SportNews.hr

prava sportska priča

Lorena Balić sa tri pogotka u pola sata riješila Dinamo! Osijek i Split sami na vrhu ljestvice...

DINAMO-OSIJEK 2:4 (1:4)

IGRALIŠTE: Oboj (Maksimir). SUDAC: Ivan Antunović.

DINAMO: Filipović, Kopić, Žagar (od 81. Leaković), Jedvaj, Skenderi (od 69. Devčić, Bartolović, Tomić, Petarić, Zdunić, Stančić (od 54. Škrlec), Taritaš.

OSIJEK: Belaj, Culek, Šalek, Laslavić, Nevrkla, Kunštek, Pranješ, Blažević, Matanić, Balić (od 71. Andrić), Čavić.
0:1 Balić (6.), 1:1 Tomić (17.), 1:2 Balić (22.), 1:3 Kunštek (25.), 1:4 Balić (30.), 2:4 Jedvaj.

Na maksimirskom Oboju odigran je derbi 6. kola Hrvatske nogometne lige žena, u kojem je favorizirani Osijek nadvisio Dinamo.
Najefikasnije igračica prvenstva, 22-godišnja Lorena Balić, kažnjavala je svaku pogrešku domaćih u otvaranju utakmice te je nakon pola sata igre na svom kontu imala upisana čak tri pogotka te sada ukupno broji njih 17.
No, nije to bila utakmica u jednome smjeru, jer igračice Marije Margarete Damjanović pružile su više nego pritojan otpor protiv doprvaka Hrvatske. Drugo dio im je čak i rezultataski pripalo, dobivši ga tim golom Jedvaj u samoj završnici.

Svaku pohvalu zaslužile su i uzimajući u obzir osječku pobjedničku tradiciju, kojoj je samo Split u zadnje dvije godine uspio stati na kraj. Ali i Dinamo je u tom redoslijedu nekako sve bliže tom samome vrhu, i ako je suditi po ovome derbiju, mogao bi u skorošnje vrijeme i po tom pitanju imati što za reći.

Osječanke su jasno dominirale, imale inicijativu tijekom čitave utakmice, dok su domaće cure svoju šansu tražile iz kontranapada. A iz takvih prijetnji, dviju su na koncu i iskoristile, te mogu žaliti da su pomalo olako primile rane golove kojima su djevojke Marijana Vuke uplovile u mirne vode, u dosta ranoj fazi ove utakmice.
-Prvo poluvreme je bilo njihovo, a drugo naše. U tom početku, prebrzo su nas iskontrirale i možda prelako došle do golova... Nama je nedostajalo nekoliko igračica; tri ili četiri s kojima bismo Osijeku mogli ozbiljnije parirati. No, priznati treba i njihovu kvalitetu, sjajnog egzekutora u liku reprezentativke Lorene Balić, dojam je trenerice Dinama nakon utakmice, s kojom smo popričali i o prvenstvenoj utrci.
- Pokazalo se, kao i u prošlom prvenstvu, da se mi izdvajamo od ostatka lige, baš kao i Osijek i Split u borbi za naslov. No, sve smo im bliže, šuljamo se i čekamo svoju priliku. Kad se bolje posložimo, i pojačamo, vjerujem da ćemo im biti još konkurentniji.

S druge strane, trener gostiju, Marijan Vuka, kratko je dodao:
Bila je to teška utakmica za nas. Odigrali smo odlično prvo dio, dok je drugi, pak, bio za što prije zaboraviti. No ostvarili smo svoj cilj, uzeli tri boda, i to je najbitnije.
U Splitu, kod kojeg je Dinamo ranije u sezoni poražen iz dva jedanaesterca, ove subote nije bilo iznenađenja te su prvakinje lako dobile Agram (5:1).
Na ljestvici nakon 6. odigranih kola vodi upravo Osijek sa 16 bodova, koliko ima i drugoplasirani Split (2:2 igrali u međusuobnom dvoboju). Dinamo je treći sa 12 bodova.