SportNews.hr

prava sportska priča

Inter kreće u prvenstvo bez trenera, bez igrača, kako kaža Branko Laljak za SN, nemamo ničega! Zašto zaboga ne prihvati činjenicu da je klub doveden do kraja?

"Ako se ne pronađe novac, ništa se ne može napraviti! Onda ćemo morati staviti ključ u bravu! Morat ćemo likvidirati klub." govori Branko Laljak u razgovoru s Davorinom Olivari za Sportske novosti, a na kraju razgovor zaključuje:

"Ali nismo se još predali, bio sam na izvlačenju parova Prve lige, sve ćemo pokušati da se na kraju ipak spasimo. Mi smo do sada među rijetkima koji nismo posrnuli, ali vjerojatno će se i to dogoditi jednog dana"

Laljak je iskusan nogometni djelatnik, da bi se mogao zavaravati iluzijom u spas jer iz njegovih riječi jasno je da je Inter Zaprešić doveden do zida i da spasa nema. Obaveze kluba su pored onih zbog kojih je FIFA nametnula blokadu trostruko veće i nijedan ulagač kada mu se podastre bilanca nije spreman na gubitničku avanturu. Odgovorni ljudi donose i one najteže odluke, odluke koje prekidaju agoniju i daju mogućnost novog početka. I sam Laljak svjestan je težine i situacije u kojoj je kao dugogodišnji direktor doveo klub i kako kaže i svoju osobnu egzistenciju.

"Ja sam nažalost također egzistencijalno ugrožen, jer sam zbog kluba napravio poteze na svoju štetu, spašavajući Inter posljednjih nekoliko godina isključivo svojim resursima. Tako da sam i sebe doveo do bankrota!"

U razvijenim zemljama svakodnevno se događa na tisuće bankrota, tvrtki, udruga i onih osobnih i to se ne prikazuje kao tragedija, jer iza svakoga nastaje nova prilika za novi početak.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room