SportNews.hr

prava sportska priča

Francuska obranila naslov, Italija raspoložena protiv Istre. Plava Laguna morali bi upristojiti igralište, ovako šaljemo lošu sliku što nanosi štetu ugledu Umaga grada sporta

Francuska je po drugi puta osvojila trofej Umag Srella Maris Cup, u finalu slavila je pobjedu nad Slovenijom 8:2. Slovenci koji su prošle godine dobro namučili Francuze izgorjeli su u želji da se revanširaju, a Francuzi dodatno motivirani od samog početka krenuli su odlučno ka golu Lalića. Čvrsto postavljena obrana trikolora predvođena kapetanom Menezom uz izvanrednog Betherya i na vratima nesavladivim Leroyem bila je nepremostiva prepreka za naše susjede. Tek u posljednjoj trećini Slovenija je uspjela zatresti mrežu Francuza kada je već bilo svima jasno da će pobjednički pehar kapetan Menez primiti iz ruku predsjednika Gradskog vijeća Grada Umaga gospodina Ivana Belušića.

- Volimo doći u Hrvatsku i Umag, drago nam je što sa Hrvatskom, Slovenijom i Italijom gradimo obitelj nogometa na pijesku. sada smo mi lokomotiva koja vuče i razvija nogomet na pijesku, znam da Vam nije lako na početku ste puta i mi smo uvijek tu da pomognemo. Strpljivo i korak po korak uz talent koji Vaši igrači pokazuju vrlo brzo ćete doći na razinu najboljih, rekao je Yvon Franzoni trener i alfa i omega pobjedničke momčadi.

FRANCUSKA: Leroy, Bethery, Menez, Ait Ghezzali, Cilia, Chedorge, Robert, Bastos, Franzoni.

SLOVENIJa: Lalić, Perosa J., Perosa M., Mandir, Kapun, Brec, Turudija, Stanić, Kamenčić

Italija i Selekcija Istre odmjerili su snage za treće mjesto, Italija je dominirala i pobjedila sa 9:4. U momčadi Selekcije Istre istaknulo se par igrača koji bi ako se posvete nogometu na pijesku mogli konkurirati za nacionalni hrvatski tim. U Selekciji Istre izostali su Ribić i Prodan naši provjereni reprezentativci zbog privatnih obaveza.

TALIJA: Lorusso, Iannelli, Padovan, D'assaro, Murtas, Francavillese, Oliva, Prunecchi

SELEKCIJA ISTRE: Melon L., Matošević, Doz, Bašić, Zachina, Melon E. Sabanović, Dubac, Damjanić

Turnir je ispunio glavnu ideju organizatora KNP Umag i KNP Fusio, popularizaciju nogometa na pijesku, što se najbolje vidjelo u pauzama između trećina kada su dječaci i djevojčice ulazili u teren kopirajući poteze koje su netom gledali.

Na kraju moramo se osvrnuti i na Plavu Lagunu koncesionara prostora na kojem se nalazi teren nogometa na pijesku, nemar kojim se odnose prema njemu je nerazumljiv, a pitamo se zbog čega Grad Umag koji se naziva Gradom sporta tolerira očitu nebrigu kada je u pitanju ovaj prostor. Nikako lijepu sliku ne šaljemo sa raspadajućim zaštitnim mrežama, nabacanom rashodovanom tenis opremom iza gola koja dodatno pojačava loš dojam. Tako da organizatori ozbiljno razmišljaju da odustanu od organizacije u budućnosti ako se nešto ne pokrene, što bi bilo šteta jer Umag je kolijevka sporta na pijesku. Podsjetimo se da je na ovom terenu 2013. godine održan prvi i jedini UEFA službeni turnir nogometa na pijesku.