SportNews.hr

prava sportska priča

Uprava Zagorca krivce za loše rezultate pronašla u Kožiću, Sunagiću i Galiću pa ih odstranila, više ne računaju na njih, a obećavaju i drugima istu sudbinu ako se rezultat i pristup ne promjeni već od sljedećeg kola s Belšćem u Krapini

Sunagić, Galić i Kožić prvi su odstranjeni su iz Zagorca, ako se zalaganje, odnos prema grbu ne popravi već od sljedećeg kola u Krapini protiv Belišća nastavit će se ovom praksom rekli su članovi uprave prije današnjeg treninga na kratkom sastanku igračima i stručnom stožeru. Članovi uprave kluba koji ima povijest staru više od stotinu godina i nije običan klub već institucija nogometa u ovom kraju neće tolerirati dosadašnju praksu, jer 14. mjesto na tablici s osam osvojenih bodova uz devet postignutih i devetnaest primljenih golova ne zadovoljava ih i svu krivicu vide u odnosu igrača spram kluba objavio je portal Zagorje.com.

Prisjetimo se trener Sven Rajić je otpušten s argumentacijom da nisu ispunjena očekivanja kluba u ovoj ligi koju je Zagorec izborio prvim mjestom u prošloj 3. HNL Središte. Nakon neslavno završenih kvalifikacija i proslave najvećeg uspjeha kluba dan prije gostovanja kod Mladosti Ždralovi, potpisana je i suradnja s Goricom čiji je Raić bio trener juniora koji su postigli izvanredan rezultat, a njegovim odlaskom i još nekim situacijama suradnja je dovedena u pitanje. Zagorec je dugo pokušavao pronaći zamjenu Raiću koji je prihvatio momčad Samobora i pomaknuo je prema sredini tablice. Nakon odbijenica od nekih trenerskih eminentnih imena , Zagorec je preuzeo Damir Petravić poznato trenersko ime po čeličnoj disciplini i odnosu s igračima, ali ni on nije uspio momčad prodrmati. Gledali smo Zagorec na Kantridi s Opatijom koja je isto u krizi rezultata u kojem je slavila sa 3:0 i potvrđujemo da momčadi iz Krapine nedostaje energije, nismo vidjeli Suminu i on je nestao s radara. Kožić, Sunagić i Galić nisu igrači takvog profila da bi im se moglo prigovoriti za neprofesionalan odnos, dapače oni imaju igračku vrijednost iznad ovoga ranga i nikako nije dobro da budu odstranjeni iz momčadi za primjer i prijetnju što će se dogoditi i drugima. Možda su u pitanju neki drugi razlozi i prijepori kojim su se rukovodili iz uprave kada su ovako odlučili, a to bi trebalo jasno i glasno reći jer navijači Zagorca žele čuti neke odgovore od uprave na stanje u kojem se klub našao.