SportNews.hr

prava sportska priča

Fran Tudor odgovara izborniku Daliću da do rujna mora pronaći rješenje na desnom boku: Zaslužujem to mjesto!

Osobne Fotografije Frana TudoraOsobne Fotografije Frana Tudora

Fran Tudor u dvije i pol sezone u Poljskom Rakowu stekao je status najboljeg igrača kluba, a ponovio prošlogodišnji uspjeh, drugo mjesto u prvenstvu i pobjednika Poljskog kupa.

Tudor je odigrao fantastičnu sezonu dobio ponudu od kluba da potpiše petogodišnji ugovor finansijski najveći od svih drugih, igrač je s najvećom minutažom, zamjenik je kapetana i nominiran je za najboljeg desnog bočnog igrača Poljske lige. Tudor je na odmoru u Hrvatskoj, odmara se s obitelji što smo iskoristili postaviti mu nekoliko pitanja.

Fran kako ocjenjuješ dosadašnji boravak u Poljskoj?

- Klub je izvrstan, jako sam zadovoljan. Poštuju me, imam najveću minutažu u momčadi. Dva puta sam bio viceprvak i osvojio dva kupa Poljske. Nije moglo biti bolje.

Je li te kontaktirao izbornik Dalić.

- Nije!

Možda nemaš pravog agenta ili je Poljska van vidokruga?

- Ne bih rekao da je Poljska izvan vidokruga, Juranović je iz Legije postao reprezentativac.

Ove godine je prvenstvo u Qataru?

- Gledat ću ga putem TV.

Dalić je na presici nakon utakmice s Francuskom na tvom Poljudu izjavio da do rujna mora pronaći rješenje na desnom boku, nominiran si za najboljeg bočnog igrača Poljske lige titula ti je umakla samo zbog toga što je Poljak izabran na toj poziciji, jedinu koja je domaćem igraču pripala u sezoni 2021/23, možda te se izbornik sjeti?

- Zaslužujem to mjesto! Ne mogu biti skroman, moje igre ne daju mi pravo za to.

Kakvo je tvoje mišljenje o Ligi nacija?

- Slažem se s izbornikom Dalićem i njegovim mišljenjem da je treba ukinuti. Na kraju sezone igrati tako teške i zahtjevne utakmice iziskuju izuzetan napor igrača, puno energije, igrači se jako se troše.

Fran imaš li neku zanimljivost koju bi podijelio s nama i našim čitateljima?

- Ha, možda je zanimljivo da sam u ovoj sezoni u sustavu 3-4-3 odigrao više utakmica kao desni stoper nego desni bočni imao 8 asistencija i postigao dva gola.

Poljska graniči s Ukrajinom, osjeti li se atmosfera rata i kada se vraćaš u Poljsku?

- Nije blizu granici, jedino po čemu se razlikuje od vremena prije rata ima dosta Ukrajinki u gradu. U utorak nam počinju pripreme u ponedjeljak se vraćamo.

Fran Tudor miljenik je predsjednika Wojciecha Cygana, on ga obožava i gradi s njim odnos kakav je vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov imao sa Srnom.

Daliću se nudi rješenje koje traži, samo treba prihvatiti.

 

Alpas