SportNews.hr

prava sportska priča

Goran Bašić vratar prvoligaške kvalitete odlazi s vrata Vinogradara

Foto: Djuka / Goran bašićFoto: Djuka / Goran bašić

Goran Bašić izvrsni tridesetgodišnji vratar Vinogradara dobio je slobodne papire od kluba iz Mladine,

- Upravo sam vrataru Bašiću predao ispisnicu, javlja Tomo Višević sportski direktor Vinogradara prije nekoliko trenutaka.

Kako to, Bašić je bio važan čimbenik vaše obrane?

- Bašić je vratar prvoligaške kvalitete, žao nam je što do razlaza dolazi. ali mi smo se odlučili podmladiti momčad. Kako je pravilo da utakmicu moraju započeti trojica mlađih uvijek je dobro da jedan o njih bude vratar i to je razlog njegovog odlaska. Baša je u takvom fizičkom stanju, a i u godinama je da može još nekoliko sezona braniti na vrhunskoj razini pa će sigurno pronaći dobru sredinu jer vratara takve kvalitete nije puno na tržištu.

- Upravo sam preuzeo papire i slobodan sam. Rastali smo se korektno, razlog je podmlađivanje momčadi kako su mi rekli. Žao mi je jedino što po treći put neću biti u prilici podignuti pobjednički pehar na kraju sezone jer Vinogradar će sigurno biti prvak, komentira Bašić odlazak s vrata Vinogradara.

Što sada?

- Ne znam, malo me ovo zateklo. Za nekoliko dana počinju pripreme drugoligašima i trećeligašima, eto sada znaju da sam slobodan kroz smijeh odgovara popularni Baša.

Bašić je vratar izvanredne kvalitete, iznad treće lige i bez ikakve dileme neće dugo čekati novi angažman.