SportNews.hr

prava sportska priča

Izvanredna atmosfera na utakmici Brezovice i Dinama OO. Na kraju zajedničko slavlje obje momčadi i njihovih navijača.

BREZOVICA - DINAMO ODRANSKI OBREŽ 2:2 (1:2)

BBREZOVICA: Igralište Brezovica. Gledatelja 300. Sudac: Bertol (Zagreb). Pomoćnici: Tadić i Kordej (Zagreb).  Delegat: Volić (Zagreb).

Strijelaci: 1:0 -Kulašević (24), 1:1 - Lukić (30 11m), 1:2 - Ndao (45+1), 2:2 - Smolčić (65)

BREZOVICA: Jagatić, Šoštarec, Puntarić, Peček (od 75 Šegota), Prša (od 46 Hercigonja), Smolčić, Celiček, Gorše L., Kulašević (od 60 Gorše R.), Fabijanec (od 85 Obradović), Kolar .

Trener: Ivan Klarić.

DINAMO ODRANSKI OBREŽ: Šolčić, Vinković, Lukić (od 79 Jurač), Halama (od 79 Jurilj), Batinić, Vučić, Savičić, Ndao (od 79 Janječić), Fabijanec (od 62 Rebernjak), Rebić (od 62 Šimić), Pršir (od 63 Bencetić)

Trener: Marijo Rendulić

Kako utakmice nižih liga mogu donijeti puni nogometni doživljaj primjer je utakmice Međužupanijske lige Središta Zagreb između domaćina Brezovice koja je druga na tablici i suparnika Dinama OO lidera prvenstva. Na igralištu u Brezovici okupilo se tristotinjak gledatelja koji su stvorili pravi nogometni štimung, gosti su s jedne strane nadvikivali su se s domaćinima na drugoj strani, palile su se baklje, skandiralo se svome klubu i igračima vodeći računa da se ne pređe granica pristojnosti što se nerijetko događa na utakmica najvišeg ranga, pa i reprezentacije, zadovoljstvo je bilo u takvom ambijentu promatrati utakmicu.

Do prednosti prva je došla Brezovica preko Kulaševića, a na odmor se otišlo s prednošću 2:1 u korist gostiju. I nastavak je donio zanimljivu utakmicu, bilo je tu izvrsnih poteza, proigravanja petom, parada vratara, dosta napeto i neizvjesno. Domaći navijači Green Boysi razvili su transparent zahvale svome kapetanu Petru Pečeku polovicom drugog dijela, a nakon što je on izašao iz igre došao ih je pozdraviti te izveo striptiz jer opremu je darovao, slično kao što su Dinamovi igrači razgolićeni u Šibeniku.

Green Boysi dobili su pljesak kada su pod kraj utakmice razvili transparent s čestitkom gostima na osvojenom prvenstvu, izvrsna gesta sportskih i navijačkih suparnika. Smolčić je bio strijelac za poravnanje i konačan ishod utakmice 2:2. Na kraju su momčadi slavile kraj prvenstva i postignuće u njemu svaka sa svojim navijačima i onda se dogodilo nešto što bi voljeli gledati na svim stadionima i igralištima diljem lijepe naše, igrači i navijači Dinama OO uputili se ka gostujućim igračima koji su se isto tako veselili drugom mjestu sa svojim navijačima i tako zajednički proslavili završetak prvenstva. Na to možemo samo reći-Bravo!!! To je pravo poimanje sporta i ponašanje kakvo nedostaje našem društvu koje proživljava stanovitu krizu poštovanja drugoga.

Na kraju valja spomenuti i nedoumicu iz koje proizlazi problem jer Brezovica još uvijek ne zna hoće li kao druga u dodatne kvalifikacije za popunu četvrtog ranga natjecanja ili već kako će se liga zvati ili će direktno u tu ligu. Rekoše nam da o tome zavisi kakav roster će slagati za narednu sezonu, hoće li i koje igrače zadržati, utječe i na izbor onih koje bi trebali dovesti. Nisu sretni s činjenicom da moraju čekati ishod kvalifikacija za popunu Druge nogometne lige. I kroz ovaj primjer potvrđuje se naša analiza da je rasformiranje momčadi Dinama II i natjecateljska nogometna reorganizacija uzima danak, a neki klubovi bi ni krivi, ni dužni mogli postati njene žrtve.

Alpas