SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Senzacionalni početak Mladosti iz Petrinje. Zvonimir Filipović će biti nova zvijezda treće lige! Lučko pada u svakom pogledu. Gostujućih 20-30 navijača stvorilo je atmosferu kao da se igra u Petrinji. Za domaće se nije čulo

Foto: Djuka / AbramovićFoto: Djuka / Abramović

LUČKO - MLADOST PETRINJA 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledalaca: 180. Glavni sudac: Jerbić (Velika Gorica) 7. Pomoćni suci: Mužar (Velika Gorica) i Pranjić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Marinčević (Mićevec). Delegat: Tomačić (Draganić).

Strijelac: 0:1 - Filipović (81).

LUČKO: Klemenčić 6,5, Radić 5,5 (od 83, Bencetić -), Ninčević 6, Rogač 6, Stojanac 5,5, Čorić 5,5, Barišić 5,5 (od 22. Simonović 5,5), Batarelo 6, Vajdovčić 6,5, M. Bubnjić 5,5 (od 70. Puntar 5,5), Burić 6. Trener Golem 5,5.


MLADOST PETRINJA: Kovačević 6,5, Pavlović 6,5, Marović 7, Bezić 7, Radošević 6,5 (od 62. Baniček 6,5) Špišić 7, Lovrić 6,5, Cerjak 6 (od 50. Jandrić 6,5), Gajdek 7 (od 74. Hrnčević 7), Filipović 8, Abramović 7. Trener Z. Buinac 7,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja:Filipović (Mladost Petrinja).

Mladost iz Petrinje je zasad nezaustavljiva. Pobjeda u Lučkom je treća prvenstvena u nizu, a tome treba pribrojiti i pobjedu u Kupu nad drugoligašem Međimurjem 28. kolovoza. U Petrinju u šesnaestini finala 25, rujna dolazi Hajduk. Poslije ulaska iz četvrte u treću ligu početkom lipnja bit će to najveći događaj petrinjskoga nogometa novijega doba.
Trener Mladosti je Zoran Buinac (47) svojedobno igrač i trener Segeste i drugih klubova. Njegove četiri uzastopne pobjede i nisu iznenađenje ako se zna njegova prošlost. Lučko je nadigrano, moglo je pasti i s većim omjerom i ono zahtijeva poseban osvrt. No, prije toga valja reći o Petrinjcima. Njihov nastup u Lučkom je ipak bio senzacionalan. Buinčev sustav igre potpuno je nadvisio domaćine. Čak i za SportNews Mladost je nešto nedoživljeno u novije vrijeme. Njihov lijevi vezni Zvonimir Filipović (22) bit će otkriće prvenstva, on će se prometnuti u najboljeg igrača treće lige. Dečko je rođenji Zagrepčanin, ali je počeo u Naftašu Ivanić i potom igrao za slavonsnke klubove Cibaliu i Osijek II.
-Nitko me nije prepoznao niti ponudio ugovor. Došao je Zoran Buinac i ponudio svoju viziju. Ja sam prihvatio. Sada sam tu gdje jesam, objasnio je Filipović strijelac jedinog i pobjedonosnog pogotka. No, to nije bilo jedino. Njegova igra je sasvim plijenila. Ipak, najbolje je počeo Karlo Abramović u prošloj sezoni igrač Trnja. Njegov bijeg u 13. minuti u potpunosti je pokazao što je Bračun izgubio. U subotu je na rasporedu susret Mladost - Trnje.
O Lučkom smo sve predvidjeli i napisali, poslije susreta s Gajom. Zasad izgleda kako je selekcija iskusnih igrača bila stvarno loša. Ćorić i Baterelo igraju veteranski nogomet i oni nisu garancija brzog povratka u Drugu HNL. Brdar je zbog isključenja dobio tri utakmice kazne i s obzirom da je Marko Bubnjić u slaboj formi nema tko zabiti. Jedino Vajdovčić nešto pokazuje, no to je malo. Klemenčić na vratima jednom je sjajno intervenirao. Šteta je tog lijepog stadiona, ako se Lučko ne bi vratilo. I navijača je bilo manje nego u prvom kolu. Iz Petrinje je došlo 20-30 navijača koji su bili glasniji i s većim pritiskom na suce. Za domaće se nije ni čulo.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku