SportNews.hr

prava sportska priča

Hrvatski dragovoljac je u devet kola postigao šest pobjeda i tri neodlučena ishoda, za poraz ne zna od 5. listopada. Pobijeđen je i Dinamo II. Bolji je i od Šibenika. Majstorović,iako na beku, izborio 11-erac, zabio ga i donio pobjedu

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - DINAMO II 1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion "Stjepan Spajić" u Sigetu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Krečak (Velika Gorica) 6,5. Pomoćni suci: Plantak (Križevci) i Fajfarić (Varaždin). Četvrti sudac: Antunović (Velika Gorica). Delegat: Poljak (Zagreb). Kontrola suđenja: Radić (Rijeka).
 
Strijelac: 1:0 - Majstorović (44).
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Majstorović 7,5, Vuco 7, Almeida 6,5, Išasegi 6,5, Zoungrana 6,5, Pasariček 6, Crnčević 7, Amoateng 6,5 (od 73. Šiško -), Krajinović 6 (od 82. Valentić -), Mrkonjić 6 (od 46. Matić 7). Trener Perković 7.
 
DINAMO II: Juric 6,5, Hujber 6, Hyunwooo 5,5 (od 46. Gogić 6), Jelenić 6, Daničić 6, Tolić 6, Gyuhyeong 6 (od 64. Godoy 6), Burton 6, Jovićević 6, Kapitanović 6, Bagarić 6. Trener Jovićević 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Majstorović (Dragovoljac).
 
U Sigetu se od 18. listopada prošle godine događaju čuda. Na trenersko kormilo sjeo je Boris Perković i u sljedećih devet kola postigao šest pobjeda i tri remija, pobijedivši uz ostale Hajduk II i Osijek II, te danas Dinamo II. Remizirao je u Rudešu i na Krimeji. Početak prvenstva je bio loš. Trener Ferenčina smijenjen je poslije poraza u Dugopolju 5. listopada. Današnjom pobjedom nad Dinamom II, Dragovoljac se bodovno izjednačio s njim i Sesvetama.
-Ako bismo računali samo razdoblje od 18. listopada po broju osvojenih bodova bolji smo i od vodećeg Šibenika.On nam dolazi u sljedećem domaćem kolu 13. ožujka i sada je najvažniji cilj svladati i njega, kaže trener.
Utakmicu je odlučio jedan igrač i jedan pogodak s bijele točke. Valentin Majstorović je bio taj. Iako je kapetan momčadi svoju afirmaciju stekao kao krilni napadač, sada igra beka. I na toj poziciji je vrlo dobar jer dolazi iz drugog plana. Minutu prije odmora probio se desnom stranom i zaustavljen je prekršajem. Krečak je pokazao na 11 m. Obično onaj igrač na kojem je kazneni udarac načinjen ne izvodi kaznu.
-Meni nije prvi put. Ako se dobro osjećam, nije bitno što je prekršaj bio na meni, objasnio je Majstorović i dodao:
-Još nismo dovoljno uigrani. Kad to postignemo bit će još bolje.
Dinamo II se nije iskazao u prvom poluvremenu i to mu je na kraju donijelo poraz. Uzalud je u nastavku bio bolji. No, zadnju šansu je imao Dragovoljac.
Trener Jovićević je naglasio okrenutost prema srijedi i utakmici s Bayernom.
-No, to nas ne opravdava zbog lošeg izlaženja u prvom dijelu. Ipak, zaslužili smo bod zbog uloženog truda, misli Jovićević.