ 2:2 (1:2)

BBREZOVICA: Igralište Brezovica. Gledatelja 300. Sudac: Bertol (Zagreb). Pomoćnici: Tadić i Kordej (Zagreb).  Delegat: Volić (Zagreb).

Strijelaci: 1:0 -Kulašević (24), 1:1 - Lukić (30 11m), 1:2 - Ndao (45+1), 2:2 - Smolčić (65)

BREZOVICA: Jagatić, Šoštarec, Puntarić, Peček (od 75 Šegota), Prša (od 46 Hercigonja), Smolčić, Celiček, Gorše L., Kulašević (od 60 Gorše R.), Fabijanec (od 85 Obradović), Kolar .

Trener: Ivan Klarić.

DINAMO ODRANSKI OBREŽ: Šolčić, Vinković, Lukić (od 79 Jurač), Halama (od 79 Jurilj), Batinić, Vučić, Savičić, Ndao (od 79 Janječić), Fabijanec (od 62 Rebernjak), Rebić (od 62 Šimić), Pršir (od 63 Bencetić)

Trener: Marijo Rendulić

Kako utakmice nižih liga mogu donijeti puni nogometni doživljaj primjer je utakmice Međužupanijske lige Središta Zagreb između domaćina Brezovice koja je druga na tablici i suparnika Dinama OO lidera prvenstva. Na igralištu u Brezovici okupilo se tristotinjak gledatelja koji su stvorili pravi nogometni štimung, gosti su s jedne strane nadvikivali su se s domaćinima na drugoj strani, palile su se baklje, skandiralo se svome klubu i igračima vodeći računa da se ne pređe granica pristojnosti što se nerijetko događa na utakmica najvišeg ranga, pa i reprezentacije, zadovoljstvo je bilo u takvom ambijentu promatrati utakmicu.

Do prednosti prva je došla Brezovica preko Kulaševića, a na odmor se otišlo s prednošću 2:1 u korist gostiju. I nastavak je donio zanimljivu utakmicu, bilo je tu izvrsnih poteza, proigravanja petom, parada vratara, dosta napeto i neizvjesno. Domaći navijači Green Boysi razvili su transparent zahvale svome kapetanu Petru Pečeku polovicom drugog dijela, a nakon što je on izašao iz igre došao ih je pozdraviti te izveo striptiz jer opremu je darovao, slično kao što su Dinamovi igrači razgolićeni u Šibeniku.

Green Boysi dobili su pljesak kada su pod kraj utakmice razvili transparent s čestitkom gostima na osvojenom prvenstvu, izvrsna gesta sportskih i navijačkih suparnika. Smolčić je bio strijelac za poravnanje i konačan ishod utakmice 2:2. Na kraju su momčadi slavile kraj prvenstva i postignuće u njemu svaka sa svojim navijačima i onda se dogodilo nešto što bi voljeli gledati na svim stadionima i igralištima diljem lijepe naše, igrači i navijači Dinama OO uputili se ka gostujućim igračima koji su se isto tako veselili drugom mjestu sa svojim navijačima i tako zajednički proslavili završetak prvenstva. Na to možemo samo reći-Bravo!!! To je pravo poimanje sporta i ponašanje kakvo nedostaje našem društvu koje proživljava stanovitu krizu poštovanja drugoga.

Na kraju valja spomenuti i nedoumicu iz koje proizlazi problem jer Brezovica još uvijek ne zna hoće li kao druga u dodatne kvalifikacije za popunu četvrtog ranga natjecanja ili već kako će se liga zvati ili će direktno u tu ligu. Rekoše nam da o tome zavisi kakav roster će slagati za narednu sezonu, hoće li i koje igrače zadržati, utječe i na izbor onih koje bi trebali dovesti. Nisu sretni s činjenicom da moraju čekati ishod kvalifikacija za popunu Druge nogometne lige. I kroz ovaj primjer potvrđuje se naša analiza da je rasformiranje momčadi Dinama II i natjecateljska nogometna reorganizacija uzima danak, a neki klubovi bi ni krivi, ni dužni mogli postati njene žrtve.

Fran Tudor odgovara izborniku Daliću da do rujna mora pronaći rješenje na desnom boku: Zaslužujem to mjesto!

Osobne Fotografije Frana TudoraOsobne Fotografije Frana Tudora

Fran Tudor u dvije i pol sezone u Poljskom Rakowu stekao je status najboljeg igrača kluba, a ponovio prošlogodišnji uspjeh, drugo mjesto u prvenstvu i pobjednika Poljskog kupa.

Tudor je odigrao fantastičnu sezonu dobio ponudu od kluba da potpiše petogodišnji ugovor finansijski najveći od svih drugih, igrač je s najvećom minutažom, zamjenik je kapetana i nominiran je za najboljeg desnog bočnog igrača Poljske lige. Tudor je na odmoru u Hrvatskoj, odmara se s obitelji što smo iskoristili postaviti mu nekoliko pitanja.

Fran kako ocjenjuješ dosadašnji boravak u Poljskoj?

- Klub je izvrstan, jako sam zadovoljan. Poštuju me, imam najveću minutažu u momčadi. Dva puta sam bio viceprvak i osvojio dva kupa Poljske. Nije moglo biti bolje.

Je li te kontaktirao izbornik Dalić.

- Nije!

Možda nemaš pravog agenta ili je Poljska van vidokruga?

- Ne bih rekao da je Poljska izvan vidokruga, Juranović je iz Legije postao reprezentativac.

Ove godine je prvenstvo u Qataru?

- Gledat ću ga putem TV.

Dalić je na presici nakon utakmice s Francuskom na tvom Poljudu izjavio da do rujna mora pronaći rješenje na desnom boku, nominiran si za najboljeg bočnog igrača Poljske lige titula ti je umakla samo zbog toga što je Poljak izabran na toj poziciji, jedinu koja je domaćem igraču pripala u sezoni 2021/23, možda te se izbornik sjeti?

- Zaslužujem to mjesto! Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to.

Kakvo je tvoje mišljenje o Ligi nacija?

- Slažem se s izbornikom Dalićem i njegovim mišljenjem da je treba ukinuti. Na kraju sezone igrati tako teške i zahtjevne utakmice iziskuju izuzetan napor igrača, puno energije, igrači se jako se troše.

Fran imaš li neku zanimljivost koju bi podijelio s nama i našim čitateljima?

- Ha, možda je zanimljivo da sam u ovoj sezoni u sustavu 3-4-3 odigrao više utakmica kao desni stoper nego desni bočni imao 8 asistencija i postigao dva gola.

Poljska graniči s Ukrajinom, osjeti li se atmosfera rata i kada se vraćaš u Poljsku?

- Nije blizu granici, jedino po čemu se razlikuje od vremena prije rata ima dosta Ukrajinki u gradu. U utorak nam počinju pripreme u ponedjeljak se vraćamo.

Fran Tudor miljenik je predsjednika Wojciecha Cygana, on ga obožava i gradi s njim odnos kakav je vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov imao sa Srnom.

Daliću se nudi rješenje koje traži, samo treba prihvatiti.

 

Zagorec je prvak! Nastavlja se mrtva trka za plasman 3. HNL Središte kao i strijelca lige, vodeći Smrekar s 25 , Burić i J. Colarić 24 gola . Maksimir se pobjedom priključio.

Maksimir i Karlovac jučer su otvorili 31. kolo 3.HNL Središte, Maksimir je pobijedio Karlovac s minimalnih 1:0 i priključio mu se u borbi za rang više,Mraković je bio strijelac. Dugo Selo je pobijedilo Vrbovec s 2:0 golovima Grgića i Slunjskog, čvrsto drži drugo mjesto. Najefikasnija utakmica kola je bila između Trešnjevke i Gaja koju su crno-zeleni pobijedili 5:3. Josipović s tri gola, Kegelj i Martinko strijelci su za Trešnjevku, a za Gaj Tičak je postigao hat-trick kao i Josipović za Trešnjevku. Tri vrijedna boda Ponikvama je donio Blagoev golom u 4. minuti utakmice.

Susjedski derbiMladosti i Segeste završio je miroljubivo 1:1 Kesse je doveo goste u 29.', a poravnao Marelja u 79. minuti utakmice. Lučko je sačuvalo treće mjesto zahvaljujući dvostrukom strijelcu Brekalu i Sambu, počasni gol za Ravnice djelo je Matije Čakaruna.

Lukavec i Vrapče su podijeli bodove 1:1, Sedlaček je doveo domaćine u vodstvo u 21.,a poravnao je u 88. minuti Špišić.

Hoić i Smrekar strijelci su u pobjedi Zagorca nad Bistrom kojom su potvrdili titulu prvaka, dok je počasni gol za Bistru postigao Grozdek. Trnje koje u srijedu ugošćuje prvaka Zagorec na Pešćenici je s 3:1 pobijedilo HAŠK, Marić, Šalić i Alghoul pogađali su mrežu akademičara, dok je Krajačić bio strijelac jedinog gola za domaćine.

Sven Raić nije nasilnik! Trenera juniora Gorice razapinje se po portalima sklonim Hajduku. On je žrtva divljačkog napada samo zbog toga što je htio zaštiti svoga igrača.

Sven Raić mladi uspješni trener juniora Gorice glavna je tema svih portala, bezočno ga se napada za neprimjereno ponašanje, agresiju, a sve zbog toga što je otišao zaštiti svog rezervnog vratara kojeg poslao po rezervnu loptu koju su gosti iz Splita pospremili na svoju klupu tko zna iz kojeg razloga.

Naime kako nam je Raić u telefonskom razgovoru rekao, poslao je rezervnog vratara (vratari su u nogometu zaduženi za lopte, donose ih na teren i vraćaju s njega po završetku utakmice) do klupe gostiju jer je primijetio da su rezervni igrači jednu loptu koja je određena za igru pospremili kod sebe, a kako mladom vrataru ona ne bi nedostajala kraju utakmice. Kada je primijetio da je nastao problem i da su se gosti počeli sprdati s njegovim igračem, odlučio napustiti svoj trenerski prostor kako bi ga zaštitio. Očito je pogriješio jer nije uspio zaštititi ni sebe od agresije koja je dolazila iz suprotnog tabora. Naime kada je došao do klupe pomoćni trener gostiju Roguljić snažno loptom pogađa Raića u tijelo i rukama ga udara u lice, Raić pada na tlo, a onda u stilu uličnih huligana na njega nasrće tko je stigao, doslovce je iscipelaren od strane što je najtužnije nekih igrača Hajduka, a na snimku koji smo dobili vidi se i osoba u svijetlim hlačama kako ga nogom udara dok leži na tlu, tko je ta osoba nije jasno nikome od prisutnih službenih osoba.  Video udaranja Raića

Društvenim mrežama kruži snimka kako Raić nasrće prema klupi Hajduka, ali to se sve događa nakon što se pridigao s tla, pretučen što ga je razbjesnilo i zbog čega mu je žao kako nam je rekao. Raić nije stradao samo od pomoćnog trenera Roguljića koji je isključen kao i Raić već i od trenera Budimira koji se također uključio u sukob i fizički je napao trenera Gorice kako je u izvješću sudac Pavlešić naveo razlog zbog čega je i njega poslao put svlačionice.

Svena Raića poznamo dugi niz godina dok je još bio trener u Samoboru koji je igrao 3.HNL Zapad i pamtimo ga kao mladog obrazovanog trenera, pristojnog ophođenja i manira. Raić je akademski obrazovan, životnu egzistenciju osigurao je stalnim poslom, a nogomet je njegova strast kao i većini bivših igrača. Zbog toga smo sigurni da Sven Raić nije nasilnik, dobar je pedagog jer igrači ga slijede i uvijek o njemu govore pozitivno, a i rezultati koje postiže s juniorima Gorice govore tome u prilog. Ono što bi se moglo prigovoriti u ovom nemilom slučaju Svenu Raiću je reakcija nakon batina koje je dobio, a što je postalo viralni hit dana koje mediji kakvi oni danas jesu raširenih ruku čekaju.

Opatija poput Reala

OPATIJA - SESVETE  1:1 (0:1)

RIJEKA -Stadion na Kantridi. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Marko Cestarić (Sisak). Pomoćni suci: Kamenarić  i Geller (Sv. ivan Zelina). Četvrti sudac: Čalić (Marčana). Delegat:  Šimunić (Zaprešić). Kontrolor sudaca: Vučemilović Šimunović (Osijek).

Strijelci: 0:1 Fintić (36′-11m), 1:1 Šarac (90+2)


OPATIJA: Berković 6, Lagumdžija 6 (od 54′ Grbac 6), Belančić 6, Ivančić 6,5 (od 86′ Šarac 6,5), AB Bogolin 6 (od 65′ V. Bogolin 5,5), Kavčić 6, 5, Pejanović 6,5 (od 86′ Bekić -), Malinić 6,5, Furijan 6 (od 54′ Glavaš 6), Bertoša 5,5, Kukoč 6,5.


SESVETE: Krkalić 6, Baltić 6, Gafaiti 6,5, Zdunić 6 (od 65′ Karoglan 6), Fintić 6,5, Valentić 6, Mihaljević 6, Vujanić 6 (od 76′ Brigić -), Muić 6, Barišić 6, 5, Martinez 6,5.