SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje je izgubilo dva boda protiv Vrapča uoči najvažnijih jesenskih utakmica: u subotu u Jarunu i 28. listopada s Gajem iz Mača. Ako u subotu padne Trnje će za prvim zaostajati šest bodova. Ako dobije - druga je priča!

TRNJE - Vrapče 2:2 (1:2)

ZAGREB - Igralište u Trnju. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Antunović (Velika Gorica) 6,5. Pomoćni suci: Vitez (Kobilić) i Kupres (Samobor). Četvrti sudac: Landeka (Velika Gorica).

Strijelci: 0:1 - Fajdiga (15), 0:2 - Mohač (28), 1:2 - Lipovac (30), 2:2 - Gašparac (90).

TRNJE: Vojnić 6, Ribić 6,5, Marić 6, Pavlek 7, Kćira 6, Tabaković 6 (od 78. Gašparac 6,5), Mandić 6, Valković 6,5, Lipovac 6,5 (od 46. Marelja 6), Poldrugač 6, Guja 6. Trener Bezer 6.

VRAPČE: Tor 6, Banožić 6, Jedvaj 6, Belak 6, Samodol 6, Salopek 7, Gudelj 6, Ćibarić 6, Fajdiga 6,5 (od 76. Strmečki -), Mohač 6,5 (od 85. Plojović-Beriša -), Vukadin 5,5 (od 61. Mavretić 5,5).. Trener Radišić 6.
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Salopek (Vrapče).

Osim naglašene borbenosti i četiri lijepa gola, svega ostalog je nedostajalo. U prvom redu nije bilo kvalitete i tehničke dotjeranosti. Mnoge akcije propale su zbog nabijanja. Jedini pravi potez u tehničkom smislu bio je pogodak Josipa Mohača iz slobodnog udarca s 20 m za goste.
Kad igraju Trnje i Vrapče - to traje već više od 80 godina, njihovo rivalstvo je jedno od najljepših zagrebačkih nogometnih priča - rezultat je uvijek neizvjestan bez obzira gdje se i u kojem rangu natjecanja igralo. Jedno takvo rivalstvo, ali nešto mlađe, postoji unutar gradske četvrti Podsused - Vrapče, moderne po dobu ustanovljenja, a riječ je o Vrapču i Ponikvama. Ne tako jako, no već sasvim prisutno je rivalstvo bliskih kvartova između NK Španskog osnovanog 1958. i NK Vrapča osnovanog prije Drugog svjetskog rata, te NK Ponikvi koje natječu od 1953.
Današnja utakmica Trnje - Vrapče (2:2) može idućih mjeseci izgledati kao presudna, ako se dogodi da Trnju nedostajati upravo dva današnja boda. To je to prokletsvo i slast rivalstva. Prije utakmice govorilo se samo o pobjedi Trnja i bodovnom izjednačavanju s Kurilovcem i Ponikvama na drugom, trećem i četvrtom mjestu. Jarun ima bod više na prvom mjestu i utakmicu više. Ali je Trnje zakompliciralo svoju situaciju u borbi za jesenski naslov. Domaći su izjednačenje postigli tek u 90. minuti. Protiv Lučkog su 12. rujna izjednačili u 91. pobijedili tek u 96. minuti. Trnje je na domaćem terenu osvojilo devet bodova jednako koliko i na četiri gostovanja.

U najvažnijem susretu s Kurilovcem Trnjani nisu postigli gol. Rezultat je bio 0:0. Trnje doma teško zabija jer nema igrača koji bi isporučio zadnji pas. A tek sada dolaze pravi izazovi: u subotu u Jarunu protiv vodećeg domaćina i 28. listopada u zaostaloj utakmici protiv Gaja iz Mača. Mogu se dogoditi "povijesni dobici" i jesenski naslov, ali i "historijski porazi" i makar privremeni slom potajne nade o kvalifikacijama za Druge HNL.
Po onome kako je danas igralo, za Trnje je malo nade. Vratar Gudelj koji inače unosi silnu sigurnost je ozlijeđen. Jarun je dolaskom Jugovića, jači u veznoj liniji, a tu je Trnje najslabije. Jarun ima Prijića i (konačno) kao drugu špicu Vragolovića, no on zbog kartona neće igrati. Zbog toga neće biti ni tamnoputog Bambe. Trnje je u takvoj situaciji da nikako ne bi smjelo izgubiti. Poraz bi značio šest bodova prednosti za Jarun.