SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun s devetoricom od 67' uspio sačuvati prednost od 2:0. Leko povukao dva vrhunska poteza, prvi uvođenjem Kelave umjesto Ačkara u prvom poluvremenu i Bambe u drugom kada je isključen Jugović.

JARUN - DINAMO II 2:0 (1:0)

ZAGREB: Igralište Kustošija. Gledatelja 180. Sutkinja: Martinčić (Koprivnica). Pomoćni suci: Pataki (Đakovo) i Rođak-Karšić (Podravske Sesvete). Četvrta sutkinja: Bolić (Zagreb).  Delegat: Raković (Zagreb). Kontrolor suđenja: Šupraha (Zadar)

Strijalaci : 1:0 - Karamatić (27′), 2:0 - Kelava (56')

JARUN: Spudić, Blaževski, Večerić, Karamatić, Dujmović (od 71 Bošnjak), Jugović, Proleta, Brkić (od 71 Bamaba), Ačkar (od 36 Kelava), Dobrić, Groznica (od 84 Adžić)

Trener: Jerko Leko

DINAMO II: Čavlina, Mamić, Palić (od 71 Chaiak), Milić (od 78 Brekalo), Katinić, Duvnjak (od 58 Šaranić), Vasilj, Rozić (od 46 Crnac)

Trener: Igor Cvitanović

Isključenja: Kelava 61' drugi žuti karton, Jugović 67' drugi žuti karton.

Izvanredna utakmica između Jaruna i Dinama II, sudar dva igračka titana u trenerskim ulogama, Jerko Leko ponajbolji Dinamov defenzivac na klupi Jaruna i Igor Cvitanović legendarna modra špica trener Dinama II. Pobjedom defenzivaca Leke njegov Jarun zasjeo je na čelo prvenstvene tablice, Jarun igra dopadljivo, ofenzivno. U prvom poluvremenu stvorio je nekoliko izvanrednih prilika, jedna je iskorištena i na odmor se otišlo s jednim golom prednosti, a da nije Čavlina briljirao uz pomoć stative moglo se s barem tri. Leko je povukao vrhunski potez s nervom najboljih trenerskih imena u 36' zamijenivši nervoznog Ačkara koji je ušao u seriju prekršaja zasluživši za jedan i žuti karton Kelavom koji je unio u igru Jaruna dodatnu agresivnost i pritisak prema golu gostiju.

Upravo je Kelava izvrsnim udarcem savladao Čulinu i podigao prednost na dva gola razlike, međutim pet minuta kasnije postao je tragičar jer je on koji je uveden da spasi Ačkara od drugog žutog kartona morao van iz igre zbog drugog žutog kartona. Po nama i gledateljima prestrogo ili neopravdano dosuđenog. U jednom startu s kapetanom Dinama Milićem, Kelava prvi dolazi do lopte, Milića inercija baca na Kelavino rame i on pada na travnjak, sutkinja Martinčić u prvi mah ne sudi niti prekršaj, a onda kada je vidjela da Dinamovom kapetanu curi krv iz nosa vadi crveni karton i Kelavu šalje u svlačionicu. Kapetan Jaruna Jugović joj zbog toga prigovara zašto i on dobiva žuti karton, a nakon šest minuta u nastavku zbog prekršaja dobio je i drugi. Jarun ostaje s devetoricom u polju, a Leko vuče drugi potez utakmice uvodi Bambu koji je s nekoliko izvrsnih akcija potpuno otupio napadačku oštricu i pritisak mladih igrača gostiju.

Igor Cvitanović je samo kratko na kraju rekao:

-Zasluženo, potpuno zaslužena pobjeda Jaruna.

Prokomentirali smo i s Jerkom Lekom utakmicu:

- Mislim da smo bili bolji protivnik imali smo više prilika dok smo bili jedanaest na jedanaest puno više od njih, dvije stative, gol nas nije htio, ni Dujmovića nije išlo tri puta sam je bio pred golom, Čavlina je odlično reagirao i dobro se postavljao. Gol iz prekida nas je malo podigao, išli smo po još jedan gol. Ačkar je bio nervozan još je dobio jedan udarac pa je ušao Kelava jer smo se bojali da Ačkar ne dobije drugi žuti, na kraju je ispalo da smo dobili dva crvena od dva najiskusnija igrača, Kelave nespretno i Jugovića zbog prigovora, drugi zbog povlačenja, ne bih to komentirao. Nisam još bio u situaciji da igram s dva igrača manje od kada sam trener, stali smo u 5-3 otraga, branili se dobro i mislim da smo zasluženo pobijedili.

Uvođenje Bambe je pun pogodak.

- Pa je, on ima onu energiju i brzinu koja nam treba da malo obranu odmori, lopta na njega i on s tom energijom donosi prednost. još je ušao i Adžić koji je dobro odigrao, pohvalio bih sve zamjene, svi su odradili odličan posao. što se tiče Kelave on je danas dogovorno bio na klupi, ušao je odradio ono što treba, šteta zbog crvenog kartona ali mislim da cijela ekipa zaslužuje pohvalu.

Veselio sam se utakmici i zbog sudara dva vrhunska bivša igrača, jednog defenzivca i drugog ofenzivca, pobijedio je defenzivac.

- Znate ono na treningu kada igra obrana protiv napada, obrana će uvijek dobiti, bez obzira koliko je napad dobar, pokazalo se to i danas, kroz šalu završio je Leko.

Alpas