SportNews.hr

prava sportska priča

Sven Raić nije nasilnik! Trenera juniora Gorice razapinje se po portalima sklonim Hajduku. On je žrtva divljačkog napada samo zbog toga što je htio zaštiti svoga igrača.

Sven Raić mladi uspješni trener juniora Gorice glavna je tema svih portala, bezočno ga se napada za neprimjereno ponašanje, agresiju, a sve zbog toga što je otišao zaštiti svog rezervnog vratara kojeg poslao po rezervnu loptu koju su gosti iz Splita pospremili na svoju klupu tko zna iz kojeg razloga.

Naime kako nam je Raić u telefonskom razgovoru rekao, poslao je rezervnog vratara (vratari su u nogometu zaduženi za lopte, donose ih na teren i vraćaju s njega po završetku utakmice) do klupe gostiju jer je primijetio da su rezervni igrači jednu loptu koja je određena za igru pospremili kod sebe, a kako mladom vrataru ona ne bi nedostajala kraju utakmice. Kada je primijetio da je nastao problem i da su se gosti počeli sprdati s njegovim igračem, odlučio napustiti svoj trenerski prostor kako bi ga zaštitio. Očito je pogriješio jer nije uspio zaštititi ni sebe od agresije koja je dolazila iz suprotnog tabora. Naime kada je došao do klupe pomoćni trener gostiju Roguljić snažno loptom pogađa Raića u tijelo i rukama ga udara u lice, Raić pada na tlo, a onda u stilu uličnih huligana na njega nasrće tko je stigao, doslovce je iscipelaren od strane što je najtužnije nekih igrača Hajduka, a na snimku koji smo dobili vidi se i osoba u svijetlim hlačama kako ga nogom udara dok leži na tlu, tko je ta osoba nije jasno nikome od prisutnih službenih osoba.  Video udaranja Raića

Društvenim mrežama kruži snimka kako Raić nasrće prema klupi Hajduka, ali to se sve događa nakon što se pridigao s tla, pretučen što ga je razbjesnilo i zbog čega mu je žao kako nam je rekao. Raić nije stradao samo od pomoćnog trenera Roguljića koji je isključen kao i Raić već i od trenera Budimira koji se također uključio u sukob i fizički je napao trenera Gorice kako je u izvješću sudac Pavlešić naveo razlog zbog čega je i njega poslao put svlačionice.

Svena Raića poznamo dugi niz godina dok je još bio trener u Samoboru koji je igrao 3.HNL Zapad i pamtimo ga kao mladog obrazovanog trenera, pristojnog ophođenja i manira. Raić je akademski obrazovan, životnu egzistenciju osigurao je stalnim poslom, a nogomet je njegova strast kao i većini bivših igrača. Zbog toga smo sigurni da Sven Raić nije nasilnik, dobar je pedagog jer igrači ga slijede i uvijek o njemu govore pozitivno, a i rezultati koje postiže s juniorima Gorice govore tome u prilog. Ono što bi se moglo prigovoriti u ovom nemilom slučaju Svenu Raiću je reakcija nakon batina koje je dobio, a što je postalo viralni hit dana koje mediji kakvi oni danas jesu raširenih ruku čekaju.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room