SportNews.hr

prava sportska priča

Špansko boljom igrom pobijedilo Trnje u 1/4 finalu je kupa ZNS-a. Rezervisti Trnja podbacili, Pranjić će strepiti do zimske pauze. Maleševe prosudbe bile su krive.

ŠPANSKO-TRNJE 0:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Maleš (Zagreb) Pomoćni suci: Rukavina i Kralj (oba Zagreb) Delegat: Pole (Zagreb)

STRIJELAC: 1:0 - Švigir (44)

TRNJE:Vujinović, Zec (od 46 Bibić), Brkić, Prpić Bosanac, Baneković (od 46 Ninčević), Ribić, Mandić (od 46 Povoljnjak) Stanić (od 46 Banić), Čolić, Došen, Markanović (od 56 Dobrilović)

Trener: Pranjić

ŠPANSKO: Hadžiselimović, Bajan, Gorski, Drenšski od 78 Taritaš), Lojber, Sekulić, Švigir (od 89 Lekić) Grubišić, Anić, Sabljić (od 78 Pavlek), Karajković (od 37 Letnar Glavinić

Trener: Vukelić

Danijel Pranjić odmarao je nekoliko standardnih igrača, a priliku je dao rezervistima protiv petoligaša Španskog koje zauzima 11. mjesto na tablici 4.NL Središte Zagreb A s osvojenih mršavih 11 bodova, 4 više od posljednje Stubice.
Uvijek su kup utakmice kupa crna mačka za klubove višeg ranga kada igraju s onima nekoliko njih ispod, treneri kao što je to učinio Pranjić koriste priliku da neke ključne igrače odmore, a daju priliku onima koji imaju manju minutažu da se nametnu. Igrači klubova nižeg ranga u većini imaju motivaciju dokazati se, a još kada na drugoj strani ih suparnici podcijene onda u pravilu pobjeđuju autsajderi.

Špansko se postavilo s gardom, a igrom su dirigirali kapetan Bajan i iskusni napadač Švigir kojima se priključio mladi napadač Sekulić. Sekulić je prvi imao priliku, ali se nje uplašio u dva navrata, a onda dubinskom lopta prema Švigiru koji odlično puca, ali se ispriječila stativa. Bajan je obranu Španskog digao visoko koja je stvarala problem zadnjem redu Trnja kod iznošenja lopte. Dubinske lopte Španskog činile su također probleme obrani Trnja, a jednom proigran Švigir donosi prednost gostima na samom kraju prvog poluvremena.

U Nastavku Pranjić je uveo sve pričuve s klupe, Bibića, Ninčevića, Povoljnjaka, Banića i Dobrilovića kojima je uspjelo nametnuti svoj ritam, ali disciplinirana obrana crvenih uspješno odolijevala je pokušajima plavih preokrenuti rezultat. Špansko se koncentriralo sačuvati mrežu netaknutom, a pokušati iz kontre preko Sekulića i Švigira kojim se pridodavao Bajan povećati svoju prednost. Na kraju s minimalnom pobjedom Špansko sasvim zasluženo plasiralo u 1/4 finala kupa ZNS-a. Prosudbe suca Maleša uzrujavale igrače, trenere i gledatelje obje momčadi.