SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun osigurao ostanak, a Opatija se oprostila od 2. lige. Florucz Raul dvostruki strijelac, klasni je igrač za prvu ligu. Za suca Cindrića prezahtjevne su ovakve utakmice s nabojem.

JARUN - OPATIJA 2:1 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište: Kustošija. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Cindrić (Nova Kapela . Pomoćni suci: Stolnik (Varaždin) i Mađerić (Koprivnica). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Knežević (Novigrad Dalmacija). Kontrolor sudaca: Strusa (Virovitica).
 
STRIJELCI: 1:0 - Florucz Raul  (19), 2:0 - Florucz Raul  (72), 2:1 - Kukoč-Petraello (90+2) 
 
JARUN: Gundel-Takacs, Karamatić, Kelava, (od 57 Groznica), Florucz Raul (od 86 Brkić), Bamaba (od 46 Dujmović), Međimorec, Marušić, Ačkar, Dobrić, Geljić (od Dajčer), Mihaljević (od 46 Blaževski) 
Trener Jerko Leko.
 
OPATIJA: Berković, Belančić, Ivančić (od 46 Grbac), Glavaš (od 77 Rakić), Bogolin Baltazar (od 46 Junuzović), Heteši (od 46 Furijan), Kavčić, Malinić, Pejanović (od 77 Bekić), Bertoša, Kukoč-Petraello.
Trener: Zoran Bogolin
 
Utakmica Jaruna i Opatije bila jako važna za obje momčadi, pobjeda je Jarunu osiguravala drugoligaški status i sljedeće sezone, Opatijina donijela bi nadu u spas. Utakmicu je odlučio Florucz Raul igrač Lokomotive na posudbi u Jarunu, njegova nogometna vrijednost je bila prevaga. Slobodan udarac koji je izveo s preko 20 metara iskosa s desne strane je već viđena majstorija, šutirao je u kut vratara Berkovića i tako ga prevario jer je Opatijin čuvar mreže očekivao centaršut.

Opatija je nastupila otvorenog garda, atakirala je na gol Gundela no uz nedostatak sreće nije bilo zadnjeg pasa, a ono što su šutirali otišlo pored ili preko vrata. Pogotovo su crno-bijeli opsjedali vrata Jaruna u drugom poluvremenu nastojeći preokrenuti rezultat, jer im je to bila posljednja slamka spasa, a onda brza kombinacija Dujmović - Florucz Raul. Dujmović je Raula izbacio dugom preciznom loptom u prazan prostor, ovaj se našao sam pred Berkovićem, zaobišao ga zabio u prazan gol.
Gosti i nakon drugog gola Jaruna nisu gubili nadu, igru su preselili na njegovu polovicu. Nekoliko dvojbenih odluka Cindrića do ludila je dovodilo igrače i navijače Jaruna, a kulminiralo u drugoj minuti sučeve nadoknade vremena kada je dosudio kazneni udarac za Opatiju što je iznenadilo igrače obje momčadi. Kukoč je hladno panenkom smanjio za konačnih 2:1, čime se Opatija oprostila od lige, ostaju još utakmice čiji rezultati ne utječu na ostanak u ligi, dok je Jarun s osvojenih 40 bodova osigurao drugoligaški status i naredne sezone.