SportNews.hr

prava sportska priča

Samobor po jakoj kiši u drugom poluvremenu došao do pobjede, zabili Brdarić i Vujić koji su ušli s klupe. Blijedo izdanje HAŠK-a. Pomoćni sudac Sušanj prevario Petrunića kod kaznenog udarca za HAŠK.

SAMOBOR - HAŠK 3:1 (1:1)

SAMOBOR - Igralište SC Samobor Gledatelja: 100. Glavni sudac: Petrunić (Zagradci) Pomoćni suci: Sušanj (Ogulin) i Delač (Karlovac) Delegat: Crnojević (Novska)

STRIJELACI: 0:1 -Rihtar (36 11 m), 1:1 - Zelenika (38), 2:1 - Brdarić (75), 3:1 - Vujić (89)

SAMOBOR:Klemenčić, Kovač (od 46 Čerkez), Razum (od 71 Vujić), Ašanin, Guliš, Krajačić D., Regović K., Husinec, Zelenika (od 80 Novoselec), Rihtar B. (od 60 Frković), Brdek (od 60 Brdarić)

Trener: Sven Raić

HAŠK: Gujić, Stojanović, Čopec, Ivezić, Rihtar F., Jelavić, Bogdanović (od 79 Zeqiraj), Palić (od 62 Ribarić), Karamatić, Talan (od 72 Šebjanić), Krajačić V.

Trener: Milivoj Bračun

Dugo nismo bili u Samoboru na utakmici istoimenog kluba, više je razloga zbog čega smo se zaputili na utakmicu 3. NL centar, Samobora i HAŠK-a. Jedan je što su oba kluba nakon lošijeg starta promijenila trenera, U Samobor je došao Sven Raić, a u HAŠK Milivoj Bračun, oba naši znanci koje cijenimo po odnosu spram medija, a o trenerskoj kvaliteti ne treba se diskutirati. Na igralište stigli smo po lijepom sunčanom, pomalo vjetrovitom vremenu, dočekao nas je sportski direktor Mario Makarun i sam iznenađen našim dolaskom. Susrećemo na zagrijavanju još jednoga staroga znanca Željka Štuleca Raićeva pomoćnika. U obje momčadi po nekoliko je iskusnih igrača nama znanih niz godina, Zelenika mokar od znoja na završetku zagrijavanja pozdravlja nas, on je ove sezone iz HAŠK-a prešao u Samobor. U Hašku je imao privilegiju ulaziti u drugom dijelu, a u novoj sredini je starter, glavna poluga momčadi.

Utakmica se odvijala u ravnopravnoj igri sve do ključnog trenutka prvog poluvremena, u 36. minuti kapetan HAŠK-a Filip Rihtar s desnog boka je uputio oštar centaršut koji u prsa pogađa jednog domaćeg igrača u šesnaestercu točno ispred nas, kojega snažan udarac baca na tlo. Sudac Petrunić pokazao je na bijelu točku. Uzaludna su bila objašnjavanja domaćih da nije bilo igranja rukom, Petruniću nije na pamet padalo svoju odluku promijeniti. Vjerojatno bi da mu je pomoćnik Sušanj pomogao, jer on je bio u položaju s kojeg je sigurno mogao vidjeti da se ne radi o igranju rukom, on je odlučio potvrditi odluku glavnog suca. Siguran izvođač s bijele točke je bio Rihtar. Već u sljedećem napadu domaćini su poravnali, a strijelac je bio Zelenika, tako da je nepravda brzo ispravljena i utakmica je nastavljena u ritmu kako je tekla do ova dva gola.

Na odmor se otišlo po lijepom vremenu, a po povratku vjetar je pojačao, temperatura pala i uskoro se spustila jaka kiša koja je ubila igru, bolje se u takvim uvjetima za mrvicu snašla momčad Samobora, inicijativa je na njihovoj strani, ali nije to plod sustava igre već jače želje da se dođe do pobjedničkog gola. Raić je dobro mijenjao, Brdarić koji je prvi ušao u igru odlično je šutirao iz slobodnog udarca s odstojanja oko 30 m po zemlji, skliska podloga, voda i jačina udarca iznenadile su Gujića, Samobor je došao do prednosti, a drugi koji je ušao s klupe bio je Vujić koji je na samom kraju potvrdio pobjedu golom za konačnih 3:1. HAŠK-ov roster danas je po imenima bio nešto iskusniji, očekivali smo više od Krajačića, Rihtara, Karamatića, Čopeca.