SportNews.hr

prava sportska priča

Bjelica kaže za Črnka: On je jedan od mnogih koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu. Za Črnka može reći bilo što ali da psuje to ne može. Črnko je sve suprotno, pristojan, susretljiv, uljudan

Repovi nakon utakmice prvog kola u Gradskom vrtu vuku se, a "ulje na vatru" dodatno još stiže od Nenada Bjelice trenera Osijeka koji je reagirao na izjavu predsjednika HNK Gorice i dopredsjednika HNS-a Nenada Črnka u svezi suđenja i nekih sudačkih odluka.

Bjelica je putem medija prije utakmice i nastupajućeg prvenstva prozivao suce i najavio da će pritiskati njihovog šefa Brunu Marića ne bude li zadovoljan s dijeljenjem pravde. Nakon što je Črnko izrazio svoje nezadovoljstvo nakon utakmice Bjelica je svojstveno njegovom karakteru opleo po Nenadu Črnku, a priprijetio i ostalim čelnicima klubova da će u javnost iznijeti njihove navodne psovke izgovorene u svečanoj loži. "Prenijet ću od riječi do riječi što je izgovoreno u ložama i što je psovano pa neka zna javnost tko nam vodi klubove i kako se ponaša ta gospoda." rekao je trener Osijeka Bjelica.

Za Črnka je Bjelica rekao za SN i prozvao ga:

"On je jedan, a takvih ima puno, koji su na čelu HNS-a i hrvatskih nogometnih klubova, a koji svojim neprimjernim ponašanjem iz godine u godinu omalovažavaju i psuju Nenada Bjelicu i pokušavaju ga diskreditirati na bilo koji način. Ti "borci" za bolji hrvatski nogomet nisu uspjeli već 15 godina koliko su u HNS-u napraviti bolji i pošteniji hrvatski nogomet i žale se samo onda kada je njihov klub i to u njihovim očima oštećen. Nije se gospodin Črnko javio prošle sezone kada isti taj sudac u utakmici Gorice u Osijeku nije vidio očiglednu ruku Keite i kazneni udarac kojeg je vidjela čitava Hrvatska. Tada taj borac za poštenje ništa nije vidio i ništa nije komentirao.”

Teške riječi upućene Črnku s epitetima koji nikako ne stoje jer godinama pratimo Goricu i poznamo Nenada Črnka bolje od svih čelnika klubova najelitnijeg razreda, znamo se još dok je Gorica igrala u 3.HNL, pa smo pratili njen put kroz cijelo vrijeme 2.HNL i naša iskustva su potpuno oprečna od imenjaka mu trenera Bjelice. Črnko je u svakom trenutku i situaciji pristojan, ne pamtimo da smo ikada čuli i jednu najbezazleniju psovku. Uvijek je na raspolaganju, hoće pomoći i pri svakom susretu kada se nađe među izvjestiteljima i fotoreporterima pozdravi se i spreman je na razgovor.

To je ono zbog čega se mora reagirati na ovaj napad Bjelice na Črnka, jer on je taj koji za dvije godine trenerskog staža u Dinamu nikada nije kada bi došao na teren prije utakmice pozdravio barem gestom klimanja glavom one koji utakmicu prate, on čiju aroganciju nisu osjetili samo oni koji su sposobni uvijek i svakome treneru Dinama podilaziti do god ne osjete da je bivši. Bjelica je onaj koji je vješto prikrivao karakter, a koji je ovom reakcijom na izjave Črnka potpuno taj karakter razotkrio. On je taj koji žestoko reagira i psuje, njegovi su obračuni sa sucima epski.

Bjelica se ljuti, galami i prijeti jer je nepotrebno i dosta snažno nastupio prije prvenstva radeći pritisak na suce i sudačku organizaciju, a nakon svega sad to dalje čini prema klubovima i dužnosnicima HNS-a. Nije to odlika velikih trenera oni to rade suptilnije, njihov pritisak nisu prijetnje i vika već autoritet kontinuiranih rezultata.

Pitali smo Črnka za komentar na Bjeličin odgovor:

-Odgovor Nenada Bjelice ne želim komentirati jer njega nisam ni spomenuo. Na pitanje novinara u kontekstu njegovog intervjua i pritiska na suce pred početak novog prvenstva rekao sam da nije primjereno i da ne mogu podržati da se takve izjave pojavljuju u medijima i iza toga stojim kao što stojim i iza svega što sam jučer rekao na temu spornog kaznenog udarca. Moj odgovor može ići jedino u pravcu da Osijeku čestitam na pobjedi, da se zahvalim čelnim ljudima domaćina na izvrsnom prijemu i da im zaželim mir pred važnu europsku utakmicu i naravno proljeće u Konferencijskoj ligi, rekao nam je Črnko.