SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Jerko Leko o pripremama Jaruna u Medulinu: Pohvalio bi ekipu na svakodnevnom radu i zalaganju bez iskakanja u disciplini

Otkako je Jarun na pripremama u Medulunu gdje nastupa na Medulin Cupu 2023 nismo se uspjeli čuti sa trenerom Jerkom Lekom, danas je konačno pronašao malo vremena. Piatmo ga kako je zadovoljan pripremama i rezultatima na turniru.

-Tu smo na završnom dijelu priprema u Medulinu gdje se pripremamo uz turnir Medulin Cup 2023. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom odrađenih priprema. Pojačali smo se u odnosu na prvi dio prvenstva dolascima iskusnih Josipa Tadića, Tomislava Šarića, Tomislava Valentića te Marinića, Bakule, Spudića i Lukića. Naravno uz ostanak u ekipi Gabrijela Groznice, Mateja Mamića i Raula Florucza koji je dobrim igrama kod nas prodan iz NK Lokomotive u NK Olimpiju Ljubljana ali ostaje kod nas na posudbi do kraja sezone.

Pored toga bilo je i odlazaka?

-Bilo je i dosta odlazaka ali mislim da sad imamo kompaktniju momčad, dobro popunjenu dupliranjem na svim pozicijama. Puno nam znači i povratak Alghoula nakon ozljede a i očekujemo skori povratak Bilobrka za konkurenciju u napadu. Još ćemo definirati par mlađih igrača za dvojnu registraciju sa Lokomotivom te ulazimo u nastavak prvenstva spremni za uzlet na tablici. Pohvalio bi ekipu na svakodnevnom radu i zalaganju bez iskakanja u disciplini. Priključeno je i par mladih igraca iz omladinskog pogona Jaruna poput Županića, Janga i Ilakovca koji dobro odgovaraju na zahtjeve te skupljaju potrebno iskustvo. Jako nam nedostaje Matija Fintić koji se oporavlja od ozljede križnog ligamenta, s njim u močadi bili bi puno jači.

U Medulinu ste još pet dana, prošle godine ste igrali finale sa Slobodom Tuzla?

Do kraja priprema igramo u ponedjeljak sa FK Krupom, vodećom ekipom srpske druge lige, za prvo mjesto u grupi te za finale turnira.

Nastavak prvenstva bit će zahtjevan.

-Prvo kolo dočekujemo Cibaliju u petak 17.2. na igralištu u Lučkom te se nadamo pozitivnom početku nastavka prvenstva a to je pobjeda, optimističan je Leko.