SportNews.hr

prava sportska priča

Dugo Selo i Opatija i pored toga što su suci u prvom dijelu izazvali nervozu odigrali izvrsnu utakmicu. Zoran Bogolin: Ako nekome smetam neka kažu, a ne da me ovako tjeraju.

DUGO SELO-OPATIJA 2:1 (1:1)

DUGO SELO - Gradski stadion Dugo Selo. Gledatelja: 400. Glavni sudac: Kečinović (Osijek). Pomoćni suci: Reljan (Osijek) i Jerbić (Osijek). Četvrti sudac: Vuković (Osijek). Delegat. JBrešić (Zagreb). Kontrolor sudaca: Havaić (Koprivnica).

STRIJELCI: 1:0 - Filipović (6) 11 m, 1:1 - Junuzović (28), 2:1 - Darojković (48)

DUGO SELO: Mandić, Bastalec, Darojković, Filipović, Rašić, Slunjski (od 73 Starčić J.), Petković (od 62 Selman), Starčić M., Kovačić, Domić, Palić (od 60 Radoš)

Trener: Goran Hendak

OPATIJA:Ćorić, Lagumdžija, Glibo, Ajayi (od 82 Grbac), Junuzović, Grujević (od 66 Malinić), Kavčić (od 82 Macan), Arsenijević (od 66 Jabita), Jugović, Bogolin (od 46 Kordić-Gružić), Kukoč -Petraello

Trener: Zoran Bogolin

S koje utakmice ćemo izvještavati uvijek se ravnamo prema protivnicima, njihovim ambicijama, položaju na tablici, ostvarenju u protekloj sezoni i procjenom koliko bi mogla biti zanimljiva, zbog toga sam danas išao u Dugo Selo gdje je istoimeni domaćin ugostio Opatiju koja je ispala iz lige prošle sezone dok je Dugo Selo ušlo u ovaj rang. Poslije današnje utakmice razmišljam da to činim i odlučim se prema delegiranim sucima jer koliko su nervoze unijeli osječki suci svojim dijeljenjem pravde kod mene je izazvalo još duplo. Nogometnu predstavu i užitak u njoj nitko ne može tako pokvariti kao što to može loše dijeljenje pravde prožeto teatralnošću. Netko mi reče poslije utakmice da su mladi i da ne bi trebao biti tako strog. Nisam se složio jer kada od samog početka sudac utakmicu odvede u nervozu, ne sudeći što treba, a sudeći što ne onda fokus s nogometnog nadmetanje pomakne se u sasvim drugom smjeru. Ovo je nova liga, službene osobe plaća savez, pa bi bilo dobro da povede računa i provjeri kakve kvalitete mu djelitelje pravde delegira povjerenik za suđenje i sudačka organizacija. Mladost za loš nastup nije prihvatljiv opravdanje, puno mladih sudaca dobro obavlja taj posao.

Vratimo se sada na utakmicu, domaćini su počeli furiozno, Darojković i Slunjski su kao šila probijali obranu gostiju i već u petoj minuti prekršaj na Bastalcu u kaznenom prostoru, Kečinović je pokazao na bijelu točku, nije se imalo što prigovoriti. Filipović je siguran izvođač. Rano vodstvo dodatno daje energiju plavima, obrana Opatije je na muci, ali mreža ostaje netaknuta. Sve više i čvršće se ulazi u duele i s jedne i druge strane, i tu nastaju problemi za suca, nije se snašao, teatralnost mu je bitnija od pravde, procjene krive, a to igrači ili ne vole ili koriste kako koji. Jugović uz aut liniju ruši Darojkovića, trener domaćina nevješto nasrće prema njemu, a ovaj s iskustvom koje ima pada, Kečinović Hendeku pokazuje crveni karton, a Jugoviću žuti, igrala se 25. minuta utakmice, a naboj je kao da je utakmica na kraju prvenstva koja odlučuje o prvaku ili ispadanju iz lige. Bespotrebno!

Opatijska osovina Jugović - Kukoč - Junuzović izvrsno je profunkcionirala, Jugović s centra precizno poslužuje Kukoča na lijevom boku, ovaj još bolje Junuzovića pred golom Mandića. Junuzoviću nije preostalo ništa do glavom pospremiti loptu u mrežu. Sve se vraća na početak, pa tako i ravnoteža na terenu, dominacija domaćina je jenjala. U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena prvog poluvremena kulminacija napetosti, Jugović je u duelu sa Darojkovićem ovaj pada, sudac vadi žuti karton pokazujući da je lakaom Jugović udario suparnika, nije nama tako izgledalo, ali to znači Jugović će put svlačionice bez povratka. Nastaje neviđena strka, rasprave, objašnjenja, a potom crveni karton dobiva i Zoran Bogolin trener gostiju. Čim se gužva smirila i ostali odlaze na odmor.

Glave su se u pauzi ohladile, a odmah na početku Darojković fantastičnim udarcem iz trka pogađa za vodstvo Dugog Sela. Opatija se ne predaje, iako s deset igrača u polju sređuje svoje redove i kako utakmica odmiče preuzima inicijativu i sve ozbiljnije prijeti, najčešće preko Junuzovića i Ajayia uz sreću i spretnost Dugo Selo se brani, a u finišu utakmice pritisak gosti pojačavaju, nekoliko puta ozbiljno prijete iz zaleđa koje Reljan ne signalizira, bune se domaći gledatelji kao i igrači, na sreću mreža je ostala netaknuta iako se lako moglo dogoditi drukčije.

Lomili su gosti domaćine do posljednjeg sučevog zvižduka, sreća danas nije bila na njihovoj strani. Na kraju svega ako možemo zanemariti da je sudac izgubio konce utakmice već na samom početku sve čestitke pripadaju igračima obje momčadi uspjeli su nam prezentirati pravi prvenstveni dvoboj pun izvrsnih nogometnih poteza, moglo je biti puno ljepše, ali...

Dok smo odlazili Bogolin je sa svojima razgovarao o utakmici, temperamentan kakav jest kada je u pitanju nogomet, uspješan u privatnom biznisu, prema medijima uvijek korektan, čujemo kako govori: " Ako im smetam neka kažu da odem, ovako me tjeraju, a ja ću se inatiti, čovjek sam s manama i vrlinama. Ovo mi je hvala što nikome nisam dužan, što Opatija nema dugova, kao neki koje se svake godine sanira. Oni su dobri, a ja smetam"