SportNews.hr

prava sportska priča

Mladost Petrinja igrat će u Kutini, a Gaj Mače u Krapini dok njihova igrališta ne dobiju licence

Foto: Djuka / Stadion Moslavine u KutiniFoto: Djuka / Stadion Moslavine u Kutini

Novi članovi nove 3.HNL Središte Mladost iz Petrinje i Gaj iz Mača prijavili su zamjenska igrališta za odigravanja utakmica na području svojih županija. Tako je Mladost iz Petrinje prijavila igralište u Kutini, a Gaj iz Mača u Krapini.

Oba kluba su dosta učinila u podizanju kvalitete infrastrukture na svojim igralištima, ali postoje još neki nedostaci koje treba otkloniti kako bi stekli licencu za odigravanje utakmica 3.HNL.

U Petrinji su u tijeku radovi na postavljanju sjedalica i kada se radovi završe imat će 500 sjedećih mjesta od toga 200 natkrivenih.

- Mislim da neće biti potrebe da igramo u Kutini, planiramo do 20.srpnja sve radove završiti, ali ako se nešto nepredviđeno dogodi prijavili smo stadion u Kutini, rekao nam je Davor Ivić direktor Mladosti.

Gaj Mače je uredilo sve kako bi mogli pred svojom publikom na svom igralištu početi sezonu, ali onda su se pojavili neki problemi s dimenzijama sigurnih zona, a kako doznajemo po prijavi Segeste čiji su predstavnici u tajnosti izmjerili igralište u Maču i sve prijavili povjerenstvu za licenciranje. Mače je uvijek imalo veliku posjećenost i jaku podršku publike pa se nadamo da nedostaci nisu takvih razmjera, te da će se ubrzo vratiti na svoj teren.

Alpas