SportNews.hr

prava sportska priča

Darojković s dva gola osigurao pobjedu Dugon Selu. Bez Štimca i Povoljnjaka momčad Trnja dosta nemoćno djeluje. Grgić povjerenik za suce gledao utakmicu.

TRNJE - DUGO SELO 0:2 (0:1)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Petrunić (Zagradci). Pomoćni suci: Novosel (Kamanje) i Delač (Karlovac). Četvrti sudac: Kumer (Bregana). Delegat: Letić (Kutina).

STRIJELCI: 0:1 - Darojkovići (23), 0:2 - Darojković (50)

TRNJE: Savatović, Brkić, Marić (od 78 Vidović), Lebar, Alghoul, Ceraj, Šalić (od 78 Fernandes),Lipovac (od 57 Povoljnjak), Ribić, Bužanić (od 46 Cahani), Čolić (od 57 Štimac)
Trener: Danijel Pranjić

DUGO SELO: Anić, Mikulić, Darojković, Filipović (od 69 Čečura), Domić, Cetina, Bogdanović (od 80 Grgić), Puretić (od 90+1 Valek), Bastalec, Munić, Kovačić
Trener: Ivan Božić

Utakmica posljednjeg kola 21, kola 3. HNL središte između Trnja i Dugog Sela bio je derbi nedjeljne matineje na Trnju. Domaćin Trnje otvori je bolje utakmicu, ali su gosti imali Karla Darojkovića bivšeg igrača Trnja koji je ovaj meč riješio s dva gola. Prvi nakon što je na desnoj strani zavrtio Čolića, a Brkić nije zatvorio potegao je snažno uz samu stativu i savladao Savatovića koji nije mogao ništa učiniti takvom preciznom i silovitom šutu. Nakon vodstva gosti potpuno preuzimaju inicijativu i bolja su momčad na terenu, a posebno su opasni njihovi prodori po desnom boku, gdje je obilato curilo kroz obranu Trnja. Nije ni Trnje bilo bez prilika Algohul Bužanić u dva navrata propustili su matirati Anića.

Danijel Pranjić utakmicu je počeo bez Grge Štimca i Povoljnjaka u sastavu s namjerom da ih odmori tako nam je bar rečeno, ali momčad Trnja bez ove dvojice je sasvim neka druga momčad, još k tome kada uzmemo u obzir da je Lipovac izvan forme onda se to pokazalo kao veliki hendikep. Vjerojatno i sam uočivši Pranjić uvodi Štimca i Povoljnjaka u 57 minuti. Odmah je igra Trnja dobila na agresiji, pritisak koji su ova dvojica donijela presjekao je fantastičan gol najboljeg igrača utakmice Darojkovića koji je s lijeve strane iskosa iz slobodnog udarca pogodio drugi kut gola. Nakon toga entuzijazam domaćih je osjetno splasnuo i sve se svelo na individualne pokušaje. Dugo Selo zasluženo nosi tri boda, a Trnje i Pranjić čekaju domaći pozitivan rezultat, na gostovanju su uspješniji sa stopostotnim učinkom. Utakmici je nazočio povjerenik za suđenje 3.HNL središte Ivica Grgić. Trnje je poraz spustio na 5. mjesto prvenstvene tablice, Karlovac koji je u proljetnom naletu sada je na četvrtom i u srijedu igra zaostalu utakmicu s Trešnjevkom.

Alpas